| Autor |
Zpráva |
Lumik
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:12
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak šetrně odnaučit spát naší 6 měsíční fenku v naší posteli. Když jsme si jí přivezli, tak jsme to kňučení nevydrželi a vzali si jí do postele, velmi rychle si na to zvykla a v pelíšku vedle postele už spát nechce. Jenomže teď velmi vyrostla a už se s ní do postele nevejdem, je to boj o místo i peřinu. Vím,že jsme si to zavinili sami, ale je to náš první pejsek a nevydrželi jsme být přísný. Jde jí to nějakým způsobem odnaučit, ale aby to nebrala jako že už jí nemáme rádi, když jí nutíme spát vedle postele? )
děkuju za radu.....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:17
- Nahlásit
Precitaj si:
http://psiskolafalco.web3.cz/vycvik.htm#_postel
nazov clanku je Pár slov o psech v posteli
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:19
- Nahlásit
Lumik
podle mého vzoru máš dvě možnosti-kotec venku nebo psa v posteli,aspoň u mě to tak je,pokud je nechám spát v baráku jsou v posteli.V kotci chvíli kverulují a pak se uklidní.
Můžeš taky kenelku vedle postele.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:20 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Já bych si pořídila větší postel.
Mimochodem, my se natahujeme o místo s dvěma zlatíčky.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:33
- Nahlásit
My to vyřešili tak že jsme prostě začali zavírat dveře do ložnice. Párkrát zaštrachal, zakňučel a nechal toho. Má svoje křeslo které má hned u ložnice a teď má týden svojí postel (je to dřevěné lehátko na kterém se dřív spalo ve školkách) má to i s peřinkou, přes noc spí na svym a ráno ho k sobě do postele na hodinu pustíme. Je ale fakt že jsme tohle zavedli ještě včas než si stačil hodně zvyknout, v půl roce už to asi bude těžší.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:55
- Nahlásit
gabifi
Tvoje rada se mi zdá jako nejlepší.
|
monika
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 11:55
- Nahlásit
u nás by doguzavřené dveře nezastavily.Už od 5ti měsíců si je suveréně otevře.V posteli spí až k ránu a to ještě čeká jestli může.Ten pocit, kdy se ke mě přitulí, ale miluju.Byla jsem zvyklá na kokřici v posteli, ale ta už je stará a v posteli je jí horko.Doga sice zabere víc místa,nejhorší je, když zalehne peřinu, ale v posteli mi určitě nevadí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:20
- Nahlásit
Lumik
šetrná metoda je, ale asi se nějakou dobu moc nevyspíte.
Ideální je pelíšek (nebo křeslo, polštář) umístit těsně k posteli, aby byl ve stejné výšce a psa udržovat v pelíšku (proto se nevyspíte), až se naučí zůstávat v pelíšku, tak ho pak postupně odsuňte od postele, v závěrečné fázi je možné pelíšek položit na zem.
Tuhle metodu jsme s úspěchem použili díky známým, co podobně odnaučili spát svého synka spát s nimi v posteli
|
Lumik
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:02
- Nahlásit
Moc děkuji všem za rady, musíme se připravit na pár bezesných nocí a v nejhörším asi fakt koupíme tu větší postel. Hlaní problém se vyskytnul o víkendu, kdy jsem potřebovali na 1 den ji pohlídat a rodiče nevydejchali, že kňučela a jediný, co jí uklidnilo bylo, že sik nim skočila do postele a spala s nimi, tak to sice přežili, ale dostala jsem hrozný kázání, že s tím něco musím udělat, že to není normální mít psa v posteli, že už nám z ní hrabe a že jsme si radši měli pořídit dítě, jestli jí mají zase příště hlídat, tak prý už musí být naučená spát sama, tak to byl hlavní důvod, proč to tak začínáme řešit, jinak nám to zas až tak nevadí, když si lehne v noci mezi nás a tulí se k nám, tak je to úplně super pocit....
|
monika
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:23
- Nahlásit
nejlepší řešení by bylo, kdyby si rodiče koupili psa.moje děsná tchýně měla taky problém s tím, že náš pes spí v posteli.vyslechli jsme si nesčetně krát kázání.pak si koupili psa a hádejte kde pejsek spí.no jasně uhádli jste: v posteli.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:26
- Nahlásit
já už bych bez psa pod dekou neusnula
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 07:58
- Nahlásit
Lumik
Jenomže teď velmi vyrostla a už se s ní do postele nevejdem, je to boj o místo i peřinu.
jinak nám to zas až tak nevadí, když si lehne v noci mezi nás a tulí se k nám, tak je to úplně super pocit....
Tak nevím, ale pokud je Vám s pejskem v posteli dobře, tak ho to neodnaučujte kvůli rodičům. Mají vždycky řečí a nakonec si zvyknou. Kdybych řekla mojí mamině, že si má vzít fenu do postele, tak by se cukala. Pak nám hlídala děti a psa a druhý den ráno mi říká: "Kdyby mi někdo řekl, že si vezmu psa do převlečených peřin tak tomu nebudu věřit." Tchýně zase psy nemá ráda, ale jednou ho máme, tak se s tím musela smířit.
Takže já radím odnaučit jenom pokud to vadí Vám.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:12
- Nahlásit
No my ho zvykáme tak, že je za dveřma na svém pelíšku a po čase ho pustím do postele. Pak jsem ten čas prodlužovala, až nakonec usnul, usne...
Ale když chci, tak v posteli je - ale musím si koupit větší
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 22:29
- Nahlásit
Terri
Moje fenule spí se mnou v posteli a ani jí to odaučit nehodlám. Sice mi vždy zabere celou postel i s peřinou a já abych se tam mačkala, ona se ještě vždy tak protahuje a strká do mě. Ale někdy v noci si de normálně lehnout na zem(před postel) a někdy ji pošlu dolu. my se spolu vždycky mazlíme a ňufáme a ono se pak líp usíná když víte že máte vedle sebe nejlepšího přítele který vás nikdy nezradí. Jen má takový zlozvik vždy když leží tak začne lízat postel. ale naštěstí byrzy přestane. Pupynka je hodná když spí a má zavřený očička
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 22:30
- Nahlásit
Nemělo to patřrit jenom terri. Ale všem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 22:57
- Nahlásit
Pupy
Můj nejen postel líže, ale i kouše povlečení a moje ruce. To mi vadí (zejména povlečení) a nevím jak to odnaučit, když "fuj" nepomáhá. Chvíli udělá psí pohled a začne kousat zas. Musím ho uspat za dveřma a pak pustit v polospánku, to se natáhne a usne hned. Ale k ránu se vzbudí a začne okousávat zeď. To taky nevím, co s tím a proč to dělá. (Zeď mám u postele úplně okousanou a oškrábanou)
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 23:11
- Nahlásit
Terri
že okusuje zet , třeba potřebuje vápník to dělají i děti. Ale s tou postelý taky nevim. J8 ji vždey okřiknu fuj a pak toho nechá, nebo ji pošlu z postele. A za chvíli ji tam zase dovolim jít a to su už lehne a spí.
|
Tammy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2015 21:52
- Nahlásit
Tu postel vedle zkusim, to je ma posledni nadeje
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2015 22:03
- Nahlásit
To je nejaky hobby, vytahovat deset let stary temata?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2015 07:17
- Nahlásit
Starý ale hezký ....Já mám bivak šířky 2,20m a obvykle dělám kus sejra v sendviči
|