| Autor |
Zpráva |
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 21:24
- Nahlásit
Dobrý den. potřeboval bych malou odbornou radu, jinak nevím kam se jinak obrátit.
Dnes jsem opět našel za svými dveřmi od svého pokoje loužičku, pokud tedy nejde pes přímo dovnitř a přímo přede-mnou roztírá svou moč po mém koberci. Už nevím po kolikáté? 16x? To už udělal? Tak jsem poprvé seřval psa, kterému jsem názorně ukázal co udělal. jen ukázal. Pak jsem seřval i pána protože jsem myslel že jsem v právu.. A výsledek? Jsem ještě horší než jsem byl, navíc mám vyslovený zákaz se sním nebo z jeho psem bavit. Pan spolubydlící se chová jako promovaný psí psycholog. Protože jsem ho údajně chytil za krk tak že z toho má údajně do dneška uchcávací panický strach. (chytil jsem ho tak abych mu neublížil, vůbec jsem nestiskl, tak jak se mají psy chytat když něco špatného udělají a vy jim chcete dát najevo že udělali něco špatně) To že ho hodný pan soused za tu samou špatnou věc zvedl do výšky za hlavu metr nad zemí.. už z tím nesouvisí.
Takže se zeptám vás, mám si nechat každý den kdy jsem doma vítání loužičkou za dveřmi líbit, nebo to mám zdělit někomu kdo z tím něco udělá. Nebo případně uvítám jakoukoliv radu jak tento problém... který prý, není značkování, nenásilnou formou vyřešit? Protože můj soused to prostě řešit nehodlá. Děkuji... za zájem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 23:28
- Nahlásit
Korewuash
¨pokud to dobře chápu a spolubydlíte v jednom bytě, asi to nejsnáz vyřešíš přestěhováním se.
nebo to mám zdělit někomu kdo z tím něco udělá
nevím, jak si to představuješ, ale fakt neexistuježádná oficiální autorita, která řeší psy čurající před dveře
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 09:12
- Nahlásit
Ještě taková drobnost, bude to znít divně... myslím že je to pachem. To jak mě pes vnímá ve smečce. Když jsem šel ze záchoda si umýt ruku.. tak mě ten zmetek přepadl, začal se po mě zběsile sápat, jen aby mi ve finále olízal mou levou ruku a pak prostě spokojeně odešel. Stejné divadlo předvedl, když přišla spolubydlícího přítelkyně.. div jí neshodil na zem... Nic takového předtím nedělal... takže si myslím že to je kuly pachu, bere mě jako druhého a silnějšího psa? Čímž se mi v podstatě podřizuje. Je to možné? Takže nová otázka, jak tento nechtěný defekt odbourat?
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 09:17
- Nahlásit
Birma: Nejde mi reagovat... Ano, bydlíme v jednom bytě, no spíš na jednom patře. Né nechci se stěhovat, současná situace mi to nedovolí. Chci to pokud možno vyřešit nenásilnou formou.. Když si budu stěžovat majiteli. Tak tu teprve bude k nevydržení a všichni mě tu budou nenávidět protože toho psa tu všichni milují.
Což je hezký pěkný, že jsem klesl pod úroveň psa, fakt pěkný...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 15:27
- Nahlásit
Korewuash
To jak mě pes vnímá ve smečce
zapomeň na teorie o smečkách
takže si myslím že to je kuly pachu, bere mě jako druhého a silnějšího psa?
pes neni dement, fakt pozná, že ty jsi člověk a ne pes.
Čímž se mi v podstatě podřizuje. Je to možné?
je možné, že si tě usmiřuje, protože cítí, že ho nemáš rád/jsi na něj naštvanej...
Chci to pokud možno vyřešit nenásilnou formou..
co si dát před dveře ohrádku, aby tam nemohl jít a tudíž ani se tam venčit?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 17:50
- Nahlásit
Korewuash
Dvě věci ti k tomu řeknu - pes se netrestá tím, že ho bereš za kůži na krku a třepeš s ním. Je to stejná blbost, jako bys tvrdil, že když pes žere trávu bude pršet. A druhá věc - fakt tě nebere jako nějakého nadsamce. Možná je nevycválaný, může tam být milion a jeden důvod. Ale určitě to není důvod, aby sis o sobě ještě víc myslel.
Holt řekněte sousedovi, ať s tím něco dělá, jinak to budete hlásit majiteli nemovitosti. Z té podlahy totiž ten smrad chcanek už nikdy nikdo nedostane.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 01:04
- Nahlásit
Korewuash
Velkokynoložky ti raděj capiny.
Já ti poradím rozumný, správný a chlapský řešení.
Vždy, když zjistíš, že ti pes označkoval tvý teritorium, okamžitě to přeznačkuj a navíc označkuj část jeho teritoria.
Když se potkáte, působ klidně, vyrovnaně, měj hlavu vzhůru.
To bude stačit tuším.
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 02:40
- Nahlásit
Super dík za radu? A čím to mám značkovat? Fixem? B)
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 02:44
- Nahlásit
Super... tak jak to tak počítám nastříkám si před dveře na chodbě světící prášek. Tím se to snad vyřeší...
Prostě za to může jeho majitel.. a nebral jsem ho za kůži, stiskl rukou za krkem.. je to vlčák, ani to necítil.. Ale, držel protože věděl že něco špatného udělal.
Jinak dík za Ne"rady... super.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2015 07:38
- Nahlásit
Korewuash
Prostě za to může jeho majitel..
Může, ale psals, že s ním to řešit nejde, takže si buď vymýšlíš a pak je zbytečný ti radit cokoliv, nebo to s ním řešit nejde a pak je zbytečný ti radit ať to s ním řešíš.
je to vlčák, ani to necítil
Tobě by asi další obyvatelé domu taky kvůli psovi nenabančili a stejně ti ta situace vadí - fakt myslíš, že něco musí bolet aby to ublížilo?
věděl že něco špatného udělal.
A to ti jenom řekl, nebo to na třech kopiích stvrdil podpisem?
Jinak dík za Ne"rady... super.
Jestlis chtěl hlavně politovat, vybral sis špatný místo...
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 17:07
- Nahlásit
Nejde... pač riskuju psychický úžeh a to že ho přizabiji opakovaně z přírazem dveří... Nebudu to tu rozebírat. Kdysi jsme byli velcí kamarádi, skoro bratři.. Tečka: Ale musím tu nějak žít dál... takže se snažím o co nejmenší ne-agresivnější řešení...
Politovat? Jistě, to jsem opravdu na špatném místě...
Ale jestli chceš opravdu rýt: Nechal jsem tabulku čokolády na stole, Zapoměl na ní... on jí chtěl sežrat "pro psy to může být i smrtelné, údajně... Chytil jsem ho tak aby jí nesežral a donutil to vyplivnout. Pak přišel jeho pán.. a za hlavu ho zvednul do metrový výšky a vysvětlil mu to.. jak kdyby držel hada. tolik k tomu proč já jsem ten pan špatný a proto si mám nechat líbit chcaní před dveře, protože ten pes má kuly mě psychickou újmu...
TAK A JE TO VENKU: konečně nějaké normální rady... nebo další řada persekuce? Děkuji... :/
|
Korewuash
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2015 07:12
- Nahlásit
Obyčejný pepř rozsypaný po podlaze... to vyřešil. Jak prosté milí nemilí Kynologové:
Teď už to můžete klidně smazat... ještě někdy se tak budu ptát na něco na veřejných fórech. O_o
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2015 18:23
- Nahlásit
tak fakt, ze to dela psu jeho majitel neznamena, ze to dela spravne, nicmene doufam, ze reseni zabere a nejak souziti zvladnete
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2015 22:59
- Nahlásit
Korewuash
Super dík za radu? A čím to mám značkovat? Fixem? B)
Spíš pérem.
|