Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes strašně tahá na vodítku
Autor Zpráva
Veronika D
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2015 14:16
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat když německý ovčák strašně tahá na vodítku. Snažím se ho pamlskem udržet u nohy, ale vůbec na pamlsek nereaguje (jako pamlsek mu dávám třeba různé piškoty, kostičky, atd...). A když jdeme třeba kolem nějakého psa, tak je strašně agresivní a táhne mě k tomu psovi (je to pes ne fena). Chtěla bych se teda zeptat jestli nemáte nějakou radu. Moc děkuji za případné rady.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2015 15:40
- Nahlásit

Veronika D
asi nejhezčí článek o chůzi na vodítku, co jsem na českém webu viděla, je tenhle

Veronika D
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:29
- Nahlásit

Moc děkuji, článek je velmi zajímavý, určitě vyzkouším!

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:49
- Nahlásit

Co se týče pamlsků, tak se vybodni na piškoty a kostičky. Uvař třeba kuřecí srdce, nebo nakrájej párek.

Ten článek je super, ale není tam zmíněná jedna věc: nejdřív musí pes znát a ovládat chůzi na vodítku v klidném prostředí bez ruchů. Nemůžeš tohle trénovat v momentě, kdy má pes v mozku jedinou myšlenku: zabít kolemjdoucího psa. Takže potkávání psů-samců se v tuhle chvíli snaž pokud možno vyhýbat, než navážeš se svým psem kontakt a začnete být na jedné vlně. Až pak je možné obtížnost postupně zvyšovat.

Nicméně nemyslím si, že rady po internetu to nějak zázračně spraví - podle toho, co píšeš (i ve vedlejším vlákně) nemáte problém jen s taháním. Chtělo by to začít chodit k dobrému výcvikáři, který by tě naučil, jak se psem fungovat a komunikovat... Odkud jsi?

Veronika D
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2015 19:23
- Nahlásit

Už jsme chodili se psem na cvičák asi do 6 měsíců (kurzy pro štěňata). Potom jsme skončili, protože tréning měl 10 lekcí. Potom psovi nastoupila puberta a přestal úplně poslouchat a začal skákat atd... Během puberty jsem se s ním snažila dál trénovat, ale on mě vůbec nevnímal... Teď už je to lepší a snažím se ho vše odnaučit... Jinak jsem z okolí Nymburka (Středočeský kraj).

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2015 01:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Veronika D
Pokud psa fyzicky nezvládnete(tahá Vás apod.), tak aby jste ho dokázala fyzicky bez problémů korigovat v jeho chování, je to problém, navíc, pokud pes již ví, že ho nezvládnete, je to problém o to větší a zásadní. To Vám žádné články a ani postupy či pomůcky nepomohou. Někdo Vás musí naučit toho psa ovládat.

Asi bych nešel tam, kde jste už s ním coby štěnětem chodili, nenaučili Vás tam totiž základní principy soužití se psem, principy výchovy.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 11:38
- Nahlásit

zbrnd
Pokud psa fyzicky nezvládnete
jakou má souvislost tahání (teda, pokud je majitel schopen jít směrem, který určí on, jen je vodítko napjaté jak struna) s fyzickým zvládnutím psa?

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 12:16
- Nahlásit

jakou má souvislost tahání (teda, pokud je majitel schopen jít směrem, který určí on, jen je vodítko napjaté jak struna) s fyzickým zvládnutím psa?
no patrně v tom zvýrazněném, ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 15:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

kachna_
Ahoj kakakačko_, no moc velkou ne, jen zhruba tu, co popisuje Neumi. A můžeš mi prosím vysvětlit, proč tě to tak zajímá a plevelínkuješ tím tento velkokynologický topiček?
Ptám se bo jsem napsal: "(tahá Vás apod.)" tedy je tam to "apod.", kteréžto je tam proto protičko, že tazatelka mimo jiné píše třá ". A když jdeme třeba kolem nějakého psa, tak je strašně agresivní a táhne mě k tomu psovi ", což je podle mého hloupého názorečku tak trochu v rozporečku s tfou podmínečkou deklarofanou v tfé otázečce " (teda, pokud je majitel schopen jít směrem, který určí on, jen je vodítko napjaté jak struna) ". Pokud by si to špatně náchodou fykládal a tazatelka je schopna vést pesečka směrem, kterým, chce, ale přesto se od něj nechá táhnout směrem jiným, byla by situace asi ještě horší neb by se mohlo jednat o nebezpečnou formu schizofrenie.
Je takto má odpověď dostačující?
Pomohla ti vyřešit tfůj problém kakakačko_?

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 15:18
- Nahlásit

zbrnd
zlato podle mě to, že pes tahá nějakým směrem, rozhodně neznamená, že tím směrem majitele dotáhne. Fšak pes může tahat na jednu stranu a přitom být majitelem odtažen na stranu zcela opačnou, no ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 15:31 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
zlato podle mě to, že pes tahá nějakým směrem, rozhodně neznamená, že tím směrem majitele dotáhne
Myláštu můj velkokynologický i když majitele oním směrem jen táhne a nedotáhne, znamená to, že ho ten majitel fyzicky nezvládá. Nevím o tom, že bychom tu řešínkovali to, jestli pes majitele nějakým směrem dotáhne a co to ve svých důsledcích znamená.
Ofšem pokud se ti takofá debatička jeví zajímavá, můžeme ji dále rozvinouti do podrobnostiček.

Fšak pes může tahat na jednu stranu a přitom být majitelem odtažen na stranu zcela opačnou, no ne?
To samozřejmě může, nicméně ja vycházel z toho, co napsala zadavatelka, tedy třeba:
A když jdeme třeba kolem nějakého psa, tak je strašně agresivní a táhne mě k tomu psovi
Pokud ji "táhne" k tomu psovi, znamená to podle mne, že ji k němu táhne tedy , že se k němu přibližují. Jinak by přeci zadavatelka napsala, že se ji snaží táhnout k tomu psovi či nějak obdobně jasně popsala celou situaci ni?
No a i pokud by to znamenalo, že teda táhnou oba, každý nejspíše jiným směrem, pořád je to podle mne známka toho, že provozovatelka psa svého psa fyzicky nezvládá tedy ne formou, ktera se k moderni počestné provozovatelce psa hodí. Znamenalo by to totiž, že se vlastně fyzicky neustále poměřují, což není vůbec dobré, protože ze zkušeností dobře víme, že takové "rvačky" mohou skončit třeba i nechtěnými štěňátky!

Nicky
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 21:41 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Veronika D
základ učení spočívá od nejjednoduššího ke složitějšímu. Ve vašem případě bych učila chůzi u nohy v prostředí bez rušivých podnětů např. na louce bez psů atd a na rušné prostředí si pořiďte haltinu. Pes nepozná, že situaci nezvládáte, protože haltina to vyřeší za vás. Haltina ho ale nenaučí správné chůzi u nohy, je to jen pomůcka pro ty, co psa fyzicky nezvládají. Až zvládnete jednodušší, tzn. základní chůzi u nohy, přistupte k nácviku v náročnějším prostředí, třeba ve městě. Pamlsky jsou fajn, ale pokud vy mu cpete piškoty a jiný mu nabídne pečené kuře, pak jste prohrála na celé čáře. (Poslední věta byla myšlena obrazně.)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2015 22:51
- Nahlásit

že situaci nezvládáte, protože haltina to vyřeší za vás. Haltina ho ale nenaučí správné chůzi u nohy, je to jen pomůcka pro ty, co psa fyzicky nezvládají
uz se tesim, az tu zadavatelka prijde s prosbou o radu co ma delat, ze ji pes obcas pohryze v obliceji

Až zvládnete jednodušší,
ale vona to skoro jiste nezvladne bude ji to muset nekdo ukazat, jak s tim psem komunikovat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání