Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rušivé prvky při odložení
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:01
- Nahlásit

Protože před 2 měsíci na zkouškách můj pes nečekaně ztratil body na odložení, na které jsem mu věřila a neočekávala jsem to, nyní před dalšíma zkouškama odložení pilujeme. Připadám si jako cvok - psa odložím, jdu se schovat a ukryta za stromem vedu polohlasem samomluvu (rozhodčí na zkouškách se tam také klidně nahlas baví), házím směrem k němu aportky, vydávám různé skřeky (štěkám, pištím...), přehrávám všechny vyzváněcí melodie co mám v mobilu... Dojdu domů pro druhé dvě feny a různě okolo něj běháme...Občas projede okolo cyklista (bydlíme u cyklostezky) a udiveně se otáčí. co to s chudákem psem tropím.
Co byste ještě vymysleli? On to teď dělá dobře, a na zkouškách určitě zase závislák místo aby zůstal, vydá se za mnou.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:07
- Nahlásit

Třeba udělaj dřep, zatleskej, rozpaž ruce... A taky to zkoušej blízko silnice. Taky zkus plechovku s mincema, z dostatečné vzdálenosti ať někdo odpálí petardu... je toho moc

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:13
- Nahlásit

Anonymní
Jo, to jsem zapomněla. ..jasně - imitace střelby - taky děláme. Petardy nebo bouchám papírový pytlík
Rozpažení, atd. - to je zbytečné. Pes mě nevidí. Ani na zkouškách mě nebude vidět. Kdyby mě mohl vidět, bylo by to snadné.

Denisa
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:15
- Nahlásit

Taky tam doveď nějaký psovi neznámý chlapiska a ti ať se baví a "rozhodcují"... jako je to na zkouškách... a víc lidí. Petardy bych ani neházela... spíš bych ho asi pořádně setřela, když by odešel z odložení, ale v klidu a dotáhnout ho zpět... ale to asi znáš. A pak pořádná odměna za správně provedený odložení.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:18
- Nahlásit

Denisa
Jasně, jasně. Vím. Právě že já přímo bažím po tom, aby udělal chybu a mohla jsem ho "setřít" a pak už by doufám bylo zcela jasno. Jenže on ji teď neudělá. Až na zkouškách.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:19
- Nahlásit

já včera na cvičáku byla taky nemile překvapena, že se mi pes z odložení posadil....Jinak ho má perfektní. (jedna z mála věcí, kterou opravdu zvládá dobře:biglol Asi mu vadila ta tma nebo co Ale jinak taky dělám u odložení různé kraviny. Taky okolo něj chodím, tleskám, lítám všelijak, mluvím nahlas, házím k němu věci. Ještě mě nenapadlo hodit třeba pár metrů před něj piškot....zkusím, zda i při tom vydrží ležet....

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:19
- Nahlásit

Ketrin
co ti na to mám vymyslet? Sama sis odpověděla-závislák.....
Dělej co děláš,ale připrav se na kontrastní metodu,když udělá chybu.Jde o to,že se ti asi nepodaří nasimulovat atmosféru zkoušek,kde nervy dělají své a pes se snadno rozkolísá a z nervů se zvedne a vypraví se za tebou...je to taky trochu o tom,že se bude i bát se zvednout a jít se podívat kde tě má,neb ho za to nic dobrého nečeká...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:27
- Nahlásit

Sali
Právě. Jde o to, co v něm zvítězí - jestli touha v cizím prostředí a mezi cizími psy si hlídat svou paničku, anebo vykonat to, co panička chce - a on moc dobře VÍ, co má dělat.
Je sice závislák, ale není nějakej nerv. Spíš zdravě splachovací.
Takže asi nic nového nevymyslíme. Přesto všem díky.

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:34
- Nahlásit

Bohužel se mi příspěvek neuložil ale vlastně to už napsala Sali.Je to právě ta atmosféra.Můžeš být nervózní a pes to vycítí.Tohle já bohužel dobře znám podle sebe...jsem totiž strašný nerváka psi to náležitě dovedli využít.Nebo spíše zneužít!

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:38
- Nahlásit

Ketrin
Mý Sáře je teda upřímně jedno, kde se momentálně nacházím, ví, že by měla čekat, ví, že jsem někam odešla a vždycky jsem se vrátila.
Ale u nás na cvičáku to s náma dělali tak, my jsme odložili psa, odešli se schovat a pak přišel náš cvičitel s borderkou (furt štěká) a nechal jí přeskakovat naše psy. Na Sáru dokonce skočila a ona se nesměla zvednout...
Nejhorší je, že při různých zkouškách pes sám vycítí tvoji nervozitu, že se bojíš, aby udělat tohle, aby neudělal tamhleto, že se chová někdy naprosto jinak než jindy...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:39
- Nahlásit

Uvidíme. Možná na těch všestrankách byla chyba, že rozhodčí co šel se mnou do úkrytu se chtěl bavit a já mu neřekla, ať je laskavě zticha, ale polohlasem jsem s ním mluvila. A druzí dva co to posuzovali, ti tam hulákali úplně bez zábran.
Já ani moc nervák nejsem a pes taky ne. Zkoušky si užíváme - vždyť v podstatě o nic nejde.

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:12
- Nahlásit

Ketrin
tak nic nevymýšlej a vem to zdravě kontrastem,moc dobře víš jak.To se nedá očůrat čistě pozitivním učením,te třeba takový ten "final touch" a to manuálně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání