Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Odkdy na revír
Autor Zpráva
Faust
# Zasláno: 15 Říj 2005 13:50
- Nahlásit

Odkdy učit štěně vyštěkávat a obíhat makety?

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 14:06
- Nahlásit

Faust
vyštěkáváme od momentu kdy štěně umí štěkáním si říct o hračku,a makety já učím různě...u každýho jinak,jak mi to vyjde.
Ale kolem roka věku už se k tomu většinou dokopu

Faust
# Zasláno: 15 Říj 2005 16:50
- Nahlásit

Heh, takže 4 měsíce je asi brzo, že?

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 18:32
- Nahlásit

Faust
Na makety docela jo na vystekani podle toho jak se stene projevuje, u ustekanyho stenete se daj udelat uz v 2 mesicich na hracku.

Faust
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:02
- Nahlásit

Jo, docela štěká. Zvuk z ní dokážu vymámit kdykoliv. Spíš ještě není fixovaná na hračku. A jak je to lepší učit? Tak, že mu dám míček, či pamlsek za maketu, nebo že to dostane až po oběhnutí?

Faust
# Zasláno: 18 Říj 2005 06:08
- Nahlásit

Prosím prosím, odpovězte mi někdo. Tak na ty makety?
Tak, že mu dám míček, či pamlsek za maketu, nebo že to dostane až po oběhnutí?

Eny
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:10
- Nahlásit

Na makety je podle mě ještě brzo, píče to i Tchor o fousek výš. Jinak obě dvě metody se dají použít, nebo kombinovat, záleží jen na psovi, co mu nejlépe vyhovuje. Pes se nedá vycvičit přes internet, je potřeba to vidět a reagovat na momentální situaci. Určitě máš na cvičáku někoho, kdo ti poradí, když se zeptáš, ne??

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:09
- Nahlásit

Faust
ve 4 měsících je na obíhání brzo, jak se tu píše... Já to psa učila asi v roce. Ukážu vám to na cvičáku, když budete chtít... tedy ukážu jak jsem to učila já, docela se naběháte

wami
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:14
- Nahlásit

4 mesice je mozna brzo, ale ja zacala v 6 mesicich (ne vystekani, jen obihani maket), nejprve pamlsek za maketu, ale pak uz jen z ruky - to ale poradi nejlip na cvicaku, jak na to...

Makety se podle me daji ucit i bez vystekani, reviry s vystekanim se daji delat i pozdeji... Ja zacala delat pomaloucku reviry s vystekanim v 8 mesicich. Momentalne umi sam obehnout plentu (strom, cokoliv, na co ho vyslu), pokud s nim vybiham a vyslu ho tak ze dvou metru, vystekani figuranta zvladne i na vetsi vzdalenost, ale tam si ho na sebe figurant natahne. Zatim to jeste nepropojuju.

Neni to zadny obecny navod, jen pisu, jak je to u nas, mam stene o kousek starsi (9 mesicu)... Ale kazdy pes je individualita, reaguje jinak, tak je nejlepsi poradit se primo v akci na cvicaku s nekym, kdo ma moznost psa videt a posoudit, jak na tom je a co uz umi...

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:05
- Nahlásit

Faust
proboha to se cvičí fázovaně,izolovaně vyštěkání napřímo kdekoliv a izolovaně běhačky,a spojí se to až když je oboje hotový...
jestli se nepletu,ty patříš k Jokerovi a máte mimičubu z Alphavillu,ne?

Faust
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

Ne, Jokera neznám. Mám mimčo od Brněnské přehrady.Já vím, že se to cvičí izolovaně a makety až bude starší. Jen mě zajímalo odkdy tak asi... JIstě, že teď ne

Eny
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:59
- Nahlásit

no já osobně si myslím, že na běhačky je času dost a dost, až ti štěndo vyroste a trochu víc nasvalí, až bude trochu zpevněné, tedy ne samá ruka samá noha...
Já už si nepamatuju, kdy jsme začínala s maketama, asi tak nějak okolo roku, pokud víš jak na to, je to hotové raz dva, moje starší čubinka je měla během týdne a té mladší to trvalo cca 14 dní. pejsa na tom už musí být konstitučne dobře aby vydržel bez ztráty zájmu trenink maket. To daleko dřív jsem začínala s vyštěkáním,cca od 6-7 měsíců, ale je to individuální, halvně to musí být hrou, bezbolestně, bez nátlaků kvalitní figurant je pro štěně podmínka.
Kam chodíš na cvičák?

Faust
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:04
- Nahlásit

Do Lysé. Já neřekl, že s tím chci začít teď hned... Jen jsem chtěl vědět, kdy asi...

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:23
- Nahlásit

Faust
aha,tak to si s někým pletu,Joker jednou psala z podobně znějícího přihlášení,že se zapomněla přelogovat.....

Eny
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:40
- Nahlásit

Jestli je to tvůj první pejsa, tak si nech poradit, ptej se, otravuj, nech se vést... Chyby se u mlaďoch nadělají hned a odstranit je trvá pěkně dlouho.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:50
- Nahlásit

Eny
já začínám vyštěkání na sebe,jak je štěně schopný si říct o hračku....s pinzeťákem Ferdíkem to šlo týden poté co jsme ho přivezli...docela jsme šokovali starý rudý struktury v Pcherách,kde jsme jim byli jako parta figurovat,a pak jsme vytáhli svoje psy....a šlo se od nejpokročilejšího k nejmladšímu,v revíru stál můj chlap,tak jsem nakonec vyndala z auta desetitejdenní pinze´tátko,rozjela na hadr,hodila ho chlapovi a s kamenným xichtem vyslala z tří metrů prckouna do makety vlít tam,dřep a začal hejkat jak starej mazák,dostal kousnout a odnes si hadr do auta,a my dělali jako že to je normální,že se dneska chovají takovýhle dobrmani........

Faust
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:00
- Nahlásit

A ještě jednu naprosto hloupou otázku: Když učím vyštěkávat na hračku, jak rozliší, kdy na ní štěkat má a kdy ne? Když chi odměňovat třeba za chůzi u nohy a tak, tak přeci na mě nemůže hulákat celou dobu, co ví, že mám hračku.

Eny
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:09
- Nahlásit

Sali
No jo jenže ty i já víme jak na to, co udělat aby... jenže pisatel Faust, který nechce říct, jestli je to jeho první hafan nebo ne s velkou pravděpodobností toto neví a pak pokud si to bude někde zkoušet podle rad z netu, napáchá na tak malém tvorečkovi nenapravitelné škody. Pokud nerozlišuje vyštěkání a chůzi u nohy jak mu chceš něco vysvětlovat.

Faust
on nemá vyštěkávat hračku, ale tebe, hračka je jen prostředek jak toho docílit !!!
Zdá se mi že si tady ty rady překrucuješ a upravuješ podle sebe, tak si dělej co chceš a až za nějaký čas přijdeš s tím, že nevíš jak odnaučit to nebo ono, bude to jem tvá vina.
Neber to ve zlém, ale nechápu proč ti neporadí na cvičáku, ptal ses jich?? co ti odpověděli??? dvojice mladý pes + začínající psovod potřebuje k sobě někoho zkušeného, to je prostě fakt, na tom nic nezměníš.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:15
- Nahlásit

Eny
já to ale psala tobě
kdybys viděla ty xichty,velmi protáhlý.....tam pracně učili dospěláky v maketě vydat nějaký zvuk a nenapadat,rvali to na dvou šnůrách,na drbance,....nebo se to bálo až to strachy šlo po nohách......a já vyndám kromě odrostlejch pinzet i takovýho prcíčka,a on dělá jako starej hotovej mazák

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:18
- Nahlásit

Faust
znám i takové,co to nerozliší a hulákají celý chůze jak nemocný.....jsou to prostě huláci
Jinak platí to co píše Eny. když to neumíš,tak se nejdřív podívej jak to dělají jiní a pak se ptej jichj,a až potom tady,podle toho co jsi viděl a co ti bylo řečeno.......

Eny
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 13:09
- Nahlásit

Sali
to je pravda s prckama je sranda, moje tehdy 9-ti tydenní štěndo na procházce na jediné písknutí přilétlo jak střela na přivolání, okolostojící majitelé parkových hafanů pořvávající své pocem pocem, zůstali doslovat zítrat s otevřenou pusou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání