| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 19:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Jsem tady s dalším naprosto nesmyslným dotazem, ale chtěla bych si ověřit, jestli uvažuju správně já nebo moje spolužačka.
Řešily jsme ovladatelnosti jejího setra a ona mi potom řekla, že:
ten pes se na cvičáku nevyběhá a furt po něm něco chceš...aby dělal...to se raději ten pes vyběhá s psama v přírodě a proběhne nějakou zvěř....
Na tohle jsem jí argumentovala tím, že i na cvičáku dám psici možnost se prolítat se psem po té, co udělá to, co po ní já chci... Bylo mi řečeno něco ve smyslu, že pro psa to není to správný proběhání, protože je to za odměnu a tak je to chvilkový puštění za odměnu. Já jsem tvrdila, že pes vnímá pochvalu po provedení cviku - pamlsek, potahání se o hračku, pomazlení se - a povel "volno" nebo povel, kterým jí dovolím si hrát se psem už si s tou pochvalou nespojí.
Já osobně si myslim, že mám pravdu já, ale mohla bych poprosit někoho zkušenějšího, aby mi to potvrdil nebo naopak vyvrátil?
Díky moc. Plánuju se zeptat i ve čtvrtek na cvičáku, ale přece jen mi to docela vrtá hlavou...
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:14
- Nahlásit
Pes rád pracuje, a pokud je odměněn a pochválen,pracuje ještě raději, tvůj názor je podle mě správný. A tvoje kamarádka by si měla dát pozor až potká myslivce, který ji zastřelí jejího psa. Myslím, že všichni rozumní pejskaři si dávají pozor, aby jejich pes nehonil zvěř a spíš to psům zakazují, než aby je v tom podporovali. Jo ať se pes v přírodě vyběhá, to je v pohodě, ale ať nehoní zvěř. Pak aby se slušnej peskař bál na pole nebo do lesa, protože až nás potká myslivec, budeme to špatně vysvětlovat, že zrovna náš pes zvěř nehoní, že to byl jinej pes. Fuj to jsem se rozčílila. A dlouhá procházka, na který občas psa přivolám, udělám pár cviků poslušnosti, našlápnu psovi stopičku, to je něco. Pes potřebuje pracovat jak duševně tak fyzicky. Nevím, jestli jsem ta správná "zkušenější" jak říkáš, to si netroufám tvrdit, ale rozhodně si myslím, že pokud nechává tvoje kamarádka (spolužačka) psa honit zvěř, zasloužila by pár facek.
|
evina
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:22
- Nahlásit
ten pes se na cvičáku nevyběhá a furt po něm něco chceš...aby dělal...to se raději ten pes vyběhá s psama v přírodě a proběhne nějakou zvěř....
[i][/i]Pro psa je to jistě zábavný honit zvěř...ale spíš by měl za to dostat na pr...!!!Co se týče cvičáku asi záleží na tom kdo jakou metodou cvičí.Drilovat poslušnost asi psa moc nebaví.Ovšem formou hry, to je pro psa zábava.A proč se nevylítat cestou na cvičák?S tvojí kamarádkou rozhodně souhlasit nemůžu.Už podle reakcí psů vím,že na cvičák chodili a chodí rádi.A běhat se psema mohou jindy.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:38
- Nahlásit
evina
No ona tím cvičákem myslí výběh, kterej u nás zřídilo město - je tam pár překážek, ale vlastně tam většina psů chodí hlavně za psíma kamošema na vylítání...
Myslím, že ona ani neví, že jsem na "opravdickej" cvičák začla chodit....
Jinak kamarádka to byla... Po tom, jak přistupovala k jejímu hafovi (i když ne jen proto), jsem na komunikaci s ní rezignovala. Jen dneska za mnou přišla, že jsem kecala, když sem říkala, že psa, kterýho vodí rok na vodítku nenaučí poslouchat (já říkala, že pak to bude mít těžší, ne že to nejde... :smirk a potom z ní vypadlo, že jí pes utíká za zvířátkama stejně jako to dělal před tím...
|
evina
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:36
- Nahlásit
Eimy:já takovéhle "chytré" lidi přímo nesnáším:mad ocela se s tím setkávám často,že někdo radí něco o čem např.vůbec nic neví.Nakonec to tak vypadá,že by ta tvoje bývalá kamarádka místo prohánění zvěře ten cvičák potřebovala sama
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:43
- Nahlásit
evina
Ona s tou fenkou chodila do psí školy, ale nemělo to moc velkej úspěch, jestli někam chodít teď, nevim...
Každopádně to,co mi psala nějak extra neřeším, protože vím, že to co psice dělá, tak dělá ráda (je to poznat na rychlosti provádění toho, co po ní chci) a doma potom lehne a chrní, takže nevyběhaností taky podle mě netrpí... Jen mi to, co řikala začlo vrtat hlavou (to s tím pouštěním za odměnu )
|