| Autor |
Zpráva |
efka89
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 15:43
- Nahlásit
Zdravím,
naše dvouletá fenka křížence je emočně labilní, jakmile se jde ven či se na něco těší, dává to pěkně nahlas najevo. Bohužel už nevíme co dělat proti štěkání v autě, jezdí v kufru a každou cestu prokńučí a proštěká tak, že člověku zaléhají uši, na povely ticho poslechne doma, ale v autě je v jakémsi transu a nevnímá, neslyší...i když člověk zastaví, dá jí naprdel, jakoby se nic nestalo a řve dál. V kufru jezdí přes půl roku, ptz se nám narodilo mimčo, dříve jezdila na zadní sedačce, kde řvala jen občas, myslela jsem si, že si v kufru zvykne, ale je to spíše horší a horší...má tam svůj pelíšek i hračky. Zkoušela jsem si ji dát i vzadu pod nohy, kňučela taktéž. Už jsme z toho hotoví, hrozně rádi bychom jí brali s sebou na výlety a dovolené, ale tohle se opravdu nedá, prořve i tři hodiny v kuse a my tam dojedeme psychicky labilní. Nevíte, PROSÍM, co by zabralo, co s ní vymyslet, aby jela v klidu? Zkusili jsme ji i unavit hodinovým házením míčku než se jelo, řvala stejně... Napadají mě protištěkací obojky, ale podle mě i kdyby dostávala výboje jak blázen, tak to n´vnímat nebude . Předem moc děkuji za rady, tato situace opravdu schyluje k vyoperování hlasivek .
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 16:19
- Nahlásit
a dát ji pod nohy spolujezdce?? Aby byla v kontaktu a mohla být klidněna průběžně ??
Trochu vím, o čem je řeč - naše předchozí psice za jízdy autem někdy kníkala (tence ale vytrvale) Naštěstí pokud se jelo daleko (narovnané auto věcmi), tak ani necekla, pokud se jelo rychle - státovka, dálnice - tak ani necekla. Ale jakmile se jelo krokem, zastavovalo se (v obcích), přibržďovalo se - tak myslela, že už bude akcička a bude se vystupovat a kvílela nadšením. Vydrželo jí to celý život... Ale - neřvala (jen kníkala) a ne trvale...
|
efka89
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 16:28
- Nahlásit
když jela pod nohama spolujezdce, pořád se snažila skákat nahoru a rvala se k řidiči, přes řadící páku...no o ničem s tim se nedá řídit... no ona dřív vyváděla taky jen když se odbočilo na kamennou cestu domu, zpomalilo, tak začla řvát fest,ptz věděla že se už bude něco dít...ted mi ale přítel psal, že vyložině proštěkala celou cestu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 17:18
- Nahlásit
efka89
a co si dát tu práci a auto jí "ochodit"? denně třeba desetkrát vzít psici do auta a zase pustit. Až to bude nuda, tak vzít do auta a nastartovat, pak popojet pár metrů, objet blok... a vždycky přestat dřív, než začne řvát.
.i když člověk zastaví, dá jí naprdel, jakoby se nic nestalo a řve dál
a myslíš, že chápe, že dostala za to, že řve? Co když jenom dospěla k názoru, že páníčci jsou šílenci, kteří během cesty autem prostě občas zastaví a bezdůvodně ji seřežou?
|
efka89
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 17:38
- Nahlásit
Jezdí v autě každý den a každý den to samé... stejně jako každé venčení (pouze 20 min na vyčurání, žádná velká vycházka) okňučí.. podle mě ví za co dostala, kolikrát jsem jela vzadu a přes mříž jí celou cestu uklidnovala, hladila, stejně knučí, kombinace povelů ticho, hned pochválení... no nevím... btw. nemlátíme jí hlava nehlava, dostane trochu přes zadek, během cesty jsem jí lehce třeba přejela přes čumák rukou jakože nesmí atd... ale jak jsem psala, ona vždy přepne do jakéhosi transu a je totál mimo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 17:42
- Nahlásit
efka89
myslela jsem si, že si v kufru zvykne, ale je to spíše horší a horší...má tam svůj pelíšek i hračky.
Napada me, co ji naucit na kennelku? Zacit doma, aby se v ni naucila odpocivat, nejecet, zklidnit se. Presunout pak kennelku do auta na cestu - a tam taky nejdriv nacvik postupne, nejdriv ve stojicim aute, pak stojicim nastartovanym atd...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 17:49
- Nahlásit
efka89
stejně jako každé venčení (pouze 20 min na vyčurání, žádná velká vycházka) okňučí..
když to není jen auto, ale je celkově labil, tak pracovat na sebekontrole, zklidnění... hrát různý hry (třeba it's your choice), trénovat klidový povely (výdrž v sedu, lehu, odložení), čuchací hry a hlavolamy...
jak jsem psala, ona vždy přepne do jakéhosi transu a je totál mimo
tak asi nemá cenu ji v tranzu trestat, ne?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 01:08
- Nahlásit
efka89
Zdravím,
naše dvouletá fenka křížence je emočně labilní, jakmile se jde ven či se na něco těší, dává to pěkně nahlas najevo. Bohužel už nevíme co dělat proti štěkání v autě, jezdí v kufru a každou cestu prokńučí a proštěká tak, že člověku zaléhají uši, na povely ticho poslechne doma, ale v autě je v jakémsi transu a nevnímá, neslyší...i když člověk zastaví, dá jí naprdel, jakoby se nic nestalo a řve dál. V kufru jezdí přes půl roku, ptz se nám narodilo mimčo, dříve jezdila na zadní sedačce, kde řvala jen občas, myslela jsem si, že si v kufru zvykne, ale je to spíše horší a horší...má tam svůj pelíšek i hračky. Zkoušela jsem si ji dát i vzadu pod nohy, kňučela taktéž. Už jsme z toho hotoví, hrozně rádi bychom jí brali s sebou na výlety a dovolené, ale tohle se opravdu nedá, prořve i tři hodiny v kuse a my tam dojedeme psychicky labilní. Nevíte, PROSÍM, co by zabralo, co s ní vymyslet, aby jela v klidu? Zkusili jsme ji i unavit hodinovým házením míčku než se jelo, řvala stejně... Napadají mě protištěkací obojky, ale podle mě i kdyby dostávala výboje jak blázen, tak to n´vnímat nebude . Předem moc děkuji za rady, tato situace opravdu schyluje k vyoperování hlasivek
Já si myslím, že by to mohl zklidnit Lexaurin. Zkuste se zeptat svého terapeuta, co na to on.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 01:11
- Nahlásit
velkokynolozky
Po precteni dotazu vam neni jasny, ze to zvire se vlastne chova prirozene/normalne vzhledem k tomu, jak zije?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 07:54
- Nahlásit
zbrnd
Jo, jenže když někomu řekneš, že je debil, nic nezměníš ba naopak. Drobnostma můžeš změnit celej jeho přístup ke psu.
|