Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nové štěně
Autor Zpráva
Sandy1224
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2016 00:01
- Nahlásit

Dobrý den. Jak už jsem psala na téma výchova samojeda, tak píšu i sem. Jsem Sandra a je mi 12 let. Mamka a hlavně já chceme od letošního léta (protože v létě jsme v Norsku potkali 2 samojedy) samojeda. Úplně jsem se do něj zamilovala!!! Mame známého, který nam pomůže ho sehnat. Tak Ja se chci jen zeptat, jestli byste mě a mamce doporučili samojeda.... mame rodinný dum zahradu, na které budeme pro nej mit kotec. Problemovy je jen cas.... mame poměrně málo času. No a to je asi všechno...

Budu rada za odpověď! S.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2016 13:47
- Nahlásit

Sandy1224
Rodinný dům a zahrada je každému psovi úplně k ničemu, pokud se mu nevěnuje člověk, který si ho pořídil. V tématu Výchova už odpovídá worick, opravdu pečlivě si to přečti, stejně tak bych doporučila zajet za nějakých chovatelem osobně, promluvit s ním, na vlastní oči vidět, jak žijou. Je sice hezké, když se někdo "zblázní" do nějakého plemene, když ho vidí, ale je třeba zapojit rozum, pochopit, k čemu bylo to které plemeno šlechtěno, jaké má nároky. A zrovna samojed má podle mě nároky dost vysoké. Plus svébytnou povahu. Mně například vyhovují svojí povahou ovčácká plemena, jinému zas chrti, jiný rád molosy, jiný špice. Pokud si "nesednete", bude nešťastný pes i celá rodina.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání