| Autor |
Zpráva |
BENNY
|
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:56
- Nahlásit
Hezký den, chtěla bych se zeptat, kdy začít cvičit pejska chůzi u nohy, máme štěňátko, 3měsíční, tak asi bude lepší, když se nejdřív naučí chodit na vodítku, nosíme s sebou piškoty, a za poslechnutí, (ke mně - to už slyší a přiběhne), ho kouskem odměníme. Když je někde hodně lidí, nebo při přecházení silnice, je asi lepší, když se naučí blízko u nás, u nohy a po jedné straně, aby se nemotal.
|
bad
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 16:06
- Nahlásit
Začít cvičit chůzi u nohy můžete v momentě, kdy už zvládá chodit na vodítku. To už by měl umět. A klidně mu můžete ukazovat piškot a jít a on bude koukat po tom piškotu (nebo možná po něm bude i skákat ). Toto cvičeníčko jako začátek není špatné. A samozřejmě musíte včas říci povel.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:28
- Nahlásit
bad
A mám mu ho pořád jenom ukazovat ? Nééé, dělám si srandu Můj miláček přesně na piškoty a povel k noze funguje jak švýcarské hodiny. Asi hlavně proto, že to je popelnice a za piškot by život dal
|
Meta
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:12
- Nahlásit
bad
Přesně tak to nacvičujem. Vypadá to tak, že pes má tlamu dokořán nalepenou na ruku s pamlskem , když ruku odtáhnu, po piškotku skáče . Fakt bude tento nácvik fungovat? Nebo mi tu ruku jednou štěňák spolkne ?
|
bad
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:58
- Nahlásit
Meta
O tom občas uvažuji také (zvlášť, když je to štěně trochu větší), ale zatím mám obě a prsty všechny .
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:05
- Nahlásit
bad
Můj berňák má 48 kg, 68 KV a papá piškoty vzorně bez prsů :-D
|
Meta
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:32
- Nahlásit
Náš hovík (4 měsíce+týden) má 21 kg. Hlavu má přesně ve výši té ruky Včera jsme jsme venku cvičili "plaz!" na salámek. Mělo to jednu velkou chybu. Od chvíle, kdy štěně vědělo, že mám v kapse kostičky salámku, celou vycházku se ode mne nehlo na krok. Pak se nevylítá, potvora pažravá
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 15:54
- Nahlásit
Meta: tak to budeš muset být o poznání rychlejší než on a lítat před ním!
|
Meta
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 07:54
- Nahlásit
Bora
Tak to abych měla nastartované koště.
|