| Autor |
Zpráva |
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2015 07:39
- Nahlásit
Zdravím,mám doma fenku Labradora, jsou jí 3 měsíce a s oblibou kouše do všeho co najde a nejvíc to odnášejí boty a taky při cvičení nebo při hlazení jde po ruce a snaží se kousat. Je to nějakej problém který budu muset řešit nebo je to pro štěně typické a tímto způsobem si hraje a vyroste z toho. Díky
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2015 10:35
- Nahlásit
Máte úplně normální štěně
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2015 11:16
- Nahlásit
DSyndrom
vyroste z toho
Jen na to ale nespoléhejte. Dejte mu najevo, když už vás to bolí, nebo je to jinak nepříjemné. Inhibici kousnutí se musí naučit.
kouše do všeho co najde a nejvíc to odnášejí boty
A pokud jde o věci: Jasně nastavte hranici mezi věcmi, které se kousat nesmějí (všechny věci lidí, kromě těch, které mu při výcviku ke kousání nabídnete, ale pořád to budou vaše věci) a ty, které se kousat mohou podle libosti (hračky, klacky, šišky....)
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2015 13:59
- Nahlásit
Dobře díky ;) a ještě si chci zeptat kdy začít cvičit s vodítkem? Ted když jí dám vodítku tak si sedne a nejde s ní hnout(samozřejmě s ní neškubám atd) zkouším to přes pamlsky ale i tak nic.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2015 15:02
- Nahlásit
DSyndrom
Máte úplně normální, zdravé, veselé štěně. Dejte mu dost věcí, které kousat smí (papírové krabice, roličky od toaleťáku, PETky.....) a ty co nesmí (boty) prostě ukliďte, pokud vám na nich záleží, nebo použijte k vysvětlení, že toto nesmí, pokud snesete, že na nich pár kousanců bude, když štěndo "ujede".
Sama mám momentálně 3m štěně. S obojkem jsme začali v 7 týdnech, s vodítkem v 8 (jsem zároveň chovatelka). Nesnesla obojek, otírala se o zem a zdi, když jsem ho nasadila. To jsme vyřešili, pak přišlo vodítko a něco podobného. Naštěstí mám dospělé psy, vzala jsem je s sebou a ona šla za námi. Pokuste se o něco podobného, pusťte vodítko na zem a jděte svižně od ní, necouvejte, ale opravdu odcházejte. Samozřejmě nejdřív někde v bezpečí, kde nejsou auta, lidi, psi.... Zkuste, pokud to nepůjde, jsou i jiné možnosti ;)
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2015 20:30
- Nahlásit
Díky. Takže teď s ní mám chodit na vycházky bez vodítka jo? A ještě se chci zeptat kdy co začít cvičit. zatím jí učím ke mě, protože to je základní povel a občas sedni a kdž se jí chce tak dá pac.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2015 20:43
- Nahlásit
DSyndrom
můžu mít z čiré zvědavosti a nechápavosti tohoto přístupu dotaz, proč ses o tyhle základní věci nezajímala dřív, než sis pořídila štěně?
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 16:28
- Nahlásit
Já jsem si toho přečetl dost než jsem si ji pořídil ale teď jak začínáme cvičit taak mi příjde že to jaksi nefunguje to co jsem si přečetl, tak se ptám. Jinak mám doma ještě jednoho psa a ten když byl štěně byl jinný, o hodně jinný, byl to kliďas. Právě mě tohle chování překvapilo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 18:25
- Nahlásit
DSyndrom
Takže teď s ní mám chodit na vycházky bez vodítka jo?
No tak to ani náhodou!!! Bez vodítka na bezpečných, oplocených místech! Píšu o pouštění vodítka na zem, ne o tom, že můžete takhle malého prcka venčit navolno. Štěně se zajímá o okolí, rozběhne se za čímkoliv - listem, ptáčkem, člověkem, psem, nebo se naopak lekne - a bude zle, věřte, že v plném trysku ho nechytíte.
začínáme cvičit taak mi příjde že to jaksi nefunguje to co jsem si přečetl
Nepřistupujte k tomu tak, že to štěně cvičíte. Je to mimino, budujte si vztah, ukažte mu, že se vám dá věřit, že se chováte předvídatelně, že něco vyžadujete, naopak něčím odměňujete, že je s vámi zábava. Na nějaký vážný výcvik, natož povel Ke mně (pokud ho budeme chápat jako přivolání takové, jaké má být), máte čas...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 09:09
- Nahlásit
A co mu nechat vytrhat zuby? Pak by nemohl kousat ne? A byl by klid.
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 17:14
- Nahlásit
corgi
Jenže jak jí dám vodítko je to bez šance, prostě si sedne a nikam nechce jít. Dobře, díky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 18:24
- Nahlásit
DSyndrom
Zkoušel jsi ji poodnést někam, kde to tolik nezná?
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2015 07:44
- Nahlásit
Jojo,ujde pár kroků a zase si sedne
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2015 09:19
- Nahlásit
A co děláte vy, když jde těch pár kroků?
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2015 19:13
- Nahlásit
Chválím ji a dám pamlsek.
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2015 16:41
- Nahlásit
Jak jí prosím říct že koustat do ruk nesmí, už to začíná bolet Plácnutí přes zadek nepomáhá a fuj tak ne..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2015 17:31
- Nahlásit
DSyndrom
Jak jí prosím říct že koustat do ruk nesmí
Záleží, jakým jazykem mluví. Normálně bych to přeložil třeba v gůglu a pak ji to řekl, když to bude v pro ni srozumitelným jazyce, tak minimálně pochopí, co po ni chcete.
|
DSyndrom
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 17:48
- Nahlásit
aha.. díky
|