Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Proč se může počůrávat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 09:00
- Nahlásit

Zuzina
Taky mi pomohla Vaše rada jiné zadavatelce, že pes se musí těšit na spánek v noci
to je velice chytrá mylšnka, psi se rozhodně těší na spánek v noci....vyloženě jsem četl deníček psa, co si každý den kolem třetí psal, jak se těší, že za tři hodky pujde spat.....možná byste Žerdu mohla za pomoci Waldy naučit i mluvit

rada jiné zadavatelce,
fakt si jste jista, ze slo o JINOU zadavatelku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 11:45
- Nahlásit

Zuzina

že pes se musí těšit na spánek v noci, odpoledne nenechat spát. Fakt to funguje, pěkně vytuhne a nebudí se tak často

já pevně doufám, že ta rada byla formulována asi trochu jinak, něco ve smyslu, že pes by měl mít odpoledne aktivitu, která ho zabaví, unaví, dá mu nějakou náplň, místo toho, aby jen tak pospával. A že to nebylo ve smyslu, budeme psa budit, zvlášť třeba po aktivní procházce, jen proto, aby nám pak v noci spal. protože takhle napsaný, jak to tady čtu - to zní dosti hrozivě.

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 12:58 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

já pevně doufám, že ta rada byla formulována asi trochu jinak...... jak to tady čtu - to zní dosti hrozivě.

Možná ti to zní hrozivě, ale hrozivé to není. A Zuzina to iterpretuje tak, jak jsem to napsal.

Šlo o to, obrátit psovi režim tak, aby se těšil na dopolední spánek a strávil dopoledne v přirozeném klidu, a pak spal co nejlíp v noci. Je to normální technika pomáhající třeba proti přilišné aktivitě při nepřítomnosti páníčka, nebo při separační úzkosti. Jde jen o začátek, než si na nový režim pes zvykne. Pak ať si spí, kdy na to má čas.

Je dobré, se těch věcí předem nehrozit, a prostě je podat psovi tak, aby s tím neměl problém. A opět, on to ocení.

Zuzina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 13:01
- Nahlásit

PetraK
Celé odpoledne chodim se špendlíkem a píchám do Žerdy, aby nespal, dokonce na něj křičim a trestám ho, když vidim, že usíná.... pochopitelně, že je to myšleno tak, jak píšete
A vůbec nechápu, co je na té větě hrozivého. Mně se to skvěle osvědčilo, fakt se na noc těší. Ne vždy chování páníčků (viz.já) myšlené ve propěch psa v jeho prospěch ve skutečnosti je. A to je právě to, co mi došlo u našeho Žerdy. Odpo si dáchánkoval, když dostal ve čtyři baštu, my kolem něj chodili po špičkách a v noci se nejspíš budil a nudil. Posunula jsem mu i to jídlo až na sedmou. Prostě jsem ten jeho režim přepracovala a povedlo se

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 14:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Zuzina
chodim se špendlíkem a píchám do Žerdy, aby nespal,

to jsem si nemyslela

pochopitelně, že je to myšleno tak, jak píšete

pak je to v pořádku, ono je dobrý si uvědomit, že pokud tohle bude číst někdo (a že si lidé na internetu- stejně jako vy hledají odpovědi na své otázky), kdo nezná souvislosti a bude to psí neználek a začátečník , může to pochopit zcela jinak, špatně a to k velké škodě toho psa.

A vůbec nechápu, co je na té větě hrozivého
viz výše, zkuste si ji přečíst a neznat souvislosti, představit si, že nemáte žádné zkušenosti se psem, nedovedete si představit co lidi dokáží "vymyslet" a jak málo ví o tom jak psi fungují, co potřebují a jak by to mělo vypadat.

Prostě jsem ten jeho režim přepracovala a povedlo se

tohle je v pořádku, proto jsem i psala, že předpokládám, že ta rada zněla jinak, než jak ji tlumočíte vy.

Walda

chtělo by to číst, co druzí píšou, takže možná ještě jednou:

já pevně doufám, že ta rada byla formulována asi trochu jinak, něco ve smyslu, že pes by měl mít odpoledne aktivitu, která ho zabaví, unaví, dá mu nějakou náplň, místo toho, aby jen tak pospával.

. A že to nebylo ve smyslu, budeme psa budit, zvlášť třeba po aktivní procházce, jen proto, aby nám pak v noci spal. protože takhle napsaný, jak to tady čtu - to zní dosti hrozivě.

tedy kdyby to ještě nebylo k pochopení - to znamená, že: hrozivě to zní ve formulaci, jakou sem dala zadavatelka. Převedení psa na normální režim my nepřijde nijak hrozivý, přeci jen... nějakej ten pes už se u nás doma ohřál

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 16:30 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
Hele když si tu budu zakládat dotazy pro sebe, budeš se mnou chodit taky polemizovat?
Taky mám kámošku Zuzanku, možná bych ji mohl říct ať mi tu nějaký votázky pro začátek strčí, pokud by se ti pak lípe a otevřeněji diskutilo se mnou, což?

že pokud tohle bude číst někdo
tak se bude divit, co to tu stále vyvádíš?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 16:37
- Nahlásit

Zuzina
Posunula jsem mu i to jídlo až na sedmou. Prostě jsem ten jeho režim přepracovala a povedlo se
Za těch pár dní ...a už jste schopna i vyhodnotit i výsledky? To jste stejně dobrá jak náš Walda!
Fšechna čest! Kdybyste si udělala ještě Tachyon Holistic Wellness Combo, tak byste byla dobrá jak pan Rudolf Desenský a Walda by Vám mohl jen závidět!

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 23:07
- Nahlásit

PetraK

zkuste si ji přečíst a neznat souvislosti, představit si, že nemáte žádné zkušenosti se psem, nedovedete si představit ...

Aha, teď už chápu. Tak tu budeme od teď definovat všechno přesně, aby nebyla ani náhodná skulinka nějakému jinému výkladu. Budeme přesní jako naše zákony, nebo ještě líp evropsá nařízení, třeba to o čokoládových bombónech.

Aby náhodou nemusel nikdo myslet. Ale mám obavu, že to bude ještě hrozivější.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Led 2016 23:42
- Nahlásit

Tak tu budeme od teď definovat všechno přesně
To rozhodně ne, to by hrozilo, že tenhle web ztratí své kouzlo a občas by se tu mohlo objevit i něco jiného než hovadina .... a o to přece nikdo nestojí ...

aby náhodou nemusel nikdo myslet.
To fakt neboj, to se tu nikomu neděje takový násilí.

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 00:28
- Nahlásit

zbrnd

občas by se tu mohlo objevit i něco jiného než hovadina

To bys ale musel přestat to tu vyplňovat svejma příspěvkama.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 03:13
- Nahlásit

Walda
To bys ale musel přestat to tu vyplňovat svejma příspěvkama.
No dyť jsem psal, že o to ale nikdo nestojí. Ty na ta má písmenka nevidíš? Mám je psát větší nebo víc od sebe?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 03:14
- Nahlásit

PetraK
nějakej ten pes už se u nás doma ohřál
Moje řeč, guláš se studenej nejí!

Zuzina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 08:50
- Nahlásit

děkuji za rozveselení
Začíná mě to tu bavit, možná i nějakou závislost začínám pociťovat

Walda válí, bravo

PetraK nezlobte se, ale nebudu brát ohled na to, jestli si někdo čte tuto diskuzi a jak špatně by mohl pochopit moje slova. Já si taky čtu ostatní diskuze celé, abych znala souvislosti.

Zase si mě Žerýček vzbudil, až v půl čtvrtý, paráda

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 10:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Zuzina
Začíná mě to tu bavit, možná i nějakou závislost začínám pociťovat
Jakože pod tímhle nickem více než pod těmi předchozími?

nezlobte se, ale nebudu brát ohled na to, jestli si někdo čte tuto diskuzi a jak špatně by mohl pochopit moje slova. Já si taky čtu ostatní diskuze celé, abych znala souvislosti.
To rozhodně, proto jste na první radu zde reagovala jak tupý idiot a nyní jste zde v roli skoro největší odbornice.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 11:01
- Nahlásit

zbrnd
Ty na ta má písmenka nevidíš? Mám je psát větší nebo víc od sebe?

asi nevidí, no. Možná jsem to taky měla napsat větší?, než to opakovat, jenže já vycházela z toho, že se říká: Opakování matka moudrosti.... no někdy to asi nevyjde

Zuzina
nezlobte se, ale nebudu brát ohled

no tak už to halt s lidma chodí.

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 11:05
- Nahlásit

zbrnd

Mám je psát větší nebo víc od sebe?

Jé, to radši ne. To už by se sem kromě tvých příspěvků nic jiného fakt nevešlo.

Zuzina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 11:35
- Nahlásit

zbrnd
Opět propadáte svým paranoidním stavům.
Znovu opakuji, jsem tu prvně s PRVNÍM dotazem. Třeba psa jsem do klece určitě nezavírala, to bych si za ten půl rok, co Žerýčka máme, opravdu pamatovala. A to, že mam prvního psovitého občana a tápu, je dle mého názoru normální. Byla a jsem stále tupý idiot, když vám to udělá dobře Odborník je tu Walda a to už vám tak dobře nedělá co

PetraK
Bezohledná, chci řešit svůj problém, takže i sobecká, no to já půjdu do pekla, to je tutovka

Pro mě je nejdůležitější, že se Žerda aspoň v noci zklidnil. I na veterině mi řekli, že bych ho to měla naučit, se jim to řekne. Jeden pejskař ho nazval neurotikem. V útulku jeho aktivitu popsali "veselý"

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 11:43
- Nahlásit

Zuzina
Bezohledná, chci řešit svůj problém, takže i sobecká, no to já půjdu do pekla, to je tutovka

úplně vám asi nerozumím. napsala jsem vám jen, že tak už to s lidmi chodí, že nechtějí brát ohledy, však jste to tak sobě napsala sama, ne? že nebudete brát ohledy, tak pak nechápu vaši následnou reakci .

Pro mě je nejdůležitější, že se Žerda aspoň v noci zklidnil.

no tak to je dobře.

I na veterině mi řekli, že bych ho to měla naučit,
ano, to mají pravdu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 12:59
- Nahlásit

Zuzina
Opět propadáte svým paranoidním stavům.
To nelze. Jsem paranoidní ve standardu, propadnout bych tedy mohl neparanoidnímu stavu, ale to se mi nestává.

Znovu opakuji, jsem tu prvně s PRVNÍM dotazem.
Zkuste to vícekrát zopakovat, určitě Vám pak uvěřím. Ostatně, proč je to pro Vás tak důležité téma?

Třeba psa jsem do klece určitě nezavírala, to bych si za ten půl rok, co Žerýčka máme, opravdu pamatovala.
To jsem nepochopil, k čemu to je tohle reakce.

Byla a jsem stále tupý idiot, když vám to udělá dobře
Neudělá. Já psal, že jste zareagovala jako TI, ne že jim jste. Podle mne to je dost rozdíl. Jako TI zareaguje nejspíš občas mnoho z nás a ještě to neznamená, že jsou idioti. Docela rozdíl v tom vidím.

Odborník je tu Walda a to už vám tak dobře nedělá co

PetraK
úplně vám asi nerozumím.
čemu na tiom nerozumíš, Zuzina ti dává "dopatřením" najevo, že ví, že jsi z pekla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 13:36
- Nahlásit

zbrnd

Zuzina ti dává "dopatřením" najevo, že ví, že jsi z pekla.

a taak, trochu mi to trvalo,dík za nápovědu

Zuzina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 14:50 - Změnil/a: Zuzina
- Nahlásit

PetraK
Chtěla jsem jen řešit svůj problém s pejskem, Vám děkuji za rady, také pomohly Ale proč jste vypíchla, že nechci brát ohled na ostatní čtenáře a posteskla jste si, že tak to holt u lidí chodí? Jako že je smutné, že existují tak špatní lidé a já mezi ně patřím? Já prostě nesouhlasím s Vaším ono je dobrý si uvědomit, že pokud tohle bude číst někdo (a že si lidé na internetu- stejně jako vy hledají odpovědi na své otázky), kdo nezná souvislosti a bude to psí neználek a začátečník , může to pochopit zcela jinak, špatně a to k velké škodě toho psa.
Jsem také neználek a začátečník, co potřebuje pomoc. Dá mi práci pobrat všechny ty rady a zrealizovat je na míru Žerýčkovi, nestydím se za to, a ještě abych myslela na to jak můžu uškodit jinému hafanovi. Každý snad zodpovídá sám za sebe

zbrnd
Taky mi pomohla Vaše rada jiné zadavatelce, že pes se musí těšit na spánek v noci

fakt si jste jista, ze slo o JINOU zadavatelku?

Tato jiná zadavatelka byla separačníúzkostpes a zavírala svoji fenu tři roky do klece, protože ničila byt.
Mimochodem v této diskuzi jste se předvedl jako pěkný hulvát, až admin musel zasáhnout že

Respektuji vaši potřebu kopírovat texty přispěvatelů diskuze a komentovat je. Chápu, že jde o jistý druh zábavy . Já si svoje rady pobrala, mimo zbrndy (žádné reálné nedal, jen krizitoval) děkuji všem

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 15:16
- Nahlásit

Zuzina

Ale proč jste vypíchla, že nechci brát ohled na ostatní čtenáře a posteskla jste si, že tak to holt u lidí chodí?

no ono tam nic jiného k reakci myslím, V té vaší odpovědi na můj komentář, kde jsem psala, že to může být špatně pochopeno někým dalším a tím pádem může být z neznalosti uškozeno jinému psu, nebylo, ne? tam bylo čístě jen to na co jsem reagovala. A nějak jinak na to myslím ani reagovat nešlo, leda bych ten přístup ocenila, což já tedy asi neocením, protože se snažím koukat dál než jen před sebe. Každý to máme nějak nastavené. Vy to máte tak, jak jste napsala, já to mám opačně, proto tedy byla moje reakce v debatě taková, jaká je.

Já prostě nesouhlasím
tak nesouhlaste, to je vaše právo, já vás nepřesvědčuju, že to musíte dělat nějak jinak. Pouze jsem napsala fakt, že tak už to mezi lidmi chodí. A to chodí, no.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 17:24
- Nahlásit

Zuzina
Tato jiná zadavatelka byla separačníúzkostpes a zavírala svoji fenu tři roky do klece, protože ničila byt.
Mimochodem v této diskuzi jste se předvedl jako pěkný hulvát, až admin musel zasáhnout že

Rozhodně rozhodně, byla to zcela jiná zadavatelka. JJ jsem strašný hulvát a vůbec nemám pochopení pro skvělé lidičky jako je Zuzina Walda či třeba Cesar Milan
Admin zasahuje? To je něco jako Cobra11?

Respektuji vaši potřebu kopírovat texty přispěvatelů diskuze a komentovat je. Chápu, že jde o jistý druh zábavy . Já si svoje rady pobrala, mimo zbrndy (žádné reálné nedal, jen krizitoval) děkuji všem
Jasný, ale slibuji, že v příštím tématu, které založíte fakt poradím i když je mi jasný, že správná rada bude zase ta od Waldy.
By mě zajímalo, kolik čtenářů vám tuhle tragikomedii baští ))

Zuzina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 19:51
- Nahlásit

zbrnd

Pro mne je důležité, že jsem pevně zakořenil ve Vašem srtcy!

Cítím, že zakořenil....nemůžu si pomoct, je to silnější než já

Zuzina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 19:57
- Nahlásit

PetraK
Působíte na mě jako moc hodný člověk, takových je málo, bohužel. Snažila jsem se tim peklem jen o srandu, nepovedlo, tak třeba příště mi to vyjde

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 23:28
- Nahlásit

Zuzina
Chtěla jsem jen řešit svůj problém s pejskem,
No a? Proč by někdo měl brát ohledy na Vaše problémy? No ne?

Cítím, že zakořenil....nemůžu si pomoct, je to silnější než já
To je vidět na první pohled už hoooodně moc dlouho.

Zuzina
Působíte na mě jako moc hodný člověk, takových je málo, bohužel.
Kdepak, hodných lidí jsou spousty, třeba Vy.

Zuzina
Člen
# Zasláno: 28 Led 2016 09:56
- Nahlásit

zbrnd

No a? Proč by někdo měl brát ohledy na Vaše problémy? No ne?

Jo jo jo, naprostá pravda, souhlasim, na hrubý pytel hrubá záplata

zbrnd
Člen
# Zasláno: 28 Led 2016 15:11
- Nahlásit

Zuzina
No rozmyslete si prosím, jak vystupujete. Pokud se mnou totiž souhlasíte, je pro mne dost těžké oponovat.
Děkuji za pochopení.

Zuzina
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 13:34
- Nahlásit

Krásný den přeju,
s radostí podávám info, že už přes měsíc Žerda vydrží celou noc a já se mohla vrátit z gauče k manželovi do ložnice

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 23:45
- Nahlásit

To je skvely a svami se tam vratilo nejmin pet dalsich novych nicku, gratuluji a posilam Zerdovi podrbani za ouskem a pod ocaskem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání