Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivní štěně
Autor Zpráva
Taufic
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2015 16:57
- Nahlásit

Ahoj všem,
rád bych vás poprosil o radu. Máme doma týden 2 měsíční štěně huskyho a začínají s ním být trochu problémy. Prvním je, že pes se nechce vůbec venčit. Respektivě když se vzbudí (chodíme každé 3 hodiny), vynesu ho ven a pejsek vykoná jak malou tak velkou potřebu. Pak ale zběsile utíká zpět ke vchodu a nechce jít jinam. Na vodítku se zběsile škube a já nevím jestli se s ním mám přetlačovat nebo ho vzít domů. Na louce je to něco jiného. Tam radostně běhá okolo nás a vše je v pořádku.
Druhým problémem je agresivita. Většinou po jídle nám začne ohryzávat nábytek nebo ruce. Ve chvíli když dám povel fuj nebo nesmíš tak se naježí, začně vrčet štěkat a vyjíždí po nás. Nevypadá to ani jako hraní, spíše jako útok. Jediné co ho pomůže zklidnit je přitlačení na zem, ale pak uraženě odejde pryč. Za měsíc budeme moci na cvičák, ale nerad bych do té doby něco pokazil, přeci jen je to dlouhá doba. Děkuji za rady

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2015 09:56
- Nahlásit

Taufic
není agresivní, není agresivní, ne-ní a-gre-siv-ní!

štěně rozhodně není agresivní, věřte mi. Tyhle dotazy se pořád a pořád dokola opakují. Zjišťoval jste si, před pořízením štěněte, co život se psem (a od štěněte) obnáší? Jak psi fungují, jak si hrají, co dělají, co preferují? Škoda, že ne, protože byste zjistil, že každé malé štěně dělá přesně to, co popisujete. Nají se a vjede do něj ďas, kolikrát jsem se u toho našeho nejmladšího smála, že ho radši nebudeme asi krmit, protože je pak v něm moc energie a "útočí" na celou rodinu. Nejvíc to "odnášela" naše stará fenka. Vždycky se jí pověsil na lalok a "vraždil" ji. A ona? Nic, měla s ním neskutečnou trpělivost. Byla jsem to já, kdy řešil, aby jí furt takhle nemordoval. Jak to řešit? Přesměrováním jeho řádění z vás na něco jiného, na hračku, na kus staré mikiny, na kterou uvážete uzel a budete se o to se štěnětem přetahovat (pochopitelně ale tak, abyste mu neublížili). nebo vezmete plyšáka a budete s ním o něj bojovat. Víte, štěně by podle přírodních zákonů ještě bylo ve smečce. Se sourozonci a tam by dělo to co je přirozené - hrálo si a bitkařilo. Sourozence, nemá, ty jsme mu vzali, takže je to teď na vás, abyste s ním řádili , bitkařili a hráli si. A hrou si jako bonus budujete to, co potřebujete nejvíc - vztah se svým psem. Štěne poznává svět tlamičkou. hraje si taky tlamičkou, nohama. Je to pes, není to člověk.
Hlavně ho prosím vás nepřitalčujte, netřepejte s ním a nepovalujte ho, To jsou věci, kterým pes nerozumí, nechápe proč na něj tak tlačíte a naučíte ho jediné - aby se vás bál.
Na vodítko a obojek ho zvykejte doma v klidném prostředí a až ho nebude řešit tam, naučí se to následně i venku. A věřte mi, že s dvouměsíčním štěnětem, po týdnu doma opravdu nezačínají být ani trochu problémy. Máte normální zdravé štěně, dejte mu to , co potřebuje.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2015 23:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
Jak psi fungují, jTo asi záleží, kolik kanálů má RC souprava ne?
Máte normální zdravé štěně, dejte mu to , co potřebuje.Výprask?

moll
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2015 06:44
- Nahlásit

a takové malé štěně od přírody ví. že se čurá venku, ale pak se zase honem uhání do doupěte - proto padá co nejrychleji domů. A husky je hodně přírodní pes, který na podobné zákony ještě slyší. Agresivní není, jen si chce hrát (viz příspěvek nahoře). Doufám, že tím cvičákem za měsíc jste myslel socilizační a komunikační psí školku, protože husky na cvičení moc není....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2015 16:21
- Nahlásit

moll jen poznámka zcela mimo Ano - huskoun je přírodní psisko. I proto si kolegyně pořídila opět toto plemeno (předchozí čubina se dožila požehnaného věku) , aby měla kámoše na "osamocené" běhání a chození po horách, kde si čistí svoji vědou a studenty "použitou" kůru mozkovou.... A tahle mladá (rok a půl letá) čubina ji donutila svojí vášní ke společným kravinkám a touhou po společné činnosti chodit na agility i na klasický výcvik (mají nacvičeno na ZOP). A tak na stará kolena kolegyně jezdí s omladinou na tábor a poprvé cvičí. A pod stromeček chce vlastní tunel a skočky
Husky je s PP... ale je mi jasné, že je to výjimka potvrzující pravidlo

Nicky
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2015 21:05
- Nahlásit

Taufic odkud jsi?

Bagsík
Člen
# Zasláno: 7 Led 2016 12:02
- Nahlásit

Máme stejný problém. Minule pondělí jsem si přivezla stafordšírskeho bulteiera a je to tak 4 dny na zpátek kdy už se otrkal a začal bejt hodně ostrej. Když si hrajeme a přestane ho bavit hračka tak jde na mě snažím se zaujmout pozornost zase jinejma hráčkama ale v tu chvíli jde proste na mě. Bohužel ma veliký stisk. Když mu řeknu slovo fuj snaží se mě kousnout, štěká na mě a nechce pustit bohužel má velký stisk a opravdu to hodně bolí a nechce pustit. Chápu ze si chce i hrát hraju si s nim snažím se zaujmout pozornost hráčkami ale když kousne moc musím mu přeci vynadat. Nevím co s tím

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Led 2016 12:09
- Nahlásit

Bagsík
Když mu řeknu slovo fuj snaží se mě kousnout
zkontrolujte algoritmus reakce na slovo fuj, pripadne jestli slovo fuj nechybi v databazi

štěká na mě
cože? tak to je přílíš! je kastrovanej?

nechce pustit bohužel má velký stisk a opravdu to hodně bolí a nechce pustit.
tak ho vymente za model s mensim stiskem u kteryho to tak bolet nebude.

když kousne moc musím mu přeci vynadat.
ale nadávejte jen slovy, které ma v databázi

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání