Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěkání - kousání
Autor Zpráva
BENNY
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:03
- Nahlásit

Náš pejsek, bišonek, budou mu 3 měsíce, je beránek a ďáblík. Najednou (většinou večer), ho popadne úplný záchvat, že šíleně běhá, nejde chytit, rád si na nás zaštěká, (takže asi brzy přijdou sousedi),a i když se mu věnujeme, hrajeme si s nim, tak v tu chvíli nevíme, co by vlastně chtěl. A strašně u toho kouše. A většinou u toho ještě udělá někde loužičku mimo. Poraďte mi prosím, jak vycvičit psa, ABY NEŠTĚKAL. Když bývá občas chvilku doma sám, neštěká, je hodný, ale jak ho do budoucna ztišit, aby si nic nevynucoval štěkáním. Děkujem

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:18
- Nahlásit

BENNY
Náš štěník dělá totéž, vždycky mě pak mrazí při pohledech sousedů
Já myslím, že to přejde - té šílenosti co dělá říkám "energetický amok" - má nadbytek energie, radosti, a tak běhá jak poškuk, štěká, kouše, skáče...
Mi pomáhá, když ho v té chvíli napomenu a zaměstnám něčím jiným. Alias když má hračku v hubě, nemůže štěkat. A pak trénuju štěkání na povel s tím, že učím na závěr "dost" nebo "ticho" - ale to mu moc nejde.

Bohužel to vždycky nejde, takže budu ráda, když se tu také někdo ozve, jak na zlobivého štěníka.

Štěkáním si vynucuje pozornost, navíc ještě kouše nebo doráží na ruku (už se bojí kousnout - když jsem na něj "zlá").
Podotýkám, že je to Velký knírač, takže ten štěkot je...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:26
- Nahlásit

BENNY

Nas to robi este v 15 mesiacoch. Len pri tom nesteka A ked bol maly aj mlacka bola

Meta
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:26
- Nahlásit

My musíme jít před spaním ven hrát fotbal s prokousnutým míčem (dobře se mu nosí) nebo s létajícím talířem a taky skáče a lítá u toho jak torpédo. Ale se vyblbne a unaví... doma padne a spí. Jo a neštěká vůbec, a nás to mrzí, když je hlídací, by si občas štěknout měl, ne?

BENNY
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:30
- Nahlásit

Někdo radí plácnout novinama přes čumák s povelem neštěkej nebo ticho, někdo zase stlačit ho k zemi, nebo stlačit čumáček a zakrýt oči, že se ztiší, ale jiní zase říkají, že ho to víc rozzuří, tak nevím vlastně co. Že kouše, to by tak nevadilo, je to štěně, budou se měnit zuby, asi to k tomu patří, a máme i hodně kousátek, ale to štěkání, stačí když visí utěrka nebo vezmu koště. Jako štěně asi stačí zabavit ho něčím jiným, ale do budoucna bych ráda, aby poslechl na nějaký povel.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 09:35
- Nahlásit

BENNY

Vzdy ked ho na nieco upriamis, aby prestal stekat, vydaj povel ticho a ak prestane pochval ho, pripadne mu daj pamlsok. Reakcia musi byt okamzita, aby si spojilo povel s tym, ze prestal stekat

Šárka
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:09
- Nahlásit

Také přispěju do diskskuse. Můj NO když jdeme ven tak je rád a kňučí, nevím jak ho to mám odnaučit.

benny
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:27
- Nahlásit

U nás zatím (štěně 3 měsíce) nepomáhá ani povel ticho, ani plácnutí, nic, když ho chytne rapl, většinou večer. Rozlítá se a rozštěká ještě víc. Prostě si asi potřebuje vybít energii, a vybírá si to nejvíce v tuto dobu. Když se někdo z nás koupe, tak je úplně šílený, štěká u vany a lítá. Ještě se chci zeptat, jestli je lepší, ho nakrmit a pak jít ven, nebo opačně. Dík za odpověď.

Šárka
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:20
- Nahlásit

k tomu krmení: u štěňátka bych dělala že prvně nakrmit a pak ven protože po jídle se mu nejspíš bude chtít vykonat potřebu. Jinak nevím - kamaráduv starší pes, když ho krmí až po venčení a chce s ním být dýl venku, tak mu stejně odchází domů za žrádlem a u větších a běhavých psů se nedoporučuje krmit před venčením kvůli torze žaludku. Já krmím mého žrouta před, kvůli tomu, aby byl trochu nasycený a venku nevyhledával žrádlo, ale stejně to nepomáhá asi ho budu krmit venku, protože se mu nechce chodit ven. a bude se více soustředit na mě.

joli
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 15:55
- Nahlásit

Krmím vždy až po procházce. Jednak kvůli torze žaludku a pak ho na procházce taky cvičím a když je hladový lépe reaguje na mňamky!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 16:01
- Nahlásit

Mi pomáhá, když ho v té chvíli napomenu a zaměstnám něčím jiným. Alias když má hračku v hubě, nemůže štěkat
Terri
TO by ses divila, jak užasně se dá štěkat s plnou hubou čehokoliv

pigie
moje feňule to dělá od štěněte a jsou jí tři roky, prostě ji to občas chytne lítá a běhá, ale moc u toho už neštěka, ale občas si taky blafne...

birma
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:47
- Nahlásit

pigie
Altara chatá rapl prakticky denně, naštěstí jenom venku a zakončuje to tim, že buď do někoho nabourá, nebo se mi aspoň pověsí na rukáv s výrazem pojď si hrát

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:50
- Nahlásit

Eimy
birma

Tak to sa mam na co tesit, pokial ho nohy budu niest Je vsak zvlastne, ako vysoko dokaze vyskocit, len aby ma mohol "kusnut" do pleca. Ale bafne si fakt len vtedy, ked ma super spica naladu. Inak mi musi stacit, behajuce torpedo, ktore zmetie kohokolvek, kto sa mu pripletie do cesty

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:12
- Nahlásit

birma
pigie
No , já jsem ráda, že nemám velký hafany, jako vy dvě, protože psici to občas chytne doma a to pak fakt lítá jak gumídek - "odráží" se od nábytku A vlastně od všeho, co jíi přijde do cesty

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:48
- Nahlásit

Eimy

Tak to je fakt, Huga to nikdy nechytilo vnutri. On je vnutri kludny. Rapel chyta len vonku Doma nanajvys sa rozbehne za nejakou hrackou, co mu odhodim, ked sa ho chcem zbavit. Sam mi po byte este nikdy nebehal len tak A dufam, ze k tomu ani nedojde, lebo amen tma

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání