Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Staford-spaní v posteli
Autor Zpráva
KačkaS
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2020 21:09
- Nahlásit

Mohl by mi tu prosím někdo poradit? Můj přítel má 10 let
Amerického stafordšírského teriéra. Když jsme se seznámili zjistila jsem, že s ním spí v posteli, s čím já nesouhlasím a odmítám to. Samozřejmě respektuji, že jsou na sebe zvyklí, a rozumím tomu, že je to jeho pes a jeho volba, jde mi čistě jen o dotaz, jestli je pravda, že tento pes je postelový (tak mi to řekl přítel - že většina těchto psů spí s majitelem v posteli, protože to vyžadují). Přijde mi to jako nesmysl, i proto že mám v okolí dvě osoby, které mají stejné plemeno a nic takového se u nich doma neděje.
Podle mého názoru bohužel můj přítel není pro psa dostatečně dominantní autorita, protože když řekne psovi, aby šel do pelíšku, tak on neposlouchá, poslechne až na několikáté napomenutí, případně na trest a do deseti minut poté se opět vrátí.
Máte prosím pro mě někdo radu, jestli existuje možnost psovi vysvetlit, že do postele nesmí ? Přítel s tím souhlasí po mém naléhání,- ale je přesvědčený, že již toto plemeno není možné toto naučit. Je to pravda ? Opravdu platí, že starého psa novým kouskům nenaučiš, nebo je můj přítel nedůsledný a již si respekt svého psa nezíská?
Dekuju všem za případné rady, ja nejsem pejskař a bohužel tomu nerozumím tolik jako zkušení.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2020 10:37
- Nahlásit

Změnit místo spaní jde i u starého psa - ne snadno, ale jde to. Otázkou je, zda to chtít. Ti dva vedle sebe žijí deset let - rozumí si, mají své zvyky, svůj režim... Pes umí žárlit. Pes pozná, jestli ho máte ráda a chcete s ním "sdílet pána". A nebo mu sebrat pána. Pokud partner není nadšen z "odstranění" psa z ložnice - nelámejte to přes koleno, nešťastní budou oba - a pes dobře vycítí náladu!! . Jdou dělat ústupky - třeba veliký psí pelech na úrovni postele - prostě "přistýlka". Ale revoluci bych na vašem místě nedělala.
Pes je smečkové zvíře - smečku mu nahrazují lidé. Tak to je.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2020 10:47
- Nahlásit

Jo a k dominantní autoritě - pokud dosud nemusel pes být doma povelován k dodržování místa - tak to prostě nechápe (nechce chápat)- a pokud o tom není přesvědčen i páník - a podle vašeho způsobu psaní si myslím, že není - tak to prostě nebere jako opravdu vážně míněný povel. Protože nejde od srdce -a ten pes to ví. Nechápe, proč se má najednou chovat jinak ve starých podmínkách. Jejich vztah může být zcela v pořádku - autorita nerovná se buzerace...
Hodně lidí má psa vychovaného na jejich "provoz" - takže věci pro pána podstatné fungují na jedničku a věci, které pro něho podstatné nejsou fungují tak nějak napůl a nebo vůbec...
Nikdo vám tady nenapíše, zda je váš přítel pro psa autoritou - protože je nezná a nevidí. Z vašeho textu vyplývá jediné - chcete psa dostat z postele a hledáte si pro to argumenty.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání