Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nase fenka nesnasi doktory(ockovani)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
1pz1
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 17:56
- Nahlásit

Je nejak moznost ockovani,jinym zpusobem nez injekci?Je to pro ni strasny stres ze ktereho se dostava delsi dobu.Je schopna v te chvili pokousat kohokoliv je to krizenka vlcaka a borderkolie.Jinak je strasne hodna az bazliva.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 18:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Nepíšete, kolik jí je, jestli je vaše od mala, nebo třeba z útulku. K veterináři se přece se psem chodí od prvních měsíců, je tam několikero očkování. Jinak každý rok na přeočkování. Pes se musí podobné manipulaci učit odmala, pak vám odpadne tady tohle. Teď už: u veterináře na vyžádání dostanete náhubek, jako pro medvěda, přes ten nikoho nekousne. Vím to, neb sestřenky měly podobně ,,vychovanou" velkou fenu doma a na veterině ji drželi tři lidi. Nezlobte se, ale hanba by mne fackovala...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 18:26
- Nahlásit

povinné očkování je pouze vzteklina. A ta se dnes dá přeočkovávat jen jednou za tři roky... Spíš než očkování by mě děsila v takovém případě možnost onemocnění psice - hodně léčiv je podávano injekčně a i další manipulace nebývá příjemná...

Stejně se chová i doma (stříhání drápů, česání...) ?? Hodně veterinářů je ochotno přijet za základním ošetřením i k vám - je to drahé, ale k bázlivému psisku šetrnější.

No a nebo chodit na veterinu cvičně - domluvit se na častých návštěvách jen pro pamlsek... Zvykat na prostředí, "smrady", stres... a ochodit psisko...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 18:39
- Nahlásit

1pz1
Nase fenka nesnasi doktory(
Nic si z toho nedelejte.
Moji bábi slépka nesnášela vejce, to bylo teprva něco.
Nakonec ji bábi snědla a bylo vyřešeno.

1pz1
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 18:47
- Nahlásit

worick a nenapadlo vas ze to muze byt psychicka zalezitost?Samozrejme chodime na ockovani ale jak jsem psal obrovsky stres.Byly ji 3 roky mame ji od 5 mesicu a v 6ti mesicich sezrala otravenou mys takze injekci prodelala celkem dost.Ale mam pocit ze se ji neco stalo u predchozich majitelu.Nesnasi uzavrene prostory ale je nase takze se s tim musime smirit.Prodelala i kastraci mozna si to vsechno spojuje dohromady

1pz1
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 18:56 - Změnil/a: 1pz1
- Nahlásit

Xerxová ne osetrit se neda od nikoho zatim se ze vseho dostava sama samozrejme s nasim MALYM prispenim

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:09
- Nahlásit

1pz1ne osetrit se neda od nikoho zatim se ze vseho dostava sama samozrejme s nasim MALYM prispenim
Tak to jste dobrej, kdyz kastraci hodnotíte jako svý malý přispění, skromných lidí není nikdá dost.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:15
- Nahlásit

1pz1

3 roky mame ji od 5 mesicu......se ji neco stalo u predchozich majitelu.Nesnasi uzavrene prostory ...... se s tim musime smirit

Mohu se zeptat, jak jste zareagovali, když jste to před dvěmi a půl roky zjistili, a co jste do teď po tu dobu s tím dělali, než jste se s tím začli smiřovat?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:17
- Nahlásit

Xerxová
? Hodně veterinářů je ochotno přijet za základním ošetřením i k vám - je to drahé,
hele ani ne.. já toho využila (ale jsem z Prahy) a vyšlo to levnějc než návštěva veta.. číhni http://www.homevet.cz/cz/nase-sluzby-a-ceny

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:20
- Nahlásit

Mne by zas zajímalo jakým způsobem jste to zjistili .D

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:21
- Nahlásit

davidkova renatahele ani ne.. já toho využila (ale jsem z Prahy) a vyšlo to levnějc než návštěva veta..
hele zlato ne kazdej cestou k vetovi proleze ctyry butiki

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:27
- Nahlásit

zbrnd
hele zlato ne kazdej cestou k vetovi proleze ctyry butiki

dneska ti to de, poklade )))))))))))))))))))

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:29
- Nahlásit

davidkova renata
co jako zlato?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:32
- Nahlásit

davidkova renata a tak ve velkých městech je konkurence... kdo je z vesnice, tak většinou cestovné vyjde dráž, než návštěva nějakého místního veta... U nás se jeden vetrinář přímo na péči doma specializuje... a ceny má nadstandardní...

Já si nestěžuju - přes dvacet let chodíme na stále stejnou veterinu - rodinný domek se slušně vybavenou ordinací včetně sona, RTG, operačního traktu a pracuje tam doma celá rodina (už komplet dvě generace). Takže i od vaření knedlíků může paní doktorka v neděli odskočit...
Když mi zcela náhle padnul Xerxes uprostřed procházky, dorazila jednosměrkou (ehm v protisměru) snad rychleji, než kdybych volala 155... Bohužel stejně nebylo co řešit. A nenechala si výjezd zaplatit, že prý nic neudělala, než konstatovala konec...

Prostě oni ví, že jsme "trvalí" klienti a my nechodíme "kšefty" dělat jinam. Spokojenost.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 19:45
- Nahlásit

1pz1
tak kastrovali jste fenku, která nesnáší veta...tak si myslím, že to nebude až takové drámo, když tohle zvládla. Ano, pes k vetovi zrovna nadšeně chodit nemusí. Moji psi chodili k vetovi úplně v pohodě, bylo jim to jedno, byla to jen další z ,,akcí". Pak byl berňák na rentgenu tlap a po (aniž by se mu cokoliv bolestivého dělo) 5 dní kňučel a choval se dost mimo. vyděsilo nás to a taky jsem se začala bát, jak dopadne další návštěva, jestli ho tam vůbec dostaneme. A pak onemocněl, byla to návštěva nutná navíc a nevěděli jsme, co nás bude čekat. Byla jsem strachy bez sebe, ale snažila jsem se před ním chovat jako vždycky,,o nic nejde". A pes absolutně bez problémů. Tím chci říct, že si myslím, že na ni čím dál tím víc přenášíte svoje obavy. Co znamená: ošetřit se nenechá od nikoho? Jako ani od vás? Ať přišla z jakýchkoliv podmínek, v pěti měsících byla ještě štěně a vy jste tehdy měli příležitost ji naučit, že vaše manipulace je láskyplná a může vám důvěřovat. Normálně je pak pes schopný pochopit, že i nepříjemné věci mu musíte udělat, pro jeho dobro, jednoduše řečeno. Další věc, proč já nechávám na své psy od mala šahat cizí lidi. Aby se pak z toho nezvencnul, když je to nutné.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 10:05
- Nahlásit

woricktak kastrovali jste fenku, která nesnáší veta...tak si myslím, že to nebude až takové drámo, když tohle zvládla.
vsak jsem pana chvalil, ze je pasak, ze zvladl sam kastraci a navic to skromne nazyva malym prispenim

1pz1
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 15:58
- Nahlásit

zbrnd Takovyho zmetka jako si ty ba meli vykopnout

1pz1
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 16:00
- Nahlásit

worick je to nas mazel spi s nani od malicka lasky vseho dostava pozehnene a ma proste v sobe nejaky blok a prez nej vlak nejede

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 17:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

1tydyt1
ma proste v sobe nejaky blok a prez nej vlak nejede
To bud rad kamarade, snad bys nechtel aby dopadl jak Iveta Barotosova!

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 17:03
- Nahlásit

1pz1
moji psi jsou sice ,,psi zahradní" ale já jsem v zahradě prakticky celoročně od rána do večera, snad bez dvou zimních měsíců, kdy jsou zase více s náma v baráku. Jsou to moje děti, umazlení jsou, až se jim to kolikrát nelíbí ale to nemění nic na tom, že poslouchat musí. Musí si nechat všechno líbit, učí se od mala veškerou manipulaci, musí vydržet i věci nepříjemné. Prostě jim vždycky řeknu že musí a nediskutuje se. Oni už ví, že jim nepomůže nic a panička neustoupí. Jediné co nedělám, že nenutím berňáka ležet na zádech s odhaleným břichem, pokud to sám nechce. Je to prostě v psí řeči ,,absolutně se podvoluju" a na to je on moc hrdobec no tak mu tuhle výsadu nechávám, pokud to opravdu, ale opravdu není nutné a nejde to udělat jinak.
Zkuste vypsat, co tedy vaše fenka za manipulaci zvládne, od vás..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 17:12
- Nahlásit

1pz1
lasky vseho dostava pozehnene
vod koho vod tebe primo?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 17:17
- Nahlásit

1pz1
Je nejak moznost ockovani,jinym zpusobem nez injekci?
+
ne osetrit se neda od nikoho

V tom pripade to je jednoduchy, budes muset pockat az nekdo vymysli nejaky bezkontaktni ockovani. Chapes palirno?

Tak ted uz vis cos chtel, tak doufam ze jsi spokojenej, preju ti hezkej výkent!

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 18:38
- Nahlásit

1pz1
lasky vseho dostava pozehnene a ma proste v sobe nejaky blok a prez nej vlak nejede
Možná by pomohlo, kdybyste si zjistili co nejvíc o práci s bázlivými psy a pak se s tim pokusili něco udělat, protože vždycky něco jde. Když se jí stane nějaký úraz, tak co? Budete jí na každé ošetření střílet uspávačkou? Třeba každý den?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 18:53
- Nahlásit

birma
To musi bejt snad jen propracovanej trolling. Otazek tu padlo plno, odpoved zadna.
Ja mela fenu se 4 tezkyma ortopedickyma operacema, dalsima dvema pak s vekem a veterinare nemela rada, ale kosik, ma podpora a proste "nechces - musis". Fialovy oci vzteky, ale drzela.
Takze - zadavateli, popracuj s fenou na zvykani si na bezny ukony, zacnete doma beznou manipulaci ala kontrola zubu, haji a kontrola drapku, briska, prohmatat celyho psa. Kdyz nevite, jak na to, bezte nekam, kde vam poradi. Jestli je fena bojacna az strachove agresivni, navstevujte veterinu, cekarnu, domluvte se tam s nimi a jen proplujte, at si zvyka na pachy, divny prostredi. Vejde do ordinace a bude klid, max pamlsek a pohlazeni od veta. Atd... Tech rad tu bylo opravdu fura.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:09 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Fifi
To musi bejt snad jen propracovanej trolling.
Trolling sotfa a propracovanej uz vubec ne. Tohle je mačovství.

Ja mela fenu se 4 tezkyma ortopedickyma operacema, dalsima dvema pak s vekem a veterinare nemela rada, ale kosik, ma podpora a proste "nechces - musis". Fialovy oci vzteky, ale drzela.
Takze - zadavateli, popracuj s fenou na zvykani si na bezny ukony, zacnete doma beznou manipulaci ala kontrola zubu, haji a kontrola drapku, briska, prohmatat celyho psa. Kdyz nevite, jak na to, bezte nekam, kde vam poradi. Jestli je fena bojacna az strachove agresivni, navstevujte veterinu, cekarnu, domluvte se tam s nimi a jen proplujte, at si zvyka na pachy, divny prostredi. Vejde do ordinace a bude klid, max pamlsek a pohlazeni od veta. Atd... Tech rad tu bylo opravdu fura.

Ale von shani bezkontaktni vockovani, mu je jasny, co s fenkou delat, dava ji lasku preciz!

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:15
- Nahlásit

zbrnd
Ale von shani bezkontaktni vockovani, mu je jasny, co s fenkou delat, dava ji lasku preciz!
No prave, takovy dotaz nemuze preci polozit jen tak nekdo, kor kdyz ma fenu 2,5 roku? Ale birma dobre radila, to stileni uspavackou, nebo treba zapojit flusacku s vakcinou.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:24
- Nahlásit

Fifi
Neznáš lidi, když nevěříš tomu, že se takhle někdo může ptát. Spousta lidí má za to, že když maj psa rádi, tak to stačí a on bude po celej život hodnej vděčnej a vzornej a pokud není, tak je rozbitej a s tím nic nejde...

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:34
- Nahlásit

A teda musim říct, že ten půl až třičtvrtě rok, co byl Adam neošetřitelnej, to byl pro mě hroznej stres. Pořád jsem se bála, že se mu něco stane a že mu kvůli tomu nebudu moct pomoct. Vůbec nedovedu pochopit, že to někdo prostě přijme jako fakt se kterym nejde nic dělat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:35
- Nahlásit

birma
Neznáš lidi,
Ale znam, furu lidi od psu, i takovych, kteri si nevedi se psem rady. To jen tady tenhle dotaz mi prijde... No nic, poseckam na odpovedi od zadavatele na zdejsi dotazy.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2015 21:43 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Fifi
Mně už asi nebude připadat divné nic po tom, co mi bylo jednou pani vysvětleno, že už byla s čubou u výcvikáře a že vůbec nepotřebuje cvičit, protože všechno perfektně umí. Sice vůbec neposlechne, když nedrží paní v ruce pamlsek, není schopná na povel pustit míček (to jim spíš prokousne ruku), je nepřivolatelná a obtěžuje běžce a cyklisty (to není moje pozorování, to mi řekla paní sama během téhož rozhovoru), ale naprosto s ní není třeba nic dělat, protože je perfektně vycvičená.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání