| Autor |
Zpráva |
Ares
|
# Zasláno: 15 Říj 2005 16:57
- Nahlásit
Prosím pomozte. Jak naučit naše 3 měsíční štěně GR čistotnosti? Čůrá cca každou hodinu, ale tak často s ní nemůžeme chodit ven. Chodíme cca každé 3 hodiny. Snažili jsme se naučit na noviny, ale to se nepovedlo. Dosáhli jsme jen toho, že se vyčúřá kdekoliv jinde a pak si jde lehnout na noviny
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Říj 2005 17:24
- Nahlásit
Ares
3 hodiny jsou docela moc....Kdykoli se doma počura řict fuj a hned s nim jit ven. A venku moc chválit.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:35
- Nahlásit
Ares
Ja by som skor povedala, ze na 3-mesacne stena curanie po hodine je caste curanie. Nie je nachladnute? My sme chodili von kazde dve hodiny.
|
Ares
|
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:43
- Nahlásit
Já se taky snažím po 2 hodinách, ale nemůžu být pořád doma, takže se střídáme a vychází to cca po 3 hodinách. Většinou. Ne, nachlazená není
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2005 20:46
- Nahlásit
Trestali ste ju, ked curala doma?
|
Ares
|
# Zasláno: 15 Říj 2005 20:58
- Nahlásit
No, trestali... Zezačátku ne, ale pak už jsem jí k tomu dala čuchnout a zvýšeným hlasem řekla FUJ
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2005 21:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Hm, a teraz asi cika, ked ju nevidite, vsak?
Ono je lepsie si tychto veci nevsimat a ked sa vonku vycika, tak chvalit a chvalit a chvalit, davat piskotky a cojaviem este. Doma si pri utierani pohundrat, ale havina netrestat. On casom pochopi, ze vonku je to lepsie. Chce to len cas, kazdy psik sa to uci rozdielne dlho.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2005 22:34
- Nahlásit
Mně se vyplatilo vzít si dva týdny v práci volno a ty dva týdny nedělat nic jiného, než sledovat fenku, jakmile začala hledat místo pro čůrání, bafla jsem ji a mastila ven. Venku nad loužičkou sehrála divadlo pro okolní bytovky a tak pořád dokola.
Za ty dva týdny fenka pochopila, že doma je to fuj a venku ji čeká pomazlení a nějaká dobrůtka.
Zhruba do půl roku jsme ji pak během naší pracovní doby nechávala tam, kde je dlažba (kuchyň a chodba), protože ikdyž věděla, že nesmí, tak se jí semtam nehoda stala, ale od půl roku byla naprosto v pohodě bez nehod a vydržela celou naší práci a od té doby má volno v celém bytě.
Ale ty dva týdny byly fakt kruté , ale vyplatilo se.
|
Ares
|
# Zasláno: 15 Říj 2005 22:36
- Nahlásit
Jenže u ní je problém, že doma místečko nehledá. Prostě jde a najednou čapne a čůrá
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 09:55
- Nahlásit
Ares
Nám se taky zdálo zpočátku, že nehledá, ale ono časem člověk vypozoruje, co tomu předchází
Ale hold větší plemeno, větší kaluž.
Ale asi jiný recept, pokud to chceš rychle naučit, než několik dní vyčerpávajícího sledování fenky a neustálé lítání před barák neexistuje.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 10:18
- Nahlásit
Já sem to poznala tak že začala divně knučet a zároven se vyčurala.
|
Ares
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 10:26
- Nahlásit
To ta moje si třeba hraje, a najednou čapne. Klidně i s hračkou v hubě. Tam kde je.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 11:31
- Nahlásit
A nemá třeba zánět močových cest? Asi bych se na to zeptala veterináře... Jinak, pokud je zdravá, bych ji to asi učila tak, že bych s ní byla delší dobu venku, počkala, bych, až by se vyčurala a pak ji pochválila a dala jí nějaký pamlsek (musí to být něco, co má moc ráda - a dávat jí to jen když se vyčurá nebo vykaká venku). Opakovala bych to takto několikrát za den (třeba o víkendu, kdy jste doma) a myslím, že za nějaký čas to pochopí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:12
- Nahlásit
Pokuď jí není ještě půl roku, tak to budete muset přetrpět, pak by jí to mělo přejít samo, alespoň takhle nám to řekl vet.
Naše mimino dělá to samé, klidně přiběhne z venku a vyčůrá se na koberec, dřív za to dostávala, ale už ne, neboť se z toho trošku vystresovala a pak čurala pořád ze strachu. A k tomu všemu ještě učůrává radostí, takže krom jiných loužiček jsou i ty radostné loužičky. Tak holt ještě dva měsíce musíme utírat a utírat
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:17
- Nahlásit
A k tomu všemu ještě učůrává radostí, takže krom jiných loužiček jsou i ty radostné loužičky
To jsme si zažili taky, ale řekla bych, že po prvním hárání to přešlo samo od sebe.
|
Meta
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:57
- Nahlásit
U Trumlera (v knížce o psích zlozvycích) jsem si přečetla, že štěně by se správně nemělo nechat doma vyčůrat, protože jakmile se mu to povede, nabyde dojmu, že se to smí. Takže jsem s ním opravdu lítala každé dvě hodiny - i v noci. Po týdnu už štěník začal vybíhat sám, když měl otevřené dveře. No, v paneláku je to asi větší otrava, tam těžko poletíte v noční košili ven na trávník. Ale tahle metoda fungovala na 100%, co jsou loužičky doma neznáme. A pak, asi se mi budete smát, ale já jsem štěněti při každém čurání dávala povel "Čurrrrá Bert!" a pak moc chválila. Přečetla jsem si to na stránkách Sehnerové. A když teď potřebuji vyvenčení, opakuji povel a štěně se fakt snaží, přesně ví, co po něm chci. Jinak jsem se při "teoretické přípravě" všude dovídala, jak se štěně nemá trestat a že z toho vyroste a takhle jsem zjistila, že "loužičkování" vlastně není nezbytné. Dost mě to překvapilo.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:09
- Nahlásit
Meta
no já běhala i v tom pyžamu, ale když je štěník prtě, tak ikdyž ví, že nesmí, tak prostě v nepřítomnosti majitele močák asi neovládne.
|
Meta
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:44
- Nahlásit
fromeli
No to je jasné, my máme výhodu, že štěněti necháme otevřeno na dvůr, když nejsme doma . (Zase nám během dne vystěhuje na ten dvůr vše, co unese - nic není dokonalé .
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:48
- Nahlásit
Meta
Ja som s nim chodila takto von v panelaku, kazde dve hodiny (aj v noci, vsetci si mysleli, ze som zosalela). Moj pes bol vsak nevyspytatelny a predsa sa mu podarilo urobit vela mlaciek. On vedel, ze ma ist von. Dokonca sa velmi rychlo naucil pytat, ibaze ten cas stacil, aby sme vysli na chodbu k vytahu
|
Meta
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:03
- Nahlásit
pigie
Hlavně, že snaha byla
Třeba štěně velkého plemene má větší měchýř a snaději vydrží? Bert (hovík) měl v 10-ti týdnech 10 kg. Možná proto to šlo snadno.
|
monika
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:12
- Nahlásit
Nám asi měsíc trvalo než přestala čurat doma v naší přítomnosti.Pak když jsme byli v práci tak to nevydržela, ale zhruba od 6ti měsíců už ano.Mě se vyplatilo při uklízení jen hodně hlasitě nadávat a hrozit hadrem no a venku zase chválit jako šílená a ona se naučila sama.Chce to jen trpělivost.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:18 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Meta
Moj mal v 8 tyzdnoch 10kg, je to novofundlandan
Nastastie ako sa prelomil 4-ty mesiac, uz nepadla ani kvapka
|