| Autor |
Zpráva |
lucimann
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 15:40
- Nahlásit
Dobrý den, mám doma už staršího psa (cca 8 let, kříženec NO) a sousedi so začali stěžovat, že v mé nepřítomnosti štěká.. Když jsem doma, tak ho to vůbec nenapadne.. Snažím se ho samozřejmě zabavit, má hodně pohybu, ale do práce taky musím chodit, takže jsou část dne sami (společnost mu dělá ještě naháč).. mám ho z útulku, tak je na mě poměrně dost fixovaný.. nevíte prosím co s tím ? nerada bych, aby se to nějak vyhrotilo, sousedy samozřejmě chápu, ale nikdy jsem ho neslyšela, když jsem se domů vracela, takže jsem ho ani "nechytla při činu".. děkuji za případné rady
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 15:59
- Nahlásit
lucimann
jak ho máte dlouho? Jak probíhal přesun a zabydlování? Proběhlo nacvičování na samotu? jak řešíte jeho značnou fixaci na vás? Od odpovědí na tyhle otázky se pak bude vyvíjet řešení.
|
lucimann
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 17:15
- Nahlásit
mám ho půl roku, přesun jsem se snažila dělat pozvolný.. je z útulku v místě bydliště, kde chodím vypomáhat, takže mě znal, brávala jsem si ho i na vycházky.. a samotné jsem je nechávala postupně, časový interval jsem prodlužovala.. vím, že zaštěká, když se někdo motá u dveří, ale nikdy jsem ho neslyšela, když jsem se vracela domů, že by nějak vytrvale štěkal..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2015 15:34
- Nahlásit
lucimann
ale nikdy jsem ho neslyšela, když jsem se vracela domů, že by nějak vytrvale štěkal..
tak nejdřív tedy zjistit, zda opravdu štěká (může ale bejt, že štěká zpočátku a pak přestane) Pokud ano, tak to budete asi muset vzít od začátku a zgruntu.
co myslíte tím, že je na vás hodně fixovaný? POstává třeba za dveřmi když jste v jiné místnosti a dožaduje se vaší společnosti? Jak zvládne třeba odložení venku - (cvičně třeba před obchodem - kde na něj uvidíte, ale on neuvidí vás, nebo třeba odložení u lavičky, vy odejdete za roh) Jak to zvládá, umí, vydrží? když jsme si přivedli naši feňuli z útulku nacvičovala jsem odchody - jak do práce, tedy v pracovním mundůru, tak třeba nakoupit, nebo jsem šla venčit jen druhého psa, aby si ona zvykla, že tam taky někdy bude sama, či jsem je prostě oddělila, každého do jiné místnosti a šla pryč...Prostě to byl jeden velký kolotoč neodhadnutelných situací, které se jí prostřídávaly, aby si na všechno prostě zvykla.
|
lucimann
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2015 07:53
- Nahlásit
když jdu do jiné místnosti, tak jde většinou za mnou, ale když řeknu, ať počká, tak se nijak nedožaduje.. ale když může, je u mě .. když jsem u koní a trénuju, tak ho nenapadne se oddálit, sedí pořád u mě, klidně několik hodin..
no a odložení u obchodu nebo někde, kde to až tak, to začne štěkat hned jak na mě nevidí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2015 15:22
- Nahlásit
lucimann.
ale když může, je u mě .
jasně, tak to je tak u všech, je to normální.
ale:
kde to až tak, to začne štěkat hned jak na mě nevidí
začala bych tedy trénovat tu samostatnost i jinde. Aby si pes zvykl, že to, že odejdu, není tragédie, ale znamená to, že se vždy vrátím. A určitě bych zkusila ten nesystematický nácvik na samotu ve vysoký frekvenci odcházení v různém stylu /tedy jdu do práce, jdu jen s košem, jdu nakoupit, jdu za zábavou - kdy se pokaždé jinak chováme (i při oblékání i při odchodu), odchod za světla, za tmy..... . Znovu bych se do toho obula a taky si fakt zjistila, jak to s tím štěkáním je. Můžete se zeptat i někoho jiného? Já se domluvila se sousedy, že mi budou monitorovat, mají na mě telefon. Takže jsem i věděla v jakém časovém horizontu výdrže se pohybuju.
|
lucimann
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2015 17:17
- Nahlásit
dobře děkuji moc tak začneme zase hezky od začátku a ještě se poptám
|
Luboš
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2015 14:36
- Nahlásit
Prosim poradte mi nekdo, mam fenu nem ovcaka stari 8 mesicu a zda se mi ze je malo ostra. delam vsechno proto aby ji nikdo cizi nehladil, kdyz prijde navsteva tak ji zaviram do kotce ale neni to nic platne. bydlim v rodinnem domku pes je v noci pusteny na dvorku a kdyz jde nekdo okolo tak steka, ala pres den je pustena na zahrade a to se nechá hladit od cizich pres pletivo. v mladi jsme mivali psa a to byl zase pravy opak.jestli mate nekdo s timto plemenem dobre zkusenosti prosim poradte dokud neni pozde. diky moc, s pozdravem Lubos
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2015 17:57
- Nahlásit
Davejte ji syrove maso!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2015 23:12
- Nahlásit
zbrnd
zas si zapomněl na ty kosti!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 01:28
- Nahlásit
PetraK
nezapomnel, kosti se davaj jen kdyz neji omitku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 12:23
- Nahlásit
zbrnd
to jde ale v paneláku blbě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:34 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
to jde ale v paneláku blbě
castecne mas pravdu, proto, ale prave napriklad proziravi odbornici kynologove v Praze zabranili prijeti tzv. voditkove vyhlasky, takze psi si mohou nedostatek vynahradit pri prochazkach.
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2015 22:09
- Nahlásit
Luboš
NO je přirozený hlídač, pokud to v sobě nemá, tak to z ní "nevymlátíte". Je to štěně, a to se má kamarádit. Až jí budou 2, začněte řešit, jestli hlídá nebo ne. Kamarád má 4 letýho NO, pořád si stěžoval, že nehlídá, až přišla návštěva a prokousl jí ruku, teď může být spokojený. Spousta lidí se psa na zahadě bojí, už jen proto, že tam je, jen magor vleze na dvůr, kde je cedule pozor pes, a pak se diví, že má prokousnutou nohu. A pak stačí, když to ten s prokousnutou nohou rozhlásí a je klid.
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 21:11
- Nahlásit
Jéjej, kde jste přišli na to,že když budete psovi dávat syrové maso,bude pes ostřejší,krmím svého psa SAO syrovým masem a jediné co se na něm změnilo je,že má krásnou srst,zdravý vzhled a více elánu.Co bych spíše poradila,zkuste na cvičáku s fenkou obrany.Nevím teda jestli,je výhra mít doma ostrého psa,protože to nese riziko dost velkých problémů.Může vám fenka vyběhnout ze zahrady a někoho napadnout a průšvih je na cestě.U svého psa to netrénuji,protože to mají jako plemeno vrozené a jinak,kdyby někoho napadl,tak by to nebyla prokousnutá ruka,ale ukousnutá.Vydržte až fenka doroste,můj pes když byl malý,vypadal jak plyšák,taky ho všichni,chtěli hladit,dneska to nikoho nenapadne:O))))
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2016 18:15
- Nahlásit
Katkas75
Jéjej, kde jste přišli na to,že když budete psovi dávat syrové maso,bude pes ostřejší
Jak přišli? To je stará známá věc, každej to ví!
krmím svého psa SAO syrovým masem
Ježišine jen to ne, savem svýho psa rozhodně nekrmte! Mohl by z toho chytit plíseň na ruce.
a více elánu
Souhlas, Jožo Ráž je borec!
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2016 20:25
- Nahlásit
No jo když je to stará věc,tak to jo )
Jo kdysi se toho napovídalo ))))))
Jinak zkratka SAO znamená středoasiat. Jinak nevím jak váš pes,ale můj nemá ruce,ale tlapy ))) Jinak zopakovat si anatomii psa by neuškodilo )))))
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:48
- Nahlásit
Katkas75
No jo když je to stará věc,tak to jo
Tak já Vás nechtěl urazit, v podstatě ani nevím, kolik Vám je.
Jo kdysi se toho napovídalo))))))
Jo a nevěděli nic co? Chyběla jim sexuální výchova blbečkům!
Jinak zkratka SAO znamená středoasiat.
Tak já vím, co znamená zkratka, ale že Savo pochází z Asie, to je mi novinka. Děkuji za informaci!
Jinak nevím jak váš pes,ale můj nemá ruce,ale tlapy
Můj nemá ani ty tlapy.
Jinak zopakovat si anatomii psa by neuškodilo
No to nevím, já kdyžtak raději dětskou anatomii.
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 21:07
- Nahlásit
Katkas75
To je takový zbrndův humor. Reagoval tím na Luboše a jeho nesmylsně používané zastaralé názory na výchovu psa. Lidi jsou taky plnoletý až v 18 a má to nějaký důvod, stejně tak 8 měs. štěndo nebude ostré a nebude hlídat. To si má hrát a učit se na to, že lidi jsou hodný. Protože pak se bude Luboš za rok ptát, co má dělat, že mu pes pokousal celou návštěvu včetně dětí. Nedejbože, když mu takový pes uteče, bude nesnášet všechny lidi kolem a do každého si kousne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2016 18:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Nedejbože, když mu takový pes uteče, bude nesnášet všechny lidi kolem a do každého si kousne.
Nicky
naopak, "dejštopánbůch"
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2016 22:30
- Nahlásit
No fajn, ale kdo to odnese nejvíc, majitel v podobě pokuty nebo soudního sporu nebo pes, který zaplatí životem, protože pes, kterej kousne do člověka, je na utracení? Přece za to může ten pes, ne? Páníček přijde u soudu o majetek a kdo to zase odnese? A to jen pro nějaký zastaralý nesmyslný názory, že na psa je třeba tvrdost a trest? Mně kamarád vyprávěl, jak se na cvičákách cvičilo, líčit to nebudu, fakt mi z toho bylo zle, páni tvorstva, mozek používat neumí a na slabším si honí triko.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2016 20:45
- Nahlásit
Nicky
Tak jasně, máš pravdu, já ale při tý svý úvaze doufal, že jak ten pes uteče a do každýho kousne, tak že spousta z těch pokousanejch scípne a v tom jsem spatřoval význam onoho řešení.
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2016 21:52
- Nahlásit
Tak dobře, páníček půjde sedět, protože je za psa odpovědný, ale proč učit psa, že lidi jsou zlí? Protože páníček ho naučil podle sebe soudím tebe? Když ty na mě holí, já do tebe kamenem? Ono se to pak otočí proti někomu jinému. Tuhle jsem nastupovala do autobusu a mám 2 psy, malej a velkej. A řidič na mě, že může vzít jen jednoho, říkám a to mám jít pěšky? 15 km v 7 hodin večer? Řidič, no podívejte se, jak mě jeden pes kousnul do ruky. Chudák řidič, měl bebí. Nakonec mě milostivě vzal, ale proč rozšiřovat takovouhle nenávistnou skupinu lidí a jejich předmět nenávisti? Oni si najdou stejně něco jiného, co jim na světě ublíží, tak proč by to měl být pes?
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 08:15
- Nahlásit
Myslím si,že pokud někdo lpí na tom ,aby měl ostrého psa,tak si trochu léčí své komplexy.Co se týče hlídání nemusí být ostrý,ale teritoriální.Měla jsem kdysi německé ovčáky,venku jsem je mohla mit na volno a nikdy by nikomu neublížili,za plotem dělali takovou hrůzu,že jen blázen by vlezl dovnitř.Většinou za agresivitou psa,jsou strach,nejistota,nevyrovnaná povaha psa.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 09:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Nicky
ale proč učit psa, že lidi jsou zlí?
protože pes neni vzdy schopen odhalit pretvarku, obzvlaste tu podporenou sebelhanim
Katkas75
Myslím si,že pokud někdo lpí na tom ,aby měl ostrého psa,tak si trochu léčí své komplexy.Co se týče hlídání nemusí být ostrý,ale teritoriální.
Hlavně by měl dostávat to syrové, aby tak nelpěl na těch svých komplexech.
.Většinou za agresivitou
Přesně a kdyby nebyl agresivní, tak by neuhlídal ani to SAVO.
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 21:41
- Nahlásit
zbrnd
A ty to SAVO popíjíš,protože takové bláboly nemůže napsat člověk se střízlivou hlavou.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 02:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Katkas75
A ty to SAVO popíjíš,protože takové bláboly nemůže napsat člověk se střízlivou hlavou.
No joo jak typické. Člověk tady předestře vědecky podložená fakta a druhá strana se, nemajíce argumentu, okamžitě uchýlí k osobním útokům.
Nám to ale nevadí, my jsme na takovéto neznanadbůchy zvyklí a jsou nám jen k smíchu.
Vážená nezkušená půlkynoložko Katkas75, pokud se chcete jednou v pejscích aspoň trochu vyznat, neleňte a začněte urychleně studovat veškeré dostupné materiály o pejscích. Uvidíte, že až se jednou po létech čtení dostanete třeba na úroveň 5% mých vědomostí o pejscích, budete z toho mít velmi dobrý pocit a budete na sebe pyšná. Přeji mnoho zdaru a příjemných chvil strávených u knížeček o pejsáncích.
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 10:57
- Nahlásit
zbrnd
Takových ,,kynologů profesionálů" jsem už zažila.
A jediný na co se zmohli, bylo machrování.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 12:25
- Nahlásit
Katkas75
Takových ,,kynologů profesionálů" jsem už zažila.
Hm to je jen Vaše představa. Tak dobrých a znalých jako jsem já je opravdu málo. Konkrétně co vím tak jen jeden, tedy My.
A jediný na co se zmohli, bylo machrování.
Tak to bude tím, že v tomto ohledu nemáte prozatím dostatek znalostí a zkušeností, abyste byla schopna oddělit zrno od plev a dostatečně tak ocenit mou kynologickou vyspělost a genialitu.
|
Katkas75
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 17:47
- Nahlásit
No koukám,že sebevědomí máte na rozdávání )Určitě jste vydal nějakou knížku o pejsáncích,aby jste se podělil s ostatními o vaše moudra,to by byl hřích nechat si takové vědomosti pro sebe )Ráda se poučím to víte člověk se učí celý život )
|