| Autor |
Zpráva |
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 13:26
- Nahlásit
Dobrý den,
mám doma 6 měsíční stěně pitbula a opravdu hodně tahá na vodítku. Cca měsíc už používám stahovák, ale nic mu to nedělá. Někdy když už tahá fakt hodně tak u toho sípe, ale stejně pořád táhne, jako blázen.
Nejhorší je to když jdeme s jiným pejskem ven, to už mě kolikrát i skoro odtáhl.
Je hrozně šikovný, chytrý, na cvičáku šikula, ale tohle je opravdu hrozný..zkoušela jsem škubnout, jít u nohy, zastavovat a všechny rady co jsem se dočetla, nebo jsem slyšela, ale nic nezabírá. Když už je opravdu hoodně unavený, tak jde jak beránek, ale to je hodně, hodně málo..to už musí byt, že ho nějaký pes dokáže tak utahat.
Nemáte někdo nějakou jinou radu, jak to udělat aby netahal? Děkuji za všechny odpovědi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:03
- Nahlásit
Kristynaaa
měsíc už používám stahovák, ale nic mu to nedělá
Ale ano, dělá, poškozuje mu to zdraví.
na cvičáku šikula
A na tom cvičáku není nikdo, kdo by s tímhle problémem poradil?
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:09
- Nahlásit
Než se to pod vedením někoho zkušeného podaří vyřešit,používejte normální obojek.Podle toho,co popisujete,pes chodí permanentně přidušený s modrým jazykem.To není funkce stahováku. Akorát psovi zničíte průdušnici.
Pamlsky nezabírají? A teď nemám na mysli nějaké granule,ale neodolatelné sušené maso,třeba...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:10
- Nahlásit
Kristynaaa
Nemáte někdo nějakou jinou radu, jak to udělat aby netahal? Děkuji za všechny odpovědi.
Já bych ho reklamoval.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:12
- Nahlásit
NancyPamlsky nezabírají?Vzhledem k tomu,co je napsáno v zadání si dovolím tipnout, že pamlsky budou jistou cestou k tomu, aby tahal ještě více .
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:21
- Nahlásit
zbrnd Na každičkém cvičáku Vám dneska poradí proti tahání stahovák.Pamlsky ani nezkouší...
PS-Nejsem žádný zapřísáhlý pozitivkář! Stahovák je na cvičení fajn,ale nesmí v něm pes rvát vodítko až si uřeže krk.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:28
- Nahlásit
A co když ten pes chodí normálně, ale panička moc pomalua proto se jí zdá že tahá??
Oooo boože já chci taky tahavce!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:34
- Nahlásit
kdysi dávno (skoro v dálnověku) mi jeden zkušený majitel (vzorně vychovaného) psa sdělil, že existují i psi vrozeně dopřední Asi je pitík taky z této kategorie Pak je to fakt těžká práce...
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 14:50
- Nahlásit
Fajka Souhlas,pes je od přírody klusák,nikdy by nechodil tempem půl metru za hodinu.My chodíme rychlou chůzí...
Xerxová Věřím,že takoví psi existují.To je pak těžké...s tím se nedá nic dělat,psovi pohodlný obojek a holt tahá...
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 15:21
- Nahlásit
zbrnd fakt děkuju za užitečnou radu.
Fajka pomalu nechodím, já jsem člověk, co všude chodí rychle, i když mám fůru času, takže v tom bych problém určitě nehledala. )
Nancy Na pamlsky reaguje zase až moc, to začne uplně vyšilovat a na hračky to stejné. No asi mu začnu zase dávat normalní obojek, ale budu za ním lítat jako o závod :-D
corgi Cvičáky už jsme vystřídaly 2 tento týden jdeme na třetí, tak doufám, že už mi konečně někdo poradí, protože do ted nikdo nebyl schopný.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 15:52
- Nahlásit
Kristynaaa
Na pamlsky reaguje zase až moc, to začne uplně vyšilovat a na hračky to stejné
No tak to máte napůl vyhráno, pokud na pamlsky i hračky reaguje i na procházce. Buďte ráda, vemte nějakou hračku pod paži a jděte
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 16:03
- Nahlásit
Kristynaaa
Nemáte někdo nějakou jinou radu, jak to udělat aby netahal?
naučit ho, aby se soustředil na vás a na to co říkáte. to obnáší spoustu práce na vztahu se psem.
Tahá proto, že ho nikdo nenaučil co má místo toho dělat.
Chce to najít jiný cvičák. Stahovák nevyřeší nic.
+ Začít cvičit chůzi - volnou, klidnou tam, kde ho nebude nic tak exicovaně motivovat. Pokud není zahrada, začít doma, chodit bytem na vodítku, odměňovat žádoucí chování - pokud vyšiluje z pamlsků, trochu ubrat na atraktivitě a ty atraktivní dát nakonec jako bonus. Až bude chodit na vodítku dobře doma, přesuňte se na chodbu domu a cvičte tam /jo vím, člověk bude vypadat jako idiot / pak se přesuňte před dům - v době, kdy nebude venku moc rušno. (nechte ho pochopitelně před tím vyvenčit./ A pak můžete přidávat rušnější prostředí.
to už musí byt, že ho nějaký pes dokáže tak utahat.
proč spoléháte na to, že ho utahá nějaký jiný pes? Pracujte s ním, učte ho, cvičte s ním (nejen právě na cvičáku, důležitější je provozní poslušnost), hrajte si s ním, unavte ho mentálně, unavit fyzicky pita je dosti nemožné. Snažte se max. psa namotivovat na sebe. Pes který pracuje, má vyžití, je vyrovnaný.
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 16:25
- Nahlásit
PetraK Doma jsme nezkoušeli chůzi na vodítku, to je pravda, takže určitě zkusím
Já na to nespoléhám, právě že naopak, se psi si přestává rozumět, je moc hravý až otravný pro ostatní psi, takže my chodíme na hodně dlouhé procházky sami. Trávím s ním celý den bez 6 hodin, takže si dovolím říct, že se mu věnuji hodně. Cvičíme, hrajeme si, bud doma nebo venku, je socializovaný, psi má rád, poslouchá dobře, takže my máme problém jen to tahaní (zatím ) Jinak děkuji za užitečnou radu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:00
- Nahlásit
Nancy
Na každičkém cvičáku Vám dneska poradí proti tahání stahovák.Pamlsky ani nezkouší...
PS-Nejsem žádný zapřísáhlý pozitivkář! Stahovák je na cvičení fajn,ale nesmí v něm pes rvát vodítko až si uřeže krk.
Urcite nebudu oponovat tomuhle...nicmene, podle toho, co pise zadavatelka si jsem skoro jisty, ze psa pomoci tech pamlsku nauci tahat jeste vice, pokud se do toho pusti rovnou, aniz by ji nejprve nekdo vysvetlil naprosty zaklady prace se psem v realu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:02
- Nahlásit
Kristynaaa
zase dávat normalní obojek, ale budu za ním lítat jako o závod :-D
......., Cvičáky už jsme vystřídaly
Tak vymente znova pokud Vam tam nevysvetlili, ze za psem se nelita jak o zavod
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:03
- Nahlásit
corgi
Kristynaaa
Na pamlsky reaguje zase až moc, to začne uplně vyšilovat a na hračky to stejné
No tak to máte napůl vyhráno, pokud na pamlsky i hračky reaguje i na procházce. Buďte ráda, vemte nějakou hračku pod paži a jděte Spis prohrano, kdyz ho necha vysilovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:09
- Nahlásit
Kristynaaa
Hlavne si nechte od nekoho v praxi ukazat, jak funguje duslednost v realu, kdyz se to naucite, pak bude jedno, jestli ho tu chuzi naucite se stahovakem, pamlsky nebo treba s bicem a vidlemi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:21
- Nahlásit
Kristynaaa
Vyzkoušelas skoro všechno, až mě napadlo, kolik času a důslednosti jsi těm pokusům dala... Fakt nevěřím tomu, že je nějaký pes, který bude tahat, když pochopí, že na napnutém vodítku se nehne ani o píď. Zato naprosto chápu, že to většina majitelů nezvládne dodržovat za cenu, že se několik dní nikam nedostanou a ty nervy na pochodu, kdy člověk 5 minut stojí a pak udělá jeden krok, aby dalších 5 minut stál. (Patřím mezi ně, ale těch pár situací, které jsme nedotáhli mi je fuk, protože řeším v tu chvíli zcela jiné věci.)
zbrnd
za psem se nelita jak o zavod
Tys nikdy neslyšel o caniscrossu?
|
Pejsek_1
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 20:50
- Nahlásit
Nechápu, potkám majtele a psa, pes má stahovák, pes táhne. Ptám se, vám ten stahovák pomáhá? Ne. A proč ho teda máte, protože nám to poradili. Sice to nefunguje, ale když nám to poradili. Krtisty ve které oblasti se nacházíte? Je to ukázka s výkladem na max hodinu, pokud budete dodržovat doporučené rady - důslednost, důslednost, důslednost. Další lekce nebude třeba.
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 22:48 - Změnil/a: Nancy
- Nahlásit
Tys nikdy neslyšel o caniscrossu?
Nová definice: Ne běh se psem,ale let se psem!
Nebo let za psem?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2016 22:50
- Nahlásit
Nancy
Nebo let za psem?
někteří lidé si psa na vodítku pouští jak draka, proč by si někteří psi nemohli pouštět jako draka svého člověka?
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 00:23
- Nahlásit
birma
Důchodci se psem na Flexi jsou toho zářným příkladem.Pořídí si štěně bígla/kokra a už skáčou šipky po trávníku...
Let za psem jsem na vlastní oči viděla,když dali vnoučata sídlištní Kelišce hlídat nevylítaného husky.To byla panečku podívaná,paní,mít rozepnutou větrovku,tak odletí...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 06:38
- Nahlásit
Kristynaaa
přečti si tohle:
http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou
a fakt to funguje (pokud budeš mít dojem, že ne, tak bude chyba v tvém provedení)
jo, a ten stahovák zahoď.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 08:50
- Nahlásit
birma
že je nějaký pes, který bude tahat, když pochopí, že na napnutém vodítku se nehne ani o píď. Zato naprosto chápu, že to většina majitelů nezvládne dodržovat za cenu, že se několik dní nikam nedostanou a ty nervy na pochodu, kdy člověk 5 minut stojí a pak udělá jeden krok, aby dalších 5 minut stál.
ano ano. Kolegyně měla tisíc argumentů proč to nejde, proč to nejde, proč to nejde, aby pes z branky nevyletěl jak špunt od žampuňskýho - základem je, že na to nemá čas a trpělivost, jako všichni ostatní - protože ona přece přijde z práce a musí toho psa vyvenčit, má na něj půl hodiny........ no jo no .... , stejně tak je prostě nemožný naučit ho, aby se na ní soustředil, je nesoustředitelnej, zajímá ho jen a jen si čuchat...... 10000000000x probráno. Ne chyba není na straně člověka . Nicméně některé návody zřejmě našly své místo v paměti a malé pokroky se již dostavují.
Bubrdle tahala příšerně, když k nám přišla - (taky jsem se proletěla - cestou na chalupu naštěstí jsem tehdy b yla připravená a měla jí uvázanou na amortizéru u pasu , byla jsem jak rogalo a myslela, že "ji ubiju", páč nesnášim, když pes tahá (obzvláště, když jdu já sama naložená jak mula a vláčim tunu ). By člověk netušil, co se v těle "starého psa na dožití " skrývá nicméně, nebylo se čemu divit, po příchodu z útulku. No tak jsme určitou dobu taky moc nikam nedošli chudák Ešus tehdá moc nechápal, co to je za debilní provoz, kterej jsem nastavila , ale vyplatí se, vyplatí, jak už bylo psáno. Jen člověk musí být ten důsledný a trpělivý a necouvnout ani o píďu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 17:09
- Nahlásit
PetraK
My to máme teď tak nějak napůl k oboustranný spokojenosti - na běžných procházkách se netahá, ale když stíháme tramvaj, abychom stihli trénink nebo vlak, tak to nijak neřeším a víme to oba stejně tak na začátku celodenního výletu nebo čundru nijak zásadně neprožívám, že tahá i cestou od vlaku dřív než ho převleču do tahacího postroje
jen když není člověk úplně konzistentní, tak se musí snažit o naprostou důslednost alespoň ve stejném typu situací a být připravený na to, že se to nežádoucí chování občas objeví i v jiných než povolených chvílích...
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 17:36
- Nahlásit
Pejsek_1 já ho používala, protože to bylo asi o 50% lepší než s klasickým obojkem..bydlím v Jihomoravském kraji
Neumi Článek jsem si přečetla, hned zítra vyzkouším a dám tomu čas, obojek jsem vyměnila za klasický a uvidíme
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 17:43
- Nahlásit
birma to bude možná ten kámen úrazu, asi jsem tomu nevěnovala tolik času, kolik bych měla. Tak od zítra nám to začne a pokud se nepohneme z místa, tak se nedá nic dělat, naučit se to musí, teď má půl roku a skoro mě utáhne, co tak za dalšího půl roku...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 19:20
- Nahlásit
birma
tys nikdy neslyšel o caniscrossu?
Neee, co to je?
Ale slyšel jsem o Axe and cross
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2016 19:24
- Nahlásit
Kristynaaa
teď má půl roku a skoro mě utáhne, co tak za dalšího půl roku...
|