Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Povel MÍSTO
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:57
- Nahlásit

Všude čtu, že by pes měl zvládat povel MÍSTO. Jak to štěně naučím? A kam ho vlastně posílám? Do pelíšku? Ten naše štěně opakovaně pročůrává, tak jsme mu ho, na čas, odstranili, stejně spí s námi v posteli a odpočívá kde se mu zachce. Poradíte? Díky

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:04 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Povelom miesto ho posielam na jeho miesto. To znamena, ze nas pes to pochopil tak, ze si ma lahnut tam, kde zvycajne lihava. Cize ak dam miesto v chodbe, lahne do pelechu, ak v obyvacke, lahne do pelechu tam, ak v spalni, tak vleze k nam do postele. Zjavne to nepochopil, resp. chape to velmi dobre, ked mu ukazem ktory pelech mam na mysli Ked sa prvy krat stalo, ze som ho poslala na miesto a on miesto na pelech zaliezol v obyvacke na nas matrac , ktory pouzivame ako gauc, tak som sa proste isla popucit od smiechu. Kedze v tomto nie som dosledna, je mi jedno kde zaleze, hlavne ze si lahne a zostane tam.
Ucila som ho tak, ze som ho doviedla do pelechu, zavelila miesto a ked mal tendencie za mnou ist, tak som ho tam znova zaviedla. Az kym nepochopil, ze proste chcem, aby tam zostal.

haha
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:13
- Nahlásit

přesně tak jak píše pigie,místo je pes kam se má pes uklidit když ho pošlu,naši psi pelechy nemají lehají všude, ale na povel místo se prostě uklidí někam v bytě většinou do kuchyně a tam třeba setrvají do doby než odejde návštěva ,občas sice nahlédnou ale já jim to zopakuju ,na návštěvě u otce je místem chodba ,na zahradě zalehnou na trávník kam jim ukážu apod.
učila jsem to tak jak píše Pigie

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:30
- Nahlásit

Já taky, protože mám 3 psy tak nemá každý výhradně svůj pelech-místo, ale mají je společné a různě se střídají, takže na MÍSTO mi stačí, když každý zalehne NĚKAM. A učila jsem to taky tak, je to jednoduché a pes se to rychle naučí.

Bora
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:52 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit

Jak ho to naučit? Chce to dost trpělivosti a pamlsek. Můj pes mám přede dveřmi do obýváku svůj kobereček, takže místo je pro něj tam. Mělo by to být asi z kraje místo, kde je pes v pohodě a kam si sám chodí lehat. Nejlépe ještě takové, kde je z dosahu rušného pohybu, abychom ho tam pak v případě potřeby tak trochu odklidili a nepřekážel. Z kraje posadím nebo položím psa do pelechu a řeknu "Místo". Chvíli ho tam podržím a pak dostane pamlsek. Po chvíli mu dám povel "volno" a buď ho nechám aby si dělal co chce, nebo si s ním za odměnu pohraju. Po několika pokusech psa na místo posílám z pár metrů. Stoupnu si do rohu místnosti s pelechem (koberečkem) a ukážu psu prstem směrem k pelechu a zavelím "Místo" a psa tam za obojek dovedu, položím a moc pochválím a odměním. Povel "místo" by pro něj měl být vždy spojen s něčím příjemným. Rozhodně bych to ze začátku necvičila v okamžiku, kdy si pak psa třeba 1/2 hodiny nevšimnu, protože mám nějakou práci. chce to po chvilkách ale vždy důsledně trvat na tom, že místo se opouští až po povelu. U nás jsem to zpestřila třeba tím, že krájím maso v kuchyni a pes kouká kolem, jestli něco nezbyde . Takže já ho odešlu na místo a po chvilce co se tam usadí a kouká co bude, tam za ním dojdu a donesu mu kousek masa. Pes je rád a po povelu "místo" se většinou nadšeně žene na svůj koberec. Mezitím pocvičím i přivolání, když ho z místa přivolám zpět do kuchyně. Nechá se to zopakovat i víckrát za sebou, ale snažte se, aby to psa bavilo. Na závěr dodám, že já osobně jsem to cvičila spíš několikrát denně a po pár povelech, abych pejska neotrávila a opravdu nadšeně jsem se radovala, když na místo odešel. Pes je totiž nejraději ve vaší společnosti a povel místo je pro něj vlastně vykázání ze smečky. Tak se mu to při nácviku snažte co nejvíce zpříjemnit a nenechávejte ho na "místě" dlouho. Držím palečky!

Anonymní
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:03
- Nahlásit

Díky, díky, díky

Hned odpoledne to vyzkouším

cherry
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:02
- Nahlásit

Místo učíme také přes pamlsky. Když jsme v práci je venku, v šopě má matrace, ráno když mu nesu jídlo řeknu "místo" - bere zatáčku smykem a už sedí na místě a čeká. Takže dobře ví co "místo" znamená.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání