Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kousání při výcviku
Autor Zpráva
Luciestas
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 09:25 - Změnil/a: Luciestas
- Nahlásit

Dobrý den,
pořídili jsme si křížence labradorského retrívra a výmarského ohaře. Je starý 2 měsíce. Pejsek je nebojácný, živý, má ovšem spoustu energie kterou velmi rád investuje do kousání. Kdykoliv se někdo pokusí jej pohladit, začne mu okusovat ruce. Vím, že si takto štěně hraje, ale má stisk jako dospělý pes. Pokaždé když začne kousat, strkáme mu do tlamy jeho hračky. Při sebemenším kontaktu s ním ale opět kousne do ruky. Při hře ho více zajímá člověk, než hračka. Skáče a kouše do všech okolo. Dokonce i při cvičení. Bez problému vykoná povel, ale bezprostředně po něm se mi snaží kousnout do ruky. Nevím jak ho za povely chválit. Bojím se, aby nepochopil, že je chválen právě za kousnutí. Na muže dokonce občas zaštěká a ani důrazné pokárání, ani chytnutí za vrchovinu nepomáhá. Klidně si pak odkráčí s ocáskem nahoru.
Poraďte prosím, co s tím?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 11:21
- Nahlásit

Luciestas
ale má stisk jako dospělý pes
ja myslim, ze mozna i jako zralok

kterou velmi rád investuje do kousání
to je dost neobvykle, pejsci v tomto veku si spise ctou pohadky

Bojím se, aby nepochopil, že je chválen právě za kousnutí
to už nejspíš dávno pochopil, když mu za kousání strkáte do TLAMY jeho hračky

No zkuste treba pozivtivni upevnovani, to funguje na vycvik psu v tomto veku naprosti uzasne. Doporucuje to sedm z peti velkokynologu.

Luciestas
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 11:42
- Nahlásit

zbrnd
Velmi vtipné.
Na všech kynologických fórech jsem se dočetla, že když pes kouše do čeho nemá, je dobré odvést jeho pozornost právě jeho hračkou. Trestat 8mi týdenní štěně asi nebudu, že? Jde mi hlavně o to, že se v našem okolí pohybuje spousta dětí, které když kousne, tak se ho pak prostě bojí. Jeho kousnutí bolí i dospělého člověka, natož malé dítě. Je mi jasné že štěňata koušou, jde mi o to, jak to zmírnit, abychom nemuseli mít strach, že nám jednou sežere návštěvu
Ale velmi děkuji za Vaši naprosto zbytečnou "radu".

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 13:05
- Nahlásit

Luciestas
Tak jsou mu 2 měsíce, takže ho máte pár dní, tak nemůžete čekat zázraky.
Můžete zkusit ještě ignoraci, jak začne kousat do ruky, otočit se odejít, prostě sranda končí, ale jinak v podstatě vytrvat v tom, co děláte, ono mu to docvakne až bude starší.
Holt je to kříženec hodně aktivních plemen, tak je to akční štěně.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 13:21
- Nahlásit

Luciestas
při cvičení... - jsou mu dva měsíce, je u vás chvilku. Teď si má prvotně na vás zvykat, navazovat se na vás a hlavně hrát si, protože štěnda většinu dne nedělají nic jiného. Odvést pozornost na hračku neznamená mu ji narvat do huby, ale s ní lítat, třepat, aby ji mohl honit, protože to je pro psa přirozené. Žádná ,,mrtvola" ho zajímat nebude. Děcka orvaná budou, s tím u štěnda musíte počítat, nejlíp je k němu moc nepouštět, nebo jen ty ,,hrdiny" co to zvládnou a jsou schopné už pobrat, že pes si tímto způsobvem prostě hraje. S výcvikem to rozhodně nepřehánějte, může se učit tak maximálně sedni a reagovat na jméno. Je ještě malinký, i když ne tělesně. Usměrňovat kousání trochu můžete, ale s citem, tohle ještě moc nechápe. Až později, až přezubí.
Na muže zaštěká... vyzívá ho ke hře a vy ho za to trestáte?!? On to ale jinak než štěkáním říct neumí, neboť nemluví. Tím narušujete jeho přirozené chování a tím i chování ke psům, protože potom to nebude umět a bude se pro psy chovat nečitelně...Holky vám tu určitě doporučí nějakou dobrou knížku o psech, aby jste mu více porozuměla. Já je nečetla, tehdy ještě nevycházely, ale jsem se psy celý den a hodně jsem se naučila pozorováním, jak se chovají v určitých situacích.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 13:33
- Nahlásit

Luciestas
ani důrazné pokárání, ani chytnutí za vrchovinu nepomáhá. Klidně si pak odkráčí s ocáskem nahoru.
zřejmě slušný zvíře v povaze ..takový zkazit trvá vo chvilinku dýl než labilu..
na mne to dělá dojem,že vy sice "víte ,že štěnata koušou ",ale tak nějak to nerespektujete a neakceptujete a ani to dělat nehodláte..jsou mu dva měsíce proboha,nic jinýho neumí..hračka je neživá,to neni taková zábava,náhrada se musí hejbat..čili někdo s ní musí mrskat ..jako jo,je to práce svým způsobem ..vyjímečně souhlasim s worickem, kontaktu s dětmi bych zatim taky zabránila celkově bych s e snažila todle období přežít ,netrvá to za s tak dlouho,hlavně než přezubí..je to prostě určitá fáze vývoje psa,takže s tim až tak moc dělat nejde pokud nehodláte zvíře nějako psychicky zničit..malý děti zas furt řvou a venčej se do plen poměrně dlouhou dobu narozdíl od psa a každýmu to příjde normální..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 14:10
- Nahlásit

Maya
podstatě vytrvat v tom, co děláte
to jako fakt?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 14:17
- Nahlásit

zbrnd
von tě ten smích přejde, až tě zakousne nějaký štěně
mě teda ani popravdě nenapadlo, že by zadavatalka tou hračkou nehejbala, ale jen jí narvala štěněti do huby, asi jsem ještě naivní v tomto bo co

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 14:24
- Nahlásit

Luciestas
Velmi vtipné
já vím, jsem vtipný a geniální zároveň

Na všech kynologických fórech jsem se dočetla, že když pes kouše do čeho nemá, je dobré odvést jeho pozornost právě jeho hračkou
to je mi jasný, sicese to nepise na všech, ale na těch, co jsou běžně dostupný, nejspíš ano - jenže na forech typu tohoto mujpes, ifauna atd vetsinou pisou lide, kterym jde o to, se vybreptat a ne o psy..nebo si predstavuji, ze jim o psy jde a pritom jsou treba mimo
navic teda jak sama pisete rada znela "odvest pozornost hrackou", coz vy nedelate

Nicmene je to rada na hounou.
Je to mimino, potrebuje se nejak pro nej prirozene zabavit, takze nabidnete mu dostatek jine zabavy ci proste aktivity umerne jeho veku a moznostem a v cinnostech, ktere delat nema ho korigujte taky umerne.
Trepat s nim netrepejte pokud presne nevite jak, coz dle vaseho popisu "problemu" nevite.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 14:28
- Nahlásit

Maya
von tě ten smích přejde, až tě zakousne nějaký štěně
od Rudýna vím, že je nezbytně nutné zakousnout to štěně dříve, takže se nebojím

mě teda ani popravdě nenapadlo, že by zadavatalka tou hračkou nehejbala, ale jen jí narvala štěněti do huby, asi jsem ještě naivní v tomto bo co
me prislo ze je fuk, jak moc cim hejbe zadavatelka, me z tho proste vyplynulo to, ze stene zacne hryzat a v tu chvili do toho vstupuje zadavatelka v duchu "paraaada, prima kouses, jedeeem hryzej tu do toho, udelame curbes, to je coool" ale teda mozna jsem udelal chybu neb jsem vychazel z toho, co zadavatelka napsala a nesnazil se odhadnout, jak to mysli

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 14:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Luciestas

hračky se do tlamky necpou, s hračkama se hýbe, a to tak, aby štěně zajímaly o dosti více, než naše pohybující se nohy, nohy v kalhotách, či ruce. A i tak si do určitého věku všichni neseme na rukou, nohou šrámy od jejich zubů a drápků.
Dvouměsíční štěně nemůže mít stisk dospěl=ého jedince, to není v jeho fyzických silách

Dokonce i při cvičení.

při cvičení? dvouměsíční štěně??
Bez problému vykoná povel, ale bezprostředně po něm se mi snaží kousnout do ruky
Pro mého psa je největřší odměna to, že po pochvale za něco výjimečně vykonaného na mě může skočit a "podupatů mě. Pravda není to úplně praktické pro mne, ale......... jsem si vědoma toho, že to pro něj prostě je ta jedna z nej odměn. A tak toho využívám

Na muže dokonce občas zaštěká a ani důrazné pokárání, ani chytnutí za vrchovinu nepomáhá. Klidně si pak odkráčí s ocáskem nahoru.
Víte - ono si tak nějak prostě........ to......... hraje . Je to zatím vyrovnané sebevědomé štěně, není to dobře?

Luciestas
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 15:35
- Nahlásit

Abych uvedla věci na do správné míry.... Pejskovi nenacpeme hračky do tlamy jako nějakého mrtvého potkana a nejdeme pryč. Ale pokud mu jí opravdu nedám přímo před čumák, nevšímá si jí, ani kdyby voněla po hovězím, blikala všemi barvami a já s ní dělala kotrmelce. Jistěže poté s ní třepeme, hrajeme si, abychom odpoutali jeho pozornost. Pejsek neprožívá žádný dril. "Cvičením" myslím, že pomalu učíme základní "ke mě, sedni, dej pac" což ho nesmírně baví. Vždy dostane dobrůtku a pořádnou pochvalu. Jenže kouše opravdu hodně a když se zakousne, nechce pustit, drží opravdu pevně. Ani náš druhý pes mě nikdy nekousnul jako tento malý ďáblík. Kouše opravdu do krve (žádné škrábance nebo šrámy). A chytnutím za vrchovinu nemyslím že ho za krk zvednu do výšky 2 metrů. Jen dotykem a důrazným zvukem dávám najevo, že něco dělá špatně. Jistěže chceme pro pejska to nejlepší, proto zároveň nechci, aby musel později chodit všude s náhubkem, kdyby mu toto silné kousání náhodou zůstalo.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 16:21
- Nahlásit

Luciestas
Jenže kouše opravdu hodně a když se zakousne, nechce pustit, drží opravdu pevně.
Ještě jsem se za celou dobu nedozvěděla, jak tedy na to kousnutí reagujete vy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2015 17:50
- Nahlásit

corgiJeště jsem se za celou dobu nedozvěděla, jak tedy na to kousnutí reagujete vy.
ja to teda pochopil
necha stene zakousnuty viset na ruce, do druhy ruky popadne balonek, da mu ho pred cumak a snazi se takto uvolnit zakus

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání