Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / tahání na vodítku
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 18:10
- Nahlásit

Ahojte,
potřebovala bych poradit. Štěnda už pěkně chodí na vodítku, netahá - to už máme zvládnuté. A když tak škubnu...... Ale nevím jak ho odnaučit tahat za psy. Když jdeme kolem zahrady, kde je pes - šíleně tam táhne! Nejlepší by bylo, kdyby je úplně ignoroval, ale to asi nejde, co?
Dík za rady

haha
# Zasláno: 13 Říj 2005 20:06
- Nahlásit

jde to ,ale mí psi se to učili nějak sami časem,prostě je držím u nohy a opakuju jim nesmíš,občas dostali facku,no ale naučili se , docela mi taky zabíralo že jsem dala psovi u plotu za ním vyváděl jinej pes nějakej povel jako třeba lehni a tak aby se učil ignorovat toho druhýho psa ,chce to trpělivost

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:12 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

joli
Doporučuji k plotu pejska nepouštět a navíc ne štěně, je malé, snadno plotem ze zvědavosti prostčí hlavu a pes za plotem ho může pokousat nebo i zabít. Moji psi štěkající psy za plotem ignorují, jednoho jsem to učila od štěněte, druhého až v dospělosti /ten má občas choutky se nechat strhnout, mladého to vůbec nezajímá/. Když ti štěně potáhne ke psu za plotem, dej povel FUJ a škubni vodítkem. Když se pejsek i na chviličku uklidní, ihned ho pochval, dej mu něco dobrého nebo hračku. Tohle důsledně dodžuj a uvidíš, že štěně si pak radši vybere tebe s hračkou či pamlskem, než psa za plotem. Hodně štěstí!

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 07:59
- Nahlásit

já když chodím se psem na volno, tak má na určitě psy za plotem tendenci štěkat. Trvalo dlouho, než jsem ho naučila reagovat na povel "FUJ" i v tomto případě a hodně často jsem musela po něm házet vodítkem, ale pomohlo to...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání