| Autor |
Zpráva |
Romculinka
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 04:35
- Nahlásit
Dobrý den, máme fenu rtw, 2,5 roku starou ( mladou ), teď jsme si pořídili štěně stejné rasy, stáří 2 měsíce. Máme problém v tom, že když se snažíme štěněti ukázat, co smí a co ne, slovně NESMÍŠ, popřípadě NE, tak na toto reaguje fena a chová se, jako by to bylo směřováno na ni. Jinak štěně bere v klidu, je na něj opatrná, hraje si s ním. Pokud by mohl někdo poradit, jak tohle vyřešit, budu moc rád. Vzhledem k tomu, že v současné době žijeme v bytě, byl by docela problém je držet odděleně ( pokud vidíme, že má fena štěněte dost, pustíme ji do jiného pokoje, kam za ní štěně nemůže. Díky R
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 14:39
- Nahlásit
Tak ho.neucte co nesmi, ale co smi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 15:17
- Nahlásit
A to máte pocit, že na základě tohoto popisu se dá něc posoudit a dokonce navrhnout, jak to udělat lépe? Fakt ?
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 16:12
- Nahlásit
Tak polopate, misto toho abyste mu neco zakazovali ho presmerujte na zadouci.
|
Romculinka
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 17:28
- Nahlásit
Díky za rady, zkusíme.
Pro zbrnd : Nevím jaký jiný popis by jste si představoval, prostě když se štěněti řekne, že NESMÍ a z místa se oddělá, např. když se snaží kousat koberec, fena, pokud je poblíž, toto vztáhne na sebe. Nechci tady psát romány o konkrétních situacích, podle mě jsem to popsal dostatečně, jinak pokud jste schopen poradit a potřebujete podrobnější rozepsání stačí říct, co konkrétně by jste chtěl vědět. R
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 17:51
- Nahlásit
Romculinka
Za pár týdnů to přejde a fena se naučí, že to není na ni, neplašte.
Jinak před povelem doporučuji oslovit konkrétního psa.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2015 02:33
- Nahlásit
Romculinka
Pro zbrnd : Nevím jaký jiný popis by jste si představoval, prostě když se štěněti řekne, že NESMÍ a z místa se oddělá, např. když se snaží kousat koberec, fena, pokud je poblíž, toto vztáhne na sebe. Nechci tady psát romány o konkrétních situacích, podle mě jsem to popsal dostatečně, jinak pokud jste schopen poradit a potřebujete podrobnější rozepsání stačí říct, co konkrétně by jste chtěl vědět. R
No nejspis byste musel sepsat popis zcela vseho do detailu nebo treba natocit video z takove klasicke situace, kde by toho slo videt co nejvice, tedy komplet okoli, kdo tam je, kdo se jak chova a pod.
Z tech par vet, co jste napsal se neda nic ani odhadnout.
impact
Jinak před povelem doporučuji oslovit konkrétního psa.
Ja bych doporucil s tim dvoumesicnim zacit cvicit TART dokud neni pozde.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2015 06:28 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
Máme problém v tom, že když se snažíme štěněti ukázat, co smí a co ne, slovně NESMÍŠ, popřípadě NE, tak na toto reaguje fena
ona asi bude reagovat na ten tón hlasu, patrně podrážděný, zvýšený.....jak už padlo, uč štěně, co má dělat - vlídně a v klidu. Mám doma totéž, kdy mi starší reaguje na "netahej" pro mladšího (prosím 3 roky, tedy časem nepřešlo), kdy teda jisté "rozechvění" se do mého hlasu vloudí (i já jsem holt jenom člověk ) a zatímco já s mladým na vodítku odcházím, starší zůstává sedět na místě a vytřeštěně za námi zírá...
pokud vidíme, že má fena štěněte dost, pustíme ji do jiného pokoje, kam za ní štěně nemůže
na tohle trochu bacha, oddělování není moc dobré, určitě by bylo lepší dřív, než toho začne mít fena dost, přesměrovat štěně na sebe a to z více důvodů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2015 14:55
- Nahlásit
Neumi
kdy mi starší reaguje na "netahej" pro mladšího (prosím 3 roky, tedy časem nepřešlo), kdy teda jisté "rozechvění" se do mého hlasu vloudí (i já jsem holt jenom člověk ) a zatímco já s mladým na vodítku odcházím, starší zůstává sedět na místě a vytřeštěně za námi zírá... - naprosto stejně, psům bude 8let
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 16:27
- Nahlásit
Tak nejlepsi je mit deset psu nebo teda aspon dva, kazdeho chtit naucit dvacetpettisicsedmsetdvacetosm povelu a nevedet si rady s tim, jak byt schopen ovladat toho ci onoho psa zvlast.
Ale tak prece fsechny ofce to tak delaji, tak proc ne.
|