Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / po dvou letech opětovné počůrávání
Autor Zpráva
dapeda
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2016 14:32
- Nahlásit

Ahojte všem,
pročetl jsem mnoho témat, ale přesnou odpověď na můj problém jsem nenašel.
Máme dva psy. 1 co byl dříve má 13 let a je to 100% Mops. 2 je v březnu 2016 dvouletá a je to kříženec Mopse s Teriérem, je trochu drsnější a lovečtější typ.
Je to asi měsíc, co starý začčl poštěkávat - ňafat s přestávkama a přitom je hluchý. Mladý se na něm bohužel snaží kompenzovat sexuální touhy. Nicméně to s největší pravděpodobností není důvod jeho ňafání, často se jen před mladýho postaví, nebo po něm ňafe, když si hraje a běhá.
Téměř souběžně s tímto zašal mladý ne čúrat, ani kapat, ale ucvrkávat. Nejčastěji na koupelnové dveře. Pak v pokoji, kde jsou přes den, když doma nikdo není, snad všude a dnes se mladému povedlo počůrat postel i v ložnici nebo stopičku v komoře.
Dokážete prosím někdo poradit, jak a co s takovým chováním dělat? Mladý vždy přijde se sklopenýma ušima jako by věděl, ale vymáchat čumák nebo na prdel nepomůže .
Stále mi někdo radí kastraci, ale aby to nebyla chyba. Ven chodí dostatečně a někdy se to stane hned potom co byl mladý venku. Existují nějaké přípravky?
Dímy moc za cenné rady...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 05:11 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

dapeda ale vymáchat čumák nebo na prdel nepomůže
A zkoušeli jste lešeňovou trubku? Tak prý zabírá dost dobře!

Stále mi někdo radí kastraci, ale aby to nebyla chyba
To ne, pokud Vám bevadí jej mrzačit, nechte mu amputovat nohy. Bude značkovat maximálně na jedno místo.

Existují nějaké přípravky?
Rozhodně, nechte si ve správném poměru namíchat Bachovy esence na odnaučení značkování. Stejně je to už jen přežitek a moderní značkoví FCI psi již neznačkují.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání