Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes 8 měsíců - Nevykonává potřebu venku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Belusi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:02
- Nahlásit

Dobrý večer,
máme 8 měsíčního pejska Sheltii, bohužel nikdy nevykoná potřebu venku a klidně celý den drží vše, než se zas vrátíme domů a hned od dveří jde na plínu se vyčůrat a vykadit. Mohla bych prosím poprosit někoho zkušeného o radu? Co v takovém případě dělat?
Děkuji moc za odpovědi

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:19
- Nahlásit

Belusi
Nevim, nakolik jsem zkusena.
Vemte tu plinu ven a zkuste to tam. A doma ji nedavejte, odbourejte, radne vydezinfikujte misto, kde byla plena polozena. Aby se pes v 8 mesicich za cely den venku pri dukladnych vychazkach nevyvencil, to je divny. A pokud tomu tak je, tak se nejde z vychazky domu driv, nez odrostle stene potrebu vykona.
Mam 5mesicni stene a zhruba od 3. mesice doma nic neudelalo. Na pliny se u nas nehraje. Navic od prvniho dne jsem ho pri curani chvalila a "Curani" povel, svete div se, on to uz vykonava i jen na povel.
Jak casto a na jak dlouho sheltiaka vencite?

Belusi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:24
- Nahlásit

To už jsme zkoušeli také s plínkou venku, ale to se mu nejspíš nelíbí Pokud bych musela být sním celou dobu venku než udělá potřebu, tak bych tam byla asi týden
Jednou jsme brzo ráno odjeli k vodě, vrátili se až večer a nic
U švagra lítá půlku dne na zahradě a bohužel, také nic
Když mu bylo kolem 4 měsíců, tak se asi 2x vykakal a pochválila jsem ho a dala piškotek a od té doby nic

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:35
- Nahlásit

Belusi
Tak to pak kazda rada draha... Nicmene se mi nedostalo odpovedi, zda sheltiaka vencite, ne na zahrade ci u vody, ale nejaky denni program, stereotyp, vychazky?
Když mu bylo kolem 4 měsíců, tak se asi 2x vykakal
A od te doby vam bobkuje jen doma?
Co je za problem tedy zacit s jeho vychovou od zacatku, jak s malym stenetem. Odbourat plinku, dospivajiciho psa brat ven presne v ten okamzik, kdyz by to chtel delat doma, predelat mu ty navyky ven? Nejak moc neverim, ze nekdo ma doma 8 mesicu stene a az ted to zacne resit.

Belusi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:43
- Nahlásit

No řešíme to od začátku, protože mít doma bobky není žádná hitparáda Jen teď jsem narazila na tuto stránku.
Chodíme ráno, po obědě a večer + procházky mimo tyto hodiny.
Plínku jsem týden nedávala a stejnak udělal potřebu vždy na místě kde plínka předtím ležela. Také jsem zkoušela ho hned brát ven, když začal nastavovat zadek, že něco bude, vzala plínku ven a nic. Po půl hodině doma, když nedávám pozor, tak to prostě zas udělá

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:53
- Nahlásit

Belusi
Jak jste ho učili venčit se venku jako malý štěně?

Belusi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2015 22:57
- Nahlásit

Měli jsme ho už jako malé štěňátko 6 týdenní a paní ze stanice nám řekla, že sním ještě 2 týdny nesmíme ven (v únoru) Tak ty první týdny chodil na tu plínku a toho učila i paní od narození s tím problém neměl vůbec Ještě jsme byli štasní, že nám nic nepočurává A co bych teď dala aby na tu plínku neuměl

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 09:27
- Nahlásit

Hm, tak k paní "chovatelce", která dá 6týdenní štěně, se radši vyjadřovat nebudu. Fuj, měla bych zas jedovatou slinu.
Zkusila bych naprosto programově toho psa "přepít", aby se vyčůrat musel. Takže jídlo zalít pořádně vodou, koupit meloun a dát mu meloun a pak hurá ven. Nechat si to na sobotu, vyrazit ráno a holt počítat s tím, že třeba nebudu na oběd doma. To je takový drastický nápad, no.
Jak už se psalo výš, místo, kde plínka byla, důkladně vyčistit, nejlíp prostředky přímo na psí moč. Nevím, jestli bydlíte v bytě, musíte do výtahu atd. Chtělo by to podchytit, až půjde na místo, kde bývala plena, nesouhlasně něco pronést a okamžitě se teleportovat ven, tam naopak povzbuzovat k "akci"...

Belusi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 10:14 - Změnil/a: Belusi
- Nahlásit

Dneska to probíhá tak, Přítel přišel z noční v 7h a vzbudil ho a šli rovnou ven na hodinu a nic, celou dobu ho hlídám a zavřela jsem na chodbu kde má "své místečko" a od rána stále nic před 10 min jsme přišli z 30 minutové procházky, kde jsem furt dokola opakovala čurat a nic A teď chrápe, tak to jsem zvědavá V ledničce mám meloun, tak to jdu zkusit a doufám, že mi po něm vše ne po**** A také pořádně vysavovat to jeho místečko Přítel má od zítřka 14 dní dovolené, tak snad to nějak zvládnem nějak uhlídat

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 16:50
- Nahlásit

Belusi
vysavovat
a nešlo by ho navíc do toho pokoje chvilku vůbec nebrat?

Belusi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 17:02
- Nahlásit

Na chodbu zavírám teď dveře. Většinou jsou otevřené jelikož je to chodba mezi obývákem a dětským pokojem, tak abych věděla co tam dcera (3,5) vyvádí. V 13h opět na hodinu venku nic. Teď opět šel sním přítel ven a snad už příjde spořízenou, jelikož už se nevyčural ani nevykadil od včerejších cca 21h. Aby se mu zas něco nestalo

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 17:23
- Nahlásit

pokud se nevyvenčí, tak bych ho asi už netrápila - to není normální. Pokud se to nezdaří teď, tak bych začala jeho "venčení" vždy komentovat - jen přičapne, už bych hlásíla "čůrááá" (nejlépe ještě než to pustí) a pak to holt zkoušela venku v klidném místě... Aby měl určitě spojen "povel" s akcí...

No a nebo doufat, že láska je mocná čarodějka a že chlapec už brzy venku začne přeznačkovávat háravky...

Belusi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 18:01
- Nahlásit

Tak bohužel další procházka bezúspěšná

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 19:49
- Nahlásit

Belusi
Jakože od včerejška nečůral?? A pije vůbec?
To už by fakt nebylo normální, to bych za prvý prolezla důkladně byt, jestli to nedělá někde potajmu a za druhý ho vzala k vetovi, jestli nemá nějaký zdravotní problém.
Není možný, že venku čůrá na fenku a moc nepřisedává, tak si nevšimnete? Ono u těhle malých chlupatých psů se to klidně může stát.

Belusi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2015 22:23
- Nahlásit

Ano pije dost, normálně na plínku čůra často, jen teď ji tam nemá, tak to chudák držel SLÁVA v 20h jsem šla sním na procházku a když jsme se blížili domů, tak začal čůrat (skoro minutu) měl toho opravdu hodně v sobě Tak ještě ten bobek by to chtělo aby to nedržel

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2015 06:37
- Nahlásit

belusi a byla pochvala mohutná ??

vlk
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2015 07:30
- Nahlásit

Belusi
Taky by nebylo od věci se domluvit s někým kdo má psa a chodit venčit společně. Psi mají tendenci se "přečůrávat" takže by to třeba mohlo pomoct.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2015 10:55
- Nahlásit

Maya
od včerejška nečůral?
No šeltie měla rekord 17 hodin, protože venku pršelo a jí se tam nechtělo (Po 17 h byla vykopnuta za dveře bez debat, nééé že chtěla sama).

Belusi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2015 15:01
- Nahlásit

Ano, byla dostal tři piškoty a samozřejmě pomazlení a radost paničky Bohužel ráno opět, šla jsem do koupelny a hned on zamnou a udělal obr loužičku a bobek na své místo bez plínky

Nicky
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2015 20:56
- Nahlásit

Belusi - závěr zní, když už konečně se náhodou povedlo, co jste zamýšleli, tak jste udělali tu nejhorší věc, kterou jste mohli udělat. Představete si, jste dospělý člověk a chce se vám na záchod, sednete si normálně na wc, seběhne se celá rodina a začne vás chválit, nezdá se vám to divný? Když se vám to stane podruhý, už na ten záchod nepůjdete a půjdete se vyvenčit jinam. Čůrání je pro psa normální činnost, chválením ho stresujete, že se děje něco neobvyklého. Doteď jste ho za čůrání na plínu nechválili. Takže znovu, nacpat vodou a courat po venku, klidně se střídat, pozvěte si rodinu, prostě aby musel, nejlíp, kdybyste potkali jiné psy a s nima si hrál. Když se konečně vyčůrá, tak se budete koukat jinam a NEBUDETE CHVÁLIT. Doufám, že jste pochopili, že chválení je skutečně špatně.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 07:04 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Nicky nic ve zlém, ale pes fakt není člověk - člověk na sebe močí v přírodě opravdu běžně neupozorňuje... na rozdíl od psa. Pes soukromí nepotřebuje a nevyhledává...

jo a děti se taky chválí (asi jste nebyla výjimkou), když se do nočníku zadaří...

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 08:03
- Nahlásit

Xerxová
Joo, dětem když se do nočníku zadaří, tleská celá rodina, i kokino dostanou.
Psa taky určitě chválit a odměnit a přestat s tím, až se to naučí, stejně jako u dětí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 08:28
- Nahlásit

jeste me napadlo - co treba dovolena, jezdite na dyl? s ubytovanim nekde? jak se chova tam? co by se stalo, kdyby najednou jeho misto prestalo existovat?

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 08:41
- Nahlásit

Nicky
Marně přemýšlím, jakto, že se můj dospělý pes během tří dnů chválením naučil čistotnosti. Chudinka asi nevěděl, že mu to má vadit.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 14:43
- Nahlásit

Belusi
Vony Vam tu radej samy nesmysly.
Normalne si poridte malyho drona, naucte se s nim litat nizko a vylitejte pomoci nej pejska, az se z toho pokaka ... nelitejte doma, ale venku.

Nicky
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 20:22
- Nahlásit

Ano správně, pes není člověk, je to zvíře, a proto na něj neplatí výchovný metody pro dítě.
Pes močí na plínku, nikdo ho nechválí, vše je ok, pes je ok
Plínka zmizí, pes je zmatenej, kam to teda má dát, když to zkusí, jestli by to šlo, najednou se strne šílenej povyk a divadlo, na který není zvyklej a zase je zmatenej, protože doteď ho za tuto činnost nikdo nechválil.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 20:36
- Nahlásit

Belusi
jsme přišli z 30 minutové procházky, kde jsem furt dokola opakovala čurat a nic
Opakovat "čurat" porad dokola, kdyz pes ten povel nezna, je k nicemu, akorat bude zmatenej.
Bohužel ráno opět, šla jsem do koupelny a hned on zamnou a udělal obr loužičku a bobek na své místo bez plínky
Ma to zazity. Tak pokud to jde, tak po ranu misto koupelny popadnout psa do naruci a vynest ven, ihned po probuzeni. Necekat na nic. Proste jak se stenetem. A hlavne ho za to nikterak netrestat.
Nicky
Plínka zmizí, pes je zmatenej, kam to teda má dát, když to zkusí, jestli by to šlo, najednou se strne šílenej povyk a divadlo, na který není zvyklej a zase je zmatenej, protože doteď ho za tuto činnost nikdo nechválil.
Ano, v necem souhlas. Ale nikdo nepsal o silenym povyku a divadle. Je snad rozdil stene pochvalit pri tom, kdyz cura, klidnym hlasem "sikovnej curani" a z toho postupne naucit curani i na povel. Zadavatelcin pes je jiste zmaten, kor kdyz povel nezna. Takze postupovat jak s malym stenetem, vencit pravidelne, hlidat i dobu krmeni a tomu venceni prispusobit. Casem to psovi doklapne.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 23:15
- Nahlásit

Fifi
Je snad rozdil stene pochvalit pri tom, kdyz cura, klidnym hlasem Tak pokud umi aspon trochu cesky, mohlo by to zabrat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 23:27
- Nahlásit

zbrnd
Tak pokud umi aspon trochu cesky, mohlo by to zabrat.
Proc cesky? Klidne mu muze clovek rikat oahmmmuuuh. Kdyz das tu spravnou intonaci a nebudes ho tim pri curani rusit.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2015 23:35
- Nahlásit

Fifi
Proc cesky?
Protoze jsem predpokladal, ze zadavatelka na nej tedy bude hovorit cesky, tak aby to pochopil.
Paklize mu bude rikat klidne, aby ho nevyrusila u moceni oahmmmuuuh, neni mi moc jasny, z ceho ma pochopit, ze ho chvali.
Leda, ze by teda bezne po nem jecela apod, pak by to mohl vzit jako cosi odlisneho.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání