Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štěně a čistota
Autor Zpráva
Mikael el Hakim
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2015 12:26
- Nahlásit

Za týden mi dorazí osmitýdenní štěně. Chtěl bych se zeptat, zda ho má smysl učit vykonávat jeho potřebu už od počátku venku? Tj. jakmile vidím, že se na "to" chystá, vynést ho ven (podotýkám, že to žádný problém není - celá cesta z domu na zahradu trvá asi 30 sekund, takže žádné dlouhé přemisťování výtahem atd.)

někde jsem četl, že to do 3 měsíců nemá smysl, a má se učit na noviny, nebo na jiné místě v bytě, což mi ale přijde divné, měsíc ho učit na noviny a pak ho přeučovat na ven...

Neumi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2015 13:32
- Nahlásit

zda ho má smysl učit vykonávat jeho potřebu už od počátku venku? Tj. jakmile vidím, že se na "to" chystá, vynést ho ven
ano

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2015 13:38
- Nahlásit

Mikael el Hakim

, nebo na jiné místě v bytě, což mi ale přijde divné, měsíc ho učit na noviny a pak ho přeučovat na ven...

přijde vám to divné správně. Psu to může udělat v hlavě bramboračku. Všecfhny naše psi jsme učili rovnou ven. Pochválit, když se venku zadaří, neřešit, když to nevyjde a stane se nehoda. A venčit hodně často-hned po probuzení, po jídle, po divoké hře, když se štěně rozdovádí, když uvidíte, že se chystá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání