| Autor |
Zpráva |
Meggi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:15
- Nahlásit
Tak nevím, co z té naší "princezny" vyroste, neboť se začala ve svých 5ti měsících chovat jak princezna - buď se mi chce a nebo nechce. Když přijedu, tak se od psa předpokládá, že přiběhne ke vratům a zblázní se radostí, ale naše princeznička se válí na dece a čumí jak bulík a ani jí nehne se zvednou a přijít ani na zavolání. Když kní tedy přijdu tak jediný co udělá se převrátí na záda a čeká, že jí začnu hladit bříško. Minule na procházce se otočíme, kde je a ona frajerka si klidně lehla do trávy a opalovala s absolutním nezájmem, že jsme se jí ztratili z očí. Až na naše páté zavolání a ukázání se jí se konečně líně zvedla, že teda půjde a to, že dostala vynadáno jí bylo naprosto fuk. Je to takovej malej tvrdohlavec. Jenže co sní, co od ní očekávat až vyroste, je to RTW? Je jí jedno, jestli jí to říkáme po dobrém nebo po zlém, stejně si to udělá jakou zrovna bude mít náladu. Mimo domov je i celkem poslušná až na tu jednu procházku. Na slovo KE MNĚ příde, někdy rychle, někdy se táhne jak šněk a ZŮSTAŇ i když jí zmizíme z očí taky umí (někdy se jde podívat, kam jsme jí to zmizeli). Já jen mám obavy z toho, až vyroste, aby jí náhodou nehráblo při její tvrdohlavosti a něco někomu neprovedla?!?! Ale zatím se neprojevuje jako zlý bojovný RTW?!? Jak na její tvrdohlavost???
|
Rascal
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:21
- Nahlásit
Chodíte s ní na cvičák? Pokud ne, začnětě určitě Vám tam rádi poradí. A hlavně RTW jsou opravdu tvrdohlavci a potřebují pevnou ruku, chce to začít od malička. Znáte to: Co se v mládí naučíš ... Cvičák je dobrá zkušenost jak pro pejska, tak to bude dobrá zkušenost pro Vás, uvidíte.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:27
- Nahlásit
Na cvičák zatím nechodí, neboť se bojí psů (jen těch, co jsou větší než ona). Nevim proč, ale s jednim vyrůstá a ostatních se bojí?!?! Tak jí zatím seznamujeme. Ale už si zvyká, když nějaký pes, který je menší než ona samozřejmě štěká za plotem, tak se před něj postaví a čumí na něj, ale fakt ho vysloveně hypnotizuje. Já fakt nevim, co se sní děje???
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:53
- Nahlásit
Právě proto, že se bojí psů bych s ní mezi psy chodila. I na ten cvičák, ne třeba cvičit, ale socializovat. Nebo si myslíš, že úderem dospělosti z ní strach opadne?
RTW tvrdohlavost neznám, ale měla jsem jiného tvrdohlavce - jezevčici, u které se mi vyplatilo ..... nedolézat. Nechceš mě přijít přivítat, dobře, nechceš, tak si Tě nebudu všímat, až ke mě příjdeš, tak Tě možná přivítám.
To samé na té vycházce....proč jste ji vynadali, když přišla? To, že na páté zavolání, je vaše chyba, měli jste si pro ni dojít dřív.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:07
- Nahlásit
To si nemyslím, že v dospělosti z ní strach opadne, ale na ní se musí fakt pomalu, moc velkých psů pohromadě by asi nerozdejchala.
Ona za mnou dolejzat nebude, jí je to naprosto fuk, maximálně když budu držet misku se žrádlem tak to bude radostně běžet a pak po ránu, jinak během dne jí je to jedno. Holt to není vítací pes, ani hlídací, zatím je lenoch línej ležící
No k tomu vynadání, akorat na ní zaječel co to bylo (jsem mu výslovně zakázala na ní šáhnout!!!) Ale už nevidím naší chybu v tom, že jsme si pro ní nepřišli dřív? pes by měl poslechnout na zavolání, ne na pohled!!! Při zůstaň nás taky poslechne na zavolání aniž by nás viděla.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:24
- Nahlásit
když tě nevítá, tak nedolízej, Píďa (taky rtw - teď je mu 10 měsíců) měl také takové období, sice to trvalo asi jen měsíc, ale teď vítá jako ďas. Ohledně toho ke mě. Zavolám jednou, podruhé.... přijde, tak děsná pochvala, pamlsek a hra, nepřijde, tak si pro něj dojdu, řeknu ke mě bylo a dotáhnu ho k sobě, krátce pochválím, že jako šel. Nic nedělám násilím, neřvu, nebiju, když ví co se po něm chce (např. lehni), ale je jaksi línej, škubnu za obojek, tak se na mě podívá s tím výrazem, no jo no, už ležim furt taky....... Každopádně neřvat se mi vyplatilo, jsem vcelku klidný a trpělivý člověk, všechno dělám v klídku a pohodě, kord u rovajlera, vypadá sice jak zabiják, ale ve skutečnosti je to citlínek, který nemá rád křivdu a zbytečnej křik, takže když už jsem rozezlena na nejvyšší míru, stačí houknout...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:52
- Nahlásit
K tomu vitaniu pridam aj ja svoju trosku do mlyna. S Hugom som bola doma 7 mesiacov. Ak som odisla na nakup a vratila sa, moj pes nezajem, lezal a spal dalej. Nikdy ma nechodil vitat. Trapila som sa tym, ved je to fundlak! Ti by mali byt nalepeni na ludoch (aj ked on je taky zvlastny fundlak, lebo aj prvu noc v dome si vybral, ze radsej bude spat sam). Nuz a potom som z nicoho nic zacala chodit do prace. Od prveho dna, co som bola prec tych 8 a neskor 12 hodin, sa ide utrhnut pri vitacom ceremoniale
|
ati
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:53
- Nahlásit
To že jsi ji vynadala je velká chyba,, ty ji vynadáš,že nechtěla poslechnout ,ale ona to pochopí- příjdu-nadává,tak na ni prdím Je ji 5měsíců ,je to ještě dítě,musíš ji přečůrat. Pamlsky,balonek nebo co ji zajímá. A hlavně klid,když Tě vytočí tak si ji nevšímej a počítej do 10 nebo50 A choď ke psům,ať si zvykne,jinak z ní vyroste nerváček,a to je u rotvíka tragédie.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 18:03
- Nahlásit
Meggi
No k tomu vynadání, akorat na ní zaječel. co to bylo (jsem mu výslovně zakázala na ní šáhnout!!!) Ale už nevidím naší chybu v tom, že jsme si pro ní nepřišli dřív? pes by měl poslechnout na zavolání, ne na pohled!!! Při zůstaň nás taky poslechne na zavolání aniž by nás viděla.
Ono i to zaječení při příchodu, třebaže po půl hodině, je pro psa trest. Pes nemyslí a ani neumí myslet jako člověk, Ty musíš myslet jako pes.
Pes by měl sice poslechnout na zavolání, ale musíš ho to naučit. Ale ne tím, že se na něj bude dlouho volat a po příchodu se mu vynadá. Jak už i jiní výše psali, tímto přístupem přivolání neuděláš. A já přidávám ..... i kdybys byla vzteky bez sebe, pes se přivolává vlídně a nikdy netrestá (také ne po každém přivolání připoutává), touto metodou budeš mít přivolání podstatně rychlejší.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:08
- Nahlásit
Díky díky,
no já na ní ani neřvu, já jsem na to měkouš, ale přítel je vztekloun, takže je vychovává stylem CUKR A BIČ. Už takhle vycvičil jednu čubu, která opravdu poslechne na slovo jenže to je labrador a on furt nemůže pochopit, že rotvík je abslutně jiná povaha a všechno tak rychle a dokonale jako labík umět nebude. Sice na ní zařve, ale pak jí pochválí a dostane salámek. Ona moc dobře ví, co udělala špatně a čeká že dostane vynadáno, ale je jí to naprosto úplně jedno. Taky jsem včera oznamila, že začnem chodit na ten cvičák, ale bylo mi řečeno, že ten u nás již nepremává a v okolí taky žádný není
A s tím vítáním, na jednu stranu je mi to strašně líto, třeba jí to přejde, ale na druhou stranu jsme zas rádi, že z ní alespoň nevyroste vítací pes cizích lidí jako je labík, ale možná že z ní bude hlídací, ale zatím máme flegmouše
Kalliope
Kolik km ujde (aniž by udával známky únavy) ten tvuj Píďa na procházce??? Díky
|
Rascal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:35
- Nahlásit
Meggi
No to, že v okolí žádný cvičák není ještě neznamená, že nemůžete chodit do nejakého vzdálenějšího. Já také dojíždím. Cvičák je pro psa skvělá zkušenost. Když vidím jak se naše čubina těší a je nadšená, že bude zase cvičit, tak mám radost taky. Nechápu proč to váš přítel hned zavrhnul. Labrador není RTW, ale to vidíte sama. Rozhodně se fence nesmíte vnucovat a dávejte si pozor na Vaše vůdčí postavení.Přečtěte si toto:
Do dveří vcházíme zásadně první. To je postavení vůdce smečky. Pokud se pes pokusí proklouznout, neváháme a mlčky před ním přibouchneme dveře (pozor na jeho nos).
Při pohybu ve stejném prostoru nutíme psa, aby to byl on, kdo se nám vyhne a ne my jemu (použijte košík).
Vítáme-li se se psem, nesmí skákat či sebejemněji kousat. Při kousání, tahání za oděv (například při uvítání nebo hře) následuje z naší strany ostrý zakazovací povel, například "Fuj!", "Ne!", nebo "Nesmíš!". Vše doplňujeme mimikou, přísným pohledem.
Zajistíme, aby takový pes nespal v naší posteli nebo v našem křesle. Tím mu nedovolujeme, aby se stavěl na naši úroveň.
Pro člena smečky je prvořadé, aby nebyl zraněn. Proto všechny spory o vyšší postavení řešíme hrou.
Hry, přinášení, hlazení atd. řídíme my. Silovým hrám se vyhneme.
Pes jí vždy až po nás. Ve smečce jí vždy jako první vůdčí jedinec. Na psy v nižším postavení zůstávají jen zbytky. Psi jsou lovci - predátoři, proto je u nich potrava na prvním místě. Pokud dostane agresivní pes potravu o chvíli dříve než vy nebo když ještě jíte, dostává tak signál, že on je vůdčí osobností smečky. (Z jeho pohledu jste tedy vy, který jste si dovolil mít pro sebe odložen kus salámu, narušil jeho práva. Proto vás musel potrestat.) Potrava slouží u psů k přežití, a proto je ve smečce užívána k udržení pořádku a hierarchie.
Připravíme v přítomností psa jeho jídlo, ale než mu ho podáme, pojíme něco sami, třeba jen symbolický chlebíček.
Dáme si pamlsek viditelně mezi prsty a nedáme jej psovi dříve, než sami chceme. Pokud se pokusí si jej vzít sám nebo se nám snaží čichat u ruky, ostře jej okřikneme a zadíváme se mu do očí (nesmí si brát potravu nadřízeného).
Poslušnost vyžadujeme důsledně a nedovolíme, aby šel tento dominantní jedinec před nás a táhl nás na vodítku. To, že dovolíme, aby nás pes předešel, znamená, že se stavíme automaticky až za něj. Přestože nás asi zemědělci nepochválí, je vaše situace natolik výjimečná, že si vám dovolím poradit jeden trik. Jděte se svým psem vysokou trávou, obilím atd. Pokud budete měnit směr chůze, psa velmi rychle omrzí kroužit kolem vás a zařadí se za vaše nohy tak, abyste porost rozrážel vy.
Psa mazlete, dotýkejte se ho. Přitom mu postupně zvedejte jednu, druhou nohu, přední i zadní. Jakmile tuto situaci zná, zvedejte jeho přední i zadní část. Nakonec nadzvedávejte celého psa. Při tomto "cvičení" postupujte pomalu, ale často a pravidelně, aby si mohl zvyknout. Nezapomeňte zpočátku na košík. Toto cvičení, kdy si pes zvyká na manipulaci, prokládejte prvky základního výcviku, případně dávejte psovi volno, aby měl možnost odpočinku.
Pokud se budete těmito body důsledně řídit a vyhledávat situace, ve kterých můžete upevňovat své vůdčí postavení, dojde ke změně hodnosti ve psí smečce a pes se vám podřídí. Vím, že ne každému ze čtenářů se může podařit takto dominantního psa zvládnout. To však není důvod, proč psa utrácet, je přece dost profesionálních cvičitelů.
Skutečnost, že jste nezatrpkl, je bezvadná a potěšilo by mě, pokud se ozvou ti z čtenářů, kteří mají podobnou zkušenost, a jak ji řešili.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:54
- Nahlásit
Rascal - s tím jezením, to je ale totiž pěkná blbost, v knížce o rotvících se o tom také píše, ale dle mě je konkrétně tahle věc trochu přitažená za pačesy, už dost dlouho totiž platí, že se hospodář nejdříve postará o zvířata a pak se teprve nají sám, takže zase se to nesmí brát do slova, koupila jsem si knihu přímo o rotvících a jako laik, který do té doby o plemeni téměř nic nevěděl mě tam pár věcí zarazilo, pak jsem náhodou narazila na stránky rot. klubu, kde někdo tuto knihu komentoval a přesně narážel na ty samé věci, které se předtím nezdály mě, chce to hlavně uvažovat, myslet a nenechat si hned něco vnutit, každý pes je jiný a to že ho budete krmit dříve než se najíte vy, neznamená, že na vás hned zkusí kdo má teda větší sílu, ale s ostaními body více či méně souhlasím.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:13
- Nahlásit
Meggi - s procházkama to zatím nepřeháním, vlastně ani nevím jestli se psem chodím málo nebo hodně - myslím teda kvůli kloubům, abych ho nepřetěžovala, ale zase aby se postupně osvaloval. Chodíme tak na hoďku, ale různým tempem, neumím chodit pomalu, takže jdeme dost rychle, pes stejně většinu času pobíhává ani se moc neplouží což se dost divím, protože někdy je to skutečně lenoch línej . Nemám vůbec odhad, ale typla bych si, že chodíme 3 kilometry, někdy víc, někdy míň, občas jdeme tak na 7 km, ale to je skutečně jen vyjímečně a dřív jak v osmi měsících jsem nechodila dál jak ty dva km. Pes nejeví moc známek únavy, když se vrátíme, maximálně se na půl hoďky svalí, ale pak je mu zas hej. Nedokážu odhadnout, jestli jsou ty procházky málo nebo moc. Každopádně u 5 měsíčního štěnda bych to fakt nepřeháněla, říká se, že štěně se má vrátit ve stejné kondici jako odcházelo, tak nevím...
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:10
- Nahlásit
Já bych se do jisté míry Rescala zastala. To, co popisuje se vztahuje na dominantní psy (což je v textu opakováno), ale většina toho se dá použití i v běžném životě u běžného psa.
Co se týká krmení, kdo první....také znám rčení, že správný hospodář nejdříve nakrmí zvířata, ale jednalo se o hospodářská zvířata, na kterých byli lidé závislí, psi tam nepatřili. Osobně také vždy nakrmím nejdříve psy a kočky a pak si vezmu sama, a nikdy jsem neměla problém. Také jsem nikdy neměla problém s dominancí u psa. Jsem přesvědčena o tom, že pes se dominantní nerodí, ale vychová (z 99%). A slovo dominance je teď velice módní. Nevím, jak jinak to nazvat, když ho majitelé skloňují ve všech pádech už při hře se štěníkem.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
Sendy
ale já si nemyslím,že tím, že nakrmíš psa před sebou u něj podporuješ nějakou dominanci, takže to je takový...... já nevím. Nehledě na to, že pes bydlí dole a my nahoře, takže je to celkem jedno, pač on nevidí jestli zrovna jíme nebo ne, takže tenhle bod si myslím, není zas až tak důležitý, spíš je důležitější to, že pes si má nechat šahat do misky bez vrčení, dneska jsme v takovém stadiu, že si nechá z huby vzít i kost a nic na to "neřekne", to je myslím si důležitější než to, jestli dostane nažrat později než já nebo dřív. Toť můj názor.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:13
- Nahlásit
ono dominance je takový ošidný slovo, nejsem teda vůbec zkušený kynolog, to bych si nedovolila tvrdit, ale podle mě se to musí brát individuálně, třeba ten náš Píďa. Nevim kde na to přišel, ale on často vrčí - ne ale na nás. Když si hrajem, tak se rozdování a vrčí, když ho drbu na bříšku, tak slastně přivírá očička a vrčí (no spíš si brumlá), když běží, tak vrčí - je prostě ukecanej, ale chápu, že kdo toho psa nezná, může to považovat za dominanci. I mamka mi vyhrožuje, že mě ten pes sežere. Ale oni s nímnejsou dnes a denně, necvičí s ním, nechodí na prochajdy, nekrmí, nehrajou si s ním. Je to prostě jeho povaha, je ukecanej a když neštěká, tak bublá, s tím nic nenadělám. Takže si myslím, že je to dost individuální a co se na první pohled jeví jako dominance, nebo něco podobnýho, tak to vůbec tak být nemusí....
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:19
- Nahlásit
Kalliope, ale já jsem napsala v podstatě to samé, co Ty.
|
Rascal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:37
- Nahlásit
Kalliope
Vždyť ale jde o vztah ve smečce a Vy jste vůdce smečky.Kdo ve smečce vlků žere jako první? Vždycky vůdce až potom podřízení. Pes je smečkové zvíře a tak také musí platit pravidla smečky. Pes není ovce on přemýšlí úplně jinak a maličkostí, které se nám zdají nepodstatné, si pes moc dobře všímá.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:52
- Nahlásit
Tak našemu flegmoušovi do misky klidně sáhnu a ona je ještě ráda, neboť to okamžitě bere tak, že jí budu krmit z ruky. Kousla jako 8 nedělní mimino, když jí tam přítel sáhnul tak se po něm ohnala šílenou naštvaností zavrčením a prostě ho rafla (a jehličkama to pěkně bolí), ale to bylo ještě asi tím, že byla zvyklá se sourozencema o to jídlo v misce bojovat. On mě pak schválně naváděl ať jí tám taky dám ruku - jenže mě nic ani tenkrát neudělala . Jinak nevrčí, pouze při hře s labíkem, ale tý vysloveně ubližuje, kouše jí do ocau a prokusuje jí pusu zmetek jeden malej - za to je trestaná, pokuď to dělá fakt ostře že Tara (labík) knučí bolestí - nechcem, aby Tarinku sežrala až vyroste
Jinak je flegmatická, občas se rozhodne štěkat buď na něco co my nevidíme, takže nevíme proč štěká, ale někdy fakt vyjede s vrčením a rádoby hlubokým zastrašujícím hlasem na někoho nebo něco ve tmě.
Kalliope
na km jsem se ptala, neboť se malá vždycky (až na vyjímky občasné,pokuď se někde nezapomene), drží u nás ani za Tarinou neběhá do křoví a polí. Jenže někdy je živá až moc a jindy se už od vrat plouží a tváří se ublíženě. Když chceme aby se jó hnula, tak sní musím utíkat taky, z toho má náramnou legraci. Ale jinak k běhu a to pořádnému jí musíme odložit i s labíkem a pak zavolat a labík běží jak šílenec tak se o to snaží také, jinak je to lážo plážo, ale nikdy víc jak ty dva km nejdeme.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:59
- Nahlásit
Meggi
Jak stará je labradorka Tara a není z Liberce a žlutá?
V tom případě by to byla ségra mého Ramba (a můj odchov)
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:53
- Nahlásit
Kalliope
To vrčení - bručení , je prý u rotvíků normální a bručí si prý proto, že jim je dobře. Mám taky rotvičku, 3 a půl měsíce starou. O tom bručení jsem si to přečetla v knížce, tak nevím.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:10
- Nahlásit
Ketrin
Taře je rok a půl je žlutá ale je z Pardubic. Sourozenců měla 8
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:12
- Nahlásit
Kalliope
Pastelka
Chtěla jsem se zeptat kolik vaši rotvíci vážily ve 4 měsích?? Někdo nám říká, že je malá dost malá na svůj věk a někdo zas že je moc dlouhonohá, někdo že jě akorát,tak nevim jaká vlastně je? Naše měla v tomto věku 15kg.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:15
- Nahlásit
Meggi
Věk souhlasí, barva taky, počet sourozenců a Pardubice ne.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:56
- Nahlásit
Meggi
Ještě nevím, kolik bude vážit. Jsou jí 3 měsíce a 10 dní a teď váží 15 kg. Nejsou jí vidět žebra a není ani obtloustlá, prostě taková atletka, ale myslím, že s tou váhou to může být různé. Třeba ta tvoje princezna bude drobnější.. Neviděla bych v tom problém.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:58
- Nahlásit
Sendy - já vím, žes psala v podstatě to samé co já, já jen dál obhajuji svůj názor teda, a když ty si byla po ruce.....tak jsem jakoby promlouvala k tobě
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:07
- Nahlásit
Meggi - už si nepamatuju kolik měl kilo, ale vím, že byl Píďa takový subtilnější. Vůbec nevypadal jako rotvík. Když jsem srovnávala s fotkama štěnďat rotíku v jeho věku, většina jich byla takový..... no mohutnější, silnější.... nevím jak to opsat, jen ten náš pes byl samá ruka, samá noha, vytáhlej až do nebes, protáhlej čumec, lidi mi říkali, že to vůbec není rotvík, no a teď má chlapák v 10 měsících 37 kilo, už ostatní směle dohání, začíná trošičku pomalinku mohutněnt, i hlava se mu zakulatila a nemá to jak lištička ten čumec, vypadá tak nějak........ důležitějc Prostě začíná nám rotvíkatět. Takže já si myslím, že i když má někdo menší a subtilnější štěňátko, že to v budoucnu v pohodě všechno dožene....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:09
- Nahlásit
Pastelka
s tím vrčením jsem to taky slyšela, že to rotvíci dělávají. Jen to pro cizího vypadá dost blbě, když mě pes dobíhá a vrčí u toho, pak si chudáci lidi myslej, že to je ten bojovej pes a jak je agresivní. Na cvičáku se ho už taky pár lidí bojí, a přitom on je takový hodný, jenom je prostě ještě malej a takovej hrrrrr, honem. No a ukecanej... prostě můj Píďánek
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:10
- Nahlásit
Pastelka
Ona je spíš princezna s modelkou dohromady. Pozorovat jejich chůzi je celkem legrační, ale asi tak chodí vícero hafů spíše rotvíků. Jde jak vlnovka, bříško se ji vlní při tý chůzi, boky hodí na jdenu stranu a na druhou vysloveně to bříško vykulí.
Já, ale nechci aby byla drobnější, já chci pořádnýho statnýho hafa s velkou hlavou a ne dlouhonohou modelku
Žebra jí vidět nejsou a tlusta taky neni, ale na chování už je pěkně těžká! Už to nejde , sotva jí unesu, kor když na mě tak směšně kouká co jí to dělám
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:29
- Nahlásit
Meggi
Neboj, už si někdy viděla "nestatnýho" rotvíka? Ona zmohutní, ale možná bude menší. Jestli víš, jak vypadali rodiče, tak z toho taky můžeš usuzovat. Ta naše se už narodila velká, jako její sourozenci. My jí teď nosíme do 4.patra a taky sotva dejcháme, ještě když se u toho naše Kytička mele a my si jí musíme na rukou rovnat....Jsou to prostě zlatíčka...
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:39
- Nahlásit
Pastelka
Rodiče jsem viděla, matka měla břicho ještě úplně k zemi jak měla vytahaný cecíky (byla spíš celá černá prý je to němka a v německu mají spíš takové černé a ještě my tvrdila, že je o 5cm větší než má být, protože jsem jí řekla, že je nějaká mrňavá, ale asi to dělalo to její břicho až nazem) a taťku jsem viděla jen za mříží a neusále skákajícího radosti, ale byl fakt pěknej, krásnou hlavu a dobře zbarvenej - pravidelné hnědé znaky což má prcek po něm. Mě, ale majitelka tvrdila, že štěňata NIKDY nejsou po rodíčích ale spíš po babičkách atd. Jsem jí řekla, že je to blbost, protože si myslim, že to blbost je, i když takový znalec nejsem, ale vim, jak vypadali štěňata co měla máma chovnou stanici a většinou tu podobu otce a matky měli, neboť jejich babičky a dědečky jsme neznali!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 06:48
- Nahlásit
Meggi
Není to blbost.
Moje mladší čuba je povahově, pracovně, temperamentem a vším, co souvisí s mateřstvím (četnost vrhu, mléčnost, obětavost v péči o štěňata) celá bába z matčiny strany. A jak pomalu stárne, začíná se jí i podobat. Po otci má "jenom " mimořádně krásnou hlavu.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:50
- Nahlásit
Ketrin
Jasně, že hafící můžou být po babičkách a dědečkách, já jen reagovala na to, že mi chovatelka tvrdila to NIKDY nejsou po rodičích vždycky jsou po prapředcích tím jsem myslela, že je to blbost! Po rodičích můžou a i ńěkteří jsou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:54
- Nahlásit
Meggi
To NIKDY a VŽDYCKY je odvážný tvrzení, to je jasný. Když se mluví o živých tvorech, je na místě víc používat výrazy "možná, většinou, pravděpodobně, ..."
|