Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Polosežraný chlapeček
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Nikita
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 22:43
- Nahlásit

birma
pokud by ještě zkusil vyběhnout, tak by mi přistál u nohy než by si děcka stačily všimnout, že se mi od tý nohy odlepil
Myslím si to samé.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 09:10
- Nahlásit

Nikita
ad pole,zvěř a děti-srovnáváš nesrovnatelný...jediný srovnatelný s dětmi tady u nás co se týče provokativnosti jsou mnohočetné aktivně provokující kočky z bezpečných výšek,nebo se přímo před plotem peroucí a kočkosexující....
Nic se jinak nemůže ze zvěře rovnat místní pestrobarevné temperamentní lidofauně.
Barák plus pozemek plus víc psů najednou prostě vede k teritorialitě,to je daný fakt a s tím se nehne,stejně jako se nehne s daným praxí ozkoušeným faktem po celém světě,že pouliční hrátky dětí zjm.temperamentních etnik jsou silný provokující prvek,ač nejsou zamířeny cíleně proti psům..mimochodem ta děcka odtud aktivně s řevem vyhazují i naši sousedi,aby si táhla hrát tam kde bydlí a nedělala bordel pod okny slušným lidem....a my se jich jediní zastáváme,že někde si hrát musí a tady je to z hlediska silničního provozu bezpečný v celý ulici...no a naše kupa stavebního písku je skvělé provisorní pískoviště,s tím nemá cenu něco dělat....já omlouvám ty děti, ne svoje psy,a že část našich zvířat na to má jiný názor,je jen a jen jejich probém a nikdo se s nima o tom nebaví,prostě na povel to budou ignorovat a konec.A taky to ignorujou,jak jim dám patřičné instrukce.
Já nevím,jestli je normální,když se děcka usadí přímo na naší dlážděný cestičce před našimi vraty,celý si to pokreslí barevnejma křídama,roztahají tam naše šutráky z pseudoskalky u zdi,orvou všechno zelený a barevný co je na záhonkách,a udělají si tam "domeček a zahrádečku",a já to musím překračovat,když chci otevřít dveře do svýho baráku....pak ti psi opravdu musí být na povel zcela bezpeční,když s nima jdu pak ven a opět to celý musíme překročit,oni se od své hry neuhnou.... pak platí to,co jsem psala výš o individuálních kontaktových přístupech,protože děcka si ty psy chtějí pohladit,a dostanou přidělený ty bezpečný.....

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 10:00
- Nahlásit

No ja osobne to riesim tak, ze deti, ktore sa nepacia mojmu psovi sa nepacia aj mne. Je to divne, ale je to tak. Vacsinou su to nechcem urazit, ale deti romskeho povodu alebo mali grazlici, co mu bachnu obcas po nose alebo kopnu do slabin (aj pod dohladom ich matky!). Takze psa zavolam k nohe a ide pri mne a ja sa tvarim tak, ze opovazte sa ho niekto dotknut. Deti, ktore su mile, psa poznaju a nevadi mne ani jemu, ze sa ho dotykaju... Nie ze nevadi, ze z nich uplne namakko

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 17:48
- Nahlásit

Což ale není vysvětlení, já bych to viděla na nedostatečnou socializaci v tomto směru. Vyrovnaný pes se k dětem umí chovat.
víš, to není tak jednoduchý, já mám dost psů, všechny vychovávám a socializuji stejně, a přesto jsou někteří ve vztahu k dětem nespolehlivý, ale mám to vyřešený přes zákaz, ale nikdy je nenutím, aby ty děti milovali, prostě si jich nesmí všímat, psi dětí, a děti psů.....
třeba maliňačka je lovec absolutní, ale ve vztahu k dětem je tak něžná a spolehlivá, to jsem nikdy nezažila, dospělýho chlapa je schopná voprat, ale s malou holkou leží něžně v náručí a olizuje jí ruku,a má to v sobě, nikdy s dětma nevyrůstala

Nikita
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 21:39
- Nahlásit

Ebony
víš, to není tak jednoduchý
Ale to víš že vím Ne každého psa lze pustit k cizím dětem do blízkého kontaktu. Ale nebude mi pes smaovolně po dětech vyjíždět, to jsem měla na mysli.

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 21:41
- Nahlásit

Nikita
no tak samovolně jasně, že ne, horší jsou někdy samovolně "vyjíždějící" děti

haha
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:43
- Nahlásit

není to tak dlouho co jsme šla se psem u nohy po ulici, naštěstí to byl ovčoun kliďas , proti nám šel pomalu chlapec ,matka kousek za ním,normálně by ho pes minul ani by se na něj nepodíval,ale když byl ten kluk u něj z ničeho nic mu zařval přímo do čumáku HAF já se lekla víc než ten pes, no chlapec měl štěstí že jsem měla s sebou zrovna tohohle psa ,mír Rona nebo Daga tak to dopadlo blbě a bylo to tak nečekaný že bych asi nestihla udělat nic, takhle jsem jenom seřvala tu matku.

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:43
- Nahlásit

Iva2
...tak její příspěvek jsem nepochopila, bo mohl být silně dvojsmyslný...
a) Nikdy jsem neřekla, že jsem kynolog ani "kynolog". Sportovnímu výcviku psů nerozumím, nikdy jsem jej nedělala, dokonce ani neviděla.
b) Psi jdou celým mým životem pouze jako rodinní příslušníci - kamarádi a společníci.
c) Psa mám proto, že jeho přítomnost a styl života s ním potřebuji.
d) Když už jsem si pořídila větší plemeno psa a konkrétně u něj ještě s výrazným teritoriálním chováním a docela vyvinutou dominancí (což nebyl pochopitelně záměr), snažím se něco pochytit, vyčíst a okoukat a přiměřeně dle svých možností použít v praxi (teď nemluvím o akci s chlapečkem).
e) Když už došlo k tomu, že můj pes někoho bytostně nesnáší a pravidelně bez důvodu na něj doráží, pokusila jsem se čistě laicky a vlastním rozumem (čti vlastní blbostí) zkusit možnost "po dobrém", aby pes pochopil, že o nic nejde, že šílí zbytečně.
f) Jediný důvod byl zkusit to napřed v klidu a vyhnout se tomu, že z chlapečka udělám v očích psa něco, za co ho teď už budu pravidelně "mlátit" jakmile se to venku objeví. A zejména že má pes definitivně po svobodě a vodítko bude jeho nejlepší kamarád.
g) Když se můj pokus minul účinkem, přistoupím k řešení, které jsem chtěla poradit od těch, jež tomu rozumí. Na nic si nehraji, nic ze sebe nedělám, jen jsem trošku nešťastná ze situace, kdy poprvé v životě nevidím do hlavy svému psovi a neumím reagovat na jeho chování. Toť vše.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 08:57
- Nahlásit

Garfield
Iva2
...tak její příspěvek jsem nepochopila, bo mohl být silně dvojsmyslný...

klid,to bylo na mě......akorát to naštěstí neodpovídá realitě,jinak bych se musela hodně zastydět.

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 08:59
- Nahlásit

Sali
Já jsem si říkala, že to je velice tvrdá ironie proti Tvé osobě, ale zase jsem nevěřila, že bys to nechala bez komentáře. Neboť se její nick v dalších příspěvcích neobjevil, nevrtala jsem v tom.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 09:01
- Nahlásit

Ebony
když dám Bobuli košík,abych měla úplný klid,a pustím jí mezi děti,co neběhají,ale chtějí se s ní mazlit,a když Bobule po chvilce snažení pochoopí,že dloubáním do nich je nerozhejbe a tedy nemá co odlovit,tak se začne normálně mazlit a užívá si to,protože se o sebe nebojí,nemá potřebu přestřelovat...a když nemá nic svého co by si hlídala,je pak naprosto neškodná.
Meruna se s tím narodila,miluje děcka a pečuje o ně,sama od sebe...

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 10:49
- Nahlásit

Tak jsem se prolouskala až sem a zajímal by mě Váš názor, co udělá s takovýmto psíkem, který nemá moc v oblibě rozpustilé děti, příchod miminka do rodiny - smečky. Mám 11ti měs. fenku křížence a u nás se to má tak - když procházíme okolo lidí, dětí a ty si jí nevšímají, ona jich taky ne a je klid. Ale když nějaké dítě začne skotačit a chtělo by si jí pohladit, celá znejistí a začne štěkat. To samé, když vidí utíkající děti, rozeběhne se za nimi a štěká. Teď jsme byli na návštěvě - mají 3letou holčičku, když si hrála, Haidy si jí očuchala a jen jí sledovala jí, ale jakmile holčička natáhla ručku, koukala na ní, Haidy začala štěkat. Myslím si, že za to může nedostatečný kontakt s dětmi v útlém věku, neměla jsem a nemám v okolí vůbec žádné známé děti a nějaké sbližování s cizími, to bych se bála. A teď k dotazu, cca za 2 roky bych chtěla miminko, jak myslíte, že takový pes bude reagovat?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání