Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / SAO - 10 mesicu
Autor Zpráva
Gyty
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2015 20:06
- Nahlásit

Dobry den,

prosim timto o radu. Před 3 mesici jsme si vzali 7mi mesicni stene stredoasiata. I když chovatelka tvrdila něco jiného, zjistili jsme posleze, ze pes nezna ani obojek ani voditko, ze nikdy neopustil ani kotec ani parcelku o vymere cca 120 m2. Presto, je to skvely uzasny pes, který opravdu je takovy jak se o nem pise. Naucil se chodit u nohy, na voditku, sedni, lehni, po urcite době zacal zvládat i chodit do města, tramvaje, proste ruch velkoměsta, zvladnul i presun autem /to bylo tezke/ ale nejtezsi bylo naucit ho , ze když jdem na prochazku nemá byt mezi nohama psovoda, ale když ma volno muze se pohybovat na volno. On se proste hrozne bal. A to vseho. Zlom prisel, když jsme si asi před mesicem a pul nasli psi kámošku. Od te doby se uplne zmenil a stal se neovladatelnym. Když vidi jakéhokoliv psa je schopen mi vyrvat ruku z ramene nebo me vláčet bahnem. Neslysi nevidi. Sili, chce si jit hrat. Do te doby nez jsme si poprvé pohrali s jinym psem, mohl jit i ve meste a psi mu nic moc nerikali. Pak jsem ho ale nechala proběhnout s tou fenkou a od te doby vlastne skoro každý den, ale on od te doby sili. Je jedno jestli je to civava nebo bernardyn. Neda se s nim nic udelat. Jedine posadit drzet za obojek a cekat az jezevcik projde a zmizi z dohledu. Pritom o me další dva psi cca 3 kilove nemá tento zajem. CHodime na prochazky všichni najednou a snimi si tendenci hrat ani nemá .Jinak je zvykly na kozi kone kravy ani s nimi nemá nejmensi problém. Proste tam s nim jsou a je to. Ale jak jdem ven je to poslední dobou posilovna nad moje sili. Ma ted 55 kg a jeho tata ma prez 90, nevim co s tim a tak prosim o radu. Rada známých radi el. obojek, ale nejsem si jista. Nikdy jsem ho nepoužila a to uz myma rukama proslo dost psu. bandog, NO, boxer a dobrman. S nimi jsem skládala i zkouky poslusnosti, ale vim, ze SAO je jina mentalita a tyhle ambice jsou u majitele SAO kapku mimo. Ja jen chci ovladatelneho psa jako dosud! Nevim zda to byla jen doba kdy si na nas zvykal a když se tzv. "vorazil" tak se projevuje, nebo co, ale je pravda, ze ze zacatku dlouho odmital i jidlo a fakt se bal vlastne vseho. Ale tyhle problémy zacaly az po tom, co se porve seznamil s jinym psem a zacal takhle vysilovat. Jinak u sve chovatelky byl pokupe ještě s dalšími 5 psy. Takze nebyl sam. A pamlsky nebo aporty ho nijak neberou. Když pochopi /a to velmi rychle/ co po nem chci dela to spis aby mi udelal radost a ze ho pochvalim. Diky za rady.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2015 00:38
- Nahlásit

Gyty
zkušenost moje i mých známých, co mají psy z útulku ukazuje, že pes, který přijde už starší a ne třeba s ideálními zkušenostmi je prvních pár týdnů než se rozkouká výrazně "hodnější". Pak ho to prostě přejde, no

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2015 08:21
- Nahlásit

Gyty, odkud jsi?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2015 12:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Gyty
No vzala jste si psa, ktereho fyzicky nezvladate a on Vas nerespektuje, nedokazete pro nej byt dostatecne zajimava za kazde situace, to je vazny problem. Na to neni univerzalni rada. urcite ne elektrika ani zadna jina "zazracna" pomucka. Obecna rada je "nechat si od nekoho znaleho ukazat, co delate spatne ci co mate delat lepe ci jinak". Konkretne Vam radit po netu je IMO blbost, proste nekdo, kdo se vyzna a "umi" by vas dva mel videt nazivo a poradit nazivo. Rada z netu zafungovat muze, ale nemusi.
Neumi neni uchyla, pta se Vas odkud jste nejspis proto, ze chce poradit bud sebe ci jinou kompetentni osobu na poradu - tim chci rict, ze se ji nemusite bat

Gyty
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2015 23:03
- Nahlásit

Dobry vecer, diky za odpovedi. Tak ono to není az tak ze bych psa neudržela, ale nelibi se mi, ze se snazi se mnou cloumat. Ackoliv to dřív nedelal. Navíc není to nic moc na moje rameno. Ale pravda je takova, ze az bude mit k tem 100kg tak uz to asi pokud se to nezmeni, bude na vlaceni bahnem jak jsem psala. Driv se s nim dalo normalne jit a psy jsme mijeli bez většího povsimnuti. Ale od doby - co si budto zvyk, ze tady je doma, nebo si zacal konecne s jednim z tech psu co mijime hrat - zacal s timhle skubanim. Navíc dneska kvůli tehle fence napadl jiného cizího psa. I když je pravda, ze před tremi dny se me pan ptal, jestli bychom nepustili psy, ze by si hrali - psy jsme pustili a staford se z niceho nic na našeho psa vrhnul a my odesli krvacejici odevšad. Presto, se ale ten nas vůbec nebranil, nevrcel, nekousal a když ho pes pustil a my oba psy stahnuli, ten nas zacal skákat z leva do prava, zadek nahoru, trup dolu, vrtel ocasem, ze si chce hrat.
Ja zkusim všechno, pro začátek jsem se rozhodla napsat na tuhle diskuzi. Je mi jasne, ze chyba není ve psovi, ale ve vztahu co s nim mam. Mluvim v 1.osobe, protože i když chodíme ven i s manzelem, ktery je fyzicky mnohem zdatnejsi, nez jsem ja, psa krmi on a travime s nim cas spolu, nebo jen manzel a nebo jen ja, pes inklinuje jen ke mne. Jinak bydlim Nymburk u Prahy. Vim ze je tady par kynologických klubu v okoli, ale nechci s nim chodit vylozene na cvicak, protože /sice je to první SAO co mame v rodine/ je to jina mentalita nez pracovni psy a když zvlada privolani ,sedni, lehni je to něco jiného nez u třeba NO. jeste jednou diky vsem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání