| Autor |
Zpráva |
Kristýna96
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2016 20:52
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Vzali jsme si 11 měsíční fenku z útulku, je šikovná, poslušná a učenlivá. Máme ale problém s počůráváním doma. Když si s ni chceme hrát, má radost, počůrá se.. Když někdo příjde, počůrá se, když ji dávám obojek, že půjdeme ven, počůrá se, když na ní mluvím a učím ji, počůrá se. Pak jsme s ní 3 hodiny venku a ona nic, ale jakmile příjdeme domů, hned se zase počůrá radosti. Co s tím? Předem děkuji moc za radu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2016 22:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
co s tím?
stejně jako se štěnětem - po jídle, po spaní, po emočním vypětí - šup ven.
Máme teď fenku ohaře - 10 měsíců - pesan z kotce, takže čistotnost niiic moc. A v prvních dnech jsme nedělali nic jiného, že jsme fungovali jako s malým štěňátkem . Teď ji máme pár týdnů a i tak, jakmile se dlouho rasí s naším mlaďasem, tak se pak jde hned ven. Ráno vstává drahá půle o půl pátý, jde s ní ven, aby se feňule v klidu vyvenčila - protože jinak je všechno mnohem zajímavější, než nutnost vyčůrat se atd. a já s ní pak jdu na další procházku ve 3/4 na sedm, kdy se už vyčůrá v klidu, není na ni tlak, a pak máme čas na to být spolu. Dopřejte jí čas, venčete stejně jako štěndo, -tedy co nejčastěji /hraní, žrádlo, probuzení, jiná aktivita/ a ono se to časem upraví.
|
Kristýna96
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2016 15:00
- Nahlásit
Děkuji moc za radu, jen je problém, že já s ní nikdy nestihnu zajít ven, vždy jen jak vstanu, tak hned se počůra, že jsme vzhůru a venku mi už nečůrá. Pak během dne stačí, jak ji začnu dávat obojek, tak znova a venku zase nic. Bojím se na ni promluvit, že se hned počůrá. S kakáním problém nemáme, ale čůrat venku nechce. Ještě jsem ji neviděla si v klidu čupnout a vyčůrat se, jen radostí po troškách a ocasem rozmrskat po celém bytě.
|