| Autor |
Zpráva |
bastet
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 09:24
- Nahlásit
Ahojky, mám 7-mi měsíční štěně křížence (cca od 6-tého týdne,u původního majitele psi nežily zrovna ve vhodných podmínkách). Už pár měsíců řešíme její závislost na mě či příteli,jakmile je sama, tak je doma katastrofa,stačí jít s košem a stihne se počůrat šíleným způsobem a okamžitě bere útokem věci na stole, a to ikdyž je po dlouhé vycházce,má kostičku a i to po chvilkách trénujeme. A na vycházkách se poslední dva měsíce také chová podivně, celou cestu pobíhá kolem mě a kňučí,sem tam odběhne něco očuchat a pak zas od znova, pro balon se proběhne, ale i u toho kńučí, jakmile jdeme směr domů či k autu, tak peláší jak zběsilá,občas se zastaví a čeká,ale jeli vidět auto metelí k němu,běhá kolem něj a chce do kufru,jakmile ho otevřu skočí dovnitř a tváří se nejvíc spokojeně.Nikdy se jí nic špatného nestalo,už mi připadá, že mám prvního psa,který se bojí procházky.a sama na zahradě také odmítá být,to má hysterické záchvaty.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 09:46
- Nahlásit
bastet
snažila bych se posilovat její sebevědomí - zpočátku drobné snadné úkoly, tak aby zažila co nejvíce úspěchu a postupně po trošičkách ztěžovat. Zároveň bych pracovala na tom, aby uměla zůstat na pelíšku, třeba když jsem já kousek od něj (postupně dál, v jiné místnosti... A stejně tak i venku bych pomalu učila odložení (napřed jen setrvání v povelu, když bych byla hned u ní, pak ústup o krok... postupně prodlužovat dobu i vzdálenost - nikdy ne zároveň!!).
Tohle bych se snažila dělat tak pomalu, aby se u toho nedostávala do stresu, aby celý ten postup a proces zvládala naprosto v klidu. Celkově bych se snažila o klidný přístup bez přehnaných emocí v jakémkoliv směru.
Pokud si s tím nevíte vůbec rady, chce to najít dobrého trenéra, který vám ukáže jak k ní přistupovat, jak chválit, vysvětlí stresové signály a další věci...
|
bastet
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 09:55
- Nahlásit
V tom aby mě nepronásledovala na každém kroku jsme už udělaly naštěstí pokrok, můžu si v klidu dojít na záchod Jinak taky už uvažuji o odborníkovi, ještě mě napadlo jestli by se samotu nenaučila třaba lépe od klidného psa,který to zvládá, což tu možnost bych měla.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 10:18
- Nahlásit
bastet
taky už uvažuji o odborníkovi
to by neměla být poslední volba, ale hned ta první...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 10:20
- Nahlásit
eště mě napadlo jestli by se samotu nenaučila třaba lépe od klidného psa,
A to probíhá jak? Nerozumím.
Podle mne by hlavně neměla mít možnost vyvádět. Tudíž nenechat ji pobíhat zběsile v době, kd yto můžete ovlivnit, nenechat ji možnost útočit na věci na stole, když odejdete, nenechat ji běhat kolem auta. Mít ji prostě ve sféře svého vlivu a tak ji ukázat, že s Vámi je v bezpečí, že se může u toho bavit atd.
|
bastet
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 10:43
- Nahlásit
Když jsme doma je hodná, když třeba příde návštěva má tendenci zuřivě vítat,nenechám jí,návštěva si jí nevšímá,když vyvádí.Když jdem ven,neodejdem dříve než se uklidní,já jdu první,na vodítku to už taky vcelku dobře klape.Položím na stůl nebo klidně na zem jídlo a nevezme si,čeká i u svého žrádla až jí povolím, že už může. Na povel ke mě většinou přiběhne hned,jen když je u ní pes tak občas zaváhá. není to můj první pes,ale je pravda, že tyto problémy jsme neměli.
|
bastet
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 10:49
- Nahlásit
Samozřejmě pokud odcházím, tak jí v dosahu nenechávám věci na stole a tak podobně,ale když nenajde nic tam tak se pouští do jiných ,kterých si nikdy dříve ani nevšimla,nemůžu jí vyklidit celý dům, některé dveře si otevře a když je zamknu tak jsou zeškrábaný.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2016 12:04
- Nahlásit
bastet
Hm ten internet je prostě zrádný To, co píšete nyní mi totiž vyznívá dost odlišně než to, co jste psala ze začátku a na což jsem původně reagoval.
|