Lucpegguc
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 18:16
- Nahlásit
Dobrý den, máme doma 2 roky starou fenečku Maltézáčka. Fenečku máme od majitelů, kde tato štěňata byla šikanovaná mnoha jinými psy a i majitelé po nich házeli noviny, boty, atd... Fena byla do roku a půl špatně socializovaná. Nejdříve to nevypadalo že to je nějaký problém, byla na všechno celkem flegmatická. Ale jednoho dne když jsme šli na procházku tak jí napadli dva psy (naháč a krysařík), nemohla jsem nic dělat, protože utíkali a já je nemohla dohonit, fyzicky se jí nic nestalo „jen“ měla vytrhanou srst, no a cestou domu se jen klepala a někdy i kňučela, jako by se pořád bála. Můžu ji mít puštěnou na volno a na povel poslechne, párkrát mi už udělala to že když šel nějaký člověk tak mu začala štěkat po nohách(to bylo spíše na začátku, ale i teď to někdy udělá). Kdykoliv je pes za plotem tak bud se nejdříve podívá na mně a sklopí uši a stáhne ocas jako by se bála, ale někdy pro změnu udělá to že na psa začne příšerně vyštěkávat. Když proti nám jde pes (to ji mám vždy na vodítku), tak začne vodítko příšerně napínat, někdy vřčí, nebo spíš jak napíná to vodítko tak se jakoby dusí, ze začátku i štěkala ale teď už neštěká někdy mi ale reaguje na pamlsky, takže jde pěkně u nohy. Když by jsem chtěla aby se psi seznámili tak moje fena po psovi vyjede (je jí jedno jestli to je pes nebo fena). Po chvíli zjistí, že je pes v pořádku, a tak se mi začne plně věnovat a psa ignorovat. Platí na ni pamlsky a díky nim se mi mnohdy i více věnuje. Snažila jsem se to řešit s lidmi kteří mají hodné a zkušené psy tak, že jsem s nimi chodila na procházky a třeba jsme spolu i cvičili, ale jak si na ně (za pár minut) zvykla tak to pro ni už nebylo žádné učení. Od května letošního rou chodím i na cvičák, ale tam už si na lidi i na psy zvykla a zase to pro ni není už v podstatě žádné učení.
Prosím poraďte mi co s tím, prosím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 23:03
- Nahlásit
Lucpegguc
(to ji mám vždy na vodítku), tak začne vodítko příšerně napínat, někdy vřčí, nebo spíš jak napíná to vodítko tak se jakoby dusí,
Postroj misto obojku?
Můžu ji mít puštěnou na volno a na povel poslechne, párkrát mi už udělala to že když šel nějaký člověk tak mu začala štěkat po nohách(to bylo spíše na začátku, ale i teď to někdy udělá).
Nepoustet na volno ale poridit prijemne dlouhou flexinu, pracovat na privolani?
Kdykoliv je pes za plotem tak bud se nejdříve podívá na mně a sklopí uši a stáhne ocas jako by se bála, ale někdy pro změnu udělá to že na psa začne příšerně vyštěkávat.
To je prevence, ma spatne zkusenosti. Tak se brani predem, vyhrozuje, aby ji nebylo ublizeno.
Prosím poraďte mi co s tím, prosím
Ja bych s takhle zrazenou fenkou s x spatnyma zkusenostma zacala hlavne uplne jinde, a to budovanim opravdoveho vztahu, posilenim jejiho sebevedomi. Ukazat ji, ze neni proc vyjizdet, ze tohle poresite vy. Ze naopak je super, kdyz pri stekajicich psech za plotem se dovede soustredit jen na vas, ale ne ji uplacet rukou plnou pamlsku. Ze s overenymi psimi kamarady neni proc vyjizdet, ale naopak je super, kdyz si sedne v rade a budou pamlskem postupne odmeneni. Ze tohle neni duvod k zarleni. Zarliva labilka je ideal vyzva.
|