| Autor |
Zpráva |
Dalwhinnie
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 20:53
- Nahlásit
Ahoj. Nevíte někdo jestli je nějaká socializační školka pro štěňata v okolí Čerčan? (Pyšely, Poříčí, Benešov...) díky všem
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 23:15
- Nahlásit
co to znamená socializační školka? co tam má jako probíhat?
děkuji
|
Saska28
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 10:48
- Nahlásit
Nevím o žádné ale sama nemám s těmito školkami dobré zkušenosti. Lepší je cvičit si šteně sama
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2015 14:16
- Nahlásit
zbrnd
socializační školka?
nevím zda zrovna socializační, ale tak zvaná školka pro štěńata je - nebo tedy by měla být o tom, že se tam štěňata učí vnímat majitele - hravou formou, stejně tak se hravou formou učí základy poslušnosti v bandě cca stejně starých a cca stejně velkých štěňat. A zároveň při přestávkách, neb štěně se dlouho nestoustředí, by měli mít možnsot si se soukmenovci pohrát a vyřádit se a mít tak možnost komunikovat se svým druhem.
Tak by to podle mě mělo být, aby to bylo přínosné.
Saska28
s těmito školkami dobré zkušenosti. Lepší je cvičit si šteně sama
já naopak z výše uvedených důvodů mám zkušenosti dobré. 'Štěně se tak jako tak musí doma cvičit, majitel ho učí základy, vnímání atd. ale v dobře vedené školce máte možnost - v situacích, které máte pod kontrolou, se naučit s malým štěnětem to, aby vás vnímal i tam, kde je větší banda kámošů. Zároveň, pokud je trenér dobrý, opraví vám vaše chyby . Je ale nutné velmi dobře vybírat, jít se podívat nezávazně bez štěněte, pak si dát jednu ukázkovou hodinu, sledovat instuktory, a pak také nenechat si třeba štěně od jiných při společné hře šikanovat. Jste to vy, kdo to řídí, kdo cvičí, tam máte výhodu situace pod kontrolou.
|
Dalwhinnie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:27
- Nahlásit
Nejde o výcvik. Ten si udělám sama. Jde o to, aby se štěne naučilo chovat k lidem i ke psům a nebálo se cizích lidí ani psů v neznámém prostředí. Tohle se žádným výcvikem doma nahradit nedá.
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 08:29
- Nahlásit
A vy máte problém chodit s ním mezi lidi a psy???????
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 08:44
- Nahlásit
PetraK
nevím zda zrovna socializační, ale tak zvaná školka pro štěńata je - nebo tedy by měla být o tom, že se tam štěňata učí vnímat majitele - hravou formou, stejně tak se hravou formou učí základy poslušnosti v bandě cca stejně starých a cca stejně velkých štěňat. A zároveň při přestávkách, neb štěně se dlouho nestoustředí, by měli mít možnsot si se soukmenovci pohrát a vyřádit se a mít tak možnost komunikovat se svým druhem.
Tak by to podle mě mělo být, aby to bylo přínosné.
ale mne zajímal přímo ten pojem, tedy socializační školka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 11:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
ale mne zajímal přímo ten pojem, tedy socializační školka
ale tak to bude asi takovej jako obecnej - lidskej pojem si myslím.
Tak si to slovně narovnáme - Zkrátka psí "školka" pro štěňata. Tedy hodiny, kam dochází majitelé se ščenátky na základní výcvik,kde se hlavně majitelé učí základům komunikace se štěnětem a štěně se pod dozorem zkušeného výcvikáře formou hy následně učí základům výchovy, tedy základům těch nezbytných povelů a kde je následně i KONTROLOVANÝ prostor pro společnou hru štěňat, vedený tak, aby si z ní štěňata neodnesla žádný špatný zážitek-např. ve formě šikany silnějšího/většího štěněte.
Toliko má definice. Může být?
alespoň tedy tohle jsem hledala já, místo, kde se štěně naučí na mě soustředit i mezi vícero kamarády, místo, kde bude mít možnost si s nimi zařádit, protože jsem toho názoru, že po odchodu z rodného pelíšku je vhodný mu ty chybějící sourozence nahradit alespoň trošku - tedy najít mu partu stejně starých kámošů, kde bude moci pokračovat v tom, kde doma přestal.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:56
- Nahlásit
PetraKale tak to bude asi takovej jako obecnej - lidskej pojem si myslím
Tak to potom zas jo, je to lidsky, proto jsem tomu nerozumel
No a mmch ja se tedy snazil zjistit od zadavatele co ma namysli, ponevdaz je mi nesmirnou cti, ze nyni jiz vim, co si pod tim pojmem predstavuje velka pekelna pip, nicmene stale nevim, co mel na mysli zadavatel
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 14:09
- Nahlásit
zbrnd
co si pod tim pojmem predstavuje velka pekelna pip, nicmene stale nevim, co mel na mysli zadavatel
no já si myslím prááávě, že obecně si lidi pod tímhle pojmem představují nějaký ty základy poslušnosti pro štěňata s možností společné hry mezi přestávkami.
Já to enem rozvedla, jak by to - podle mého názoru - vypadat mělo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 20:04
- Nahlásit
PetraKno já si myslím prááávě, že obecně si lidi pod tímhle pojmem představují nějaký ty základy poslušnosti pro štěňata s možností společné hry mezi přestávkami.
je to možný, nicméně to stále nevypovídá o tom, co si pod tím pojmem myslí náš zadavatel
Já to enem rozvedla, jak by to - podle mého názoru - vypadat mělo. To je velmi chvályhodné a nejspíše za to jednou přinde velká pekelná paní do kotle cti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 22:03
- Nahlásit
zbrnd
je to možný, nicméně to stále nevypovídá o tom, co si pod tím pojmem myslí náš zadavatel
To jistě ne, já jen že tohle podání je mezi lidmi dosti rozšířené, takže nejspíš očekávatelné.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 09:46
- Nahlásit
PetraK
To jistě ne, já jen že tohle podání je mezi lidmi dosti rozšířené, takže nejspíš očekávatelné.
To je možné, i proto mě třeba zajímalo, co si pod tím pojmem představuje zadavatel.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 10:53
- Nahlásit
zbrnd
To je možné, i proto mě třeba zajímalo, co si pod tím pojmem představuje zadavatel.
no a páč na tebe zadavatel/ka prdí, zželelo se milému Koláčeti žbrndy a odpovědělo mu. Aby aspoň nějaké odpovědi se mu dostalo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:54
- Nahlásit
PetraK
to jsi hodne, ale ja jsem chtelo odpoved od zadavatele
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 14:04
- Nahlásit
zbrnd
nic nebude!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 17:12
- Nahlásit
PetraK
nikdy nevis
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 10:21
- Nahlásit
zbrnd
já vim fšechno!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 12:39
- Nahlásit
PetraK
ty nebýt já zlatuško
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 14:08
- Nahlásit
zbrnd
ano,ano, vím. Já být ještě lepšííííííííííííííííííííííííííí
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 18:41
- Nahlásit
PetraK
ale to nej9t b7t lep49 ne7 6brnda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 09:36
- Nahlásit
zbrnd
ale de, ale de, dedede-de-dedede, dedede.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 12:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
Hele Frau, nejste z těch krušek ještě nějaká zgermanizovaná?
Nebo to bylo na mě snad ty výkřiky?
Jakože Zbrnd de
To snad ni?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 12:26
- Nahlásit
zbrnd
To snad ni?
ni. to byl popěvek, resp. jsem citovala postavu básníka Lumči z Dívčí války.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 12:40
- Nahlásit
PetraK. jsem citovala postavu básníka Lumči z Dívčí války.
moc hezky napsana postava de, dedede-de-dedede, dedede. de, dedede-de-dedede, dedede. de, dedede-de-dedede, dedede. de, dedede-de-dedede, dedede.
nemohl byh to nekde hrat?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 14:45
- Nahlásit
zbrnd
chybí Ti tam "De-de-deš se mnou Lumčo?"
zkus se zeptat u Čecha, svýho času to jeli v obnovený premiéře s trochu jiným obsazením, třeba by se jim novej Lumča šiknu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2015 17:58
- Nahlásit
PetraK
predpokladam spravne, zes drza nyni byla?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:58
- Nahlásit
zbrnd
predpokladam spravne, zes drza nyni byla?
ano, pochopitelně, jako vždy
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 13:11
- Nahlásit
ted jsi celou tu prinosnou diskuzi znehodnotila tim souhlasem
|
Dalwhinnie
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2015 19:38
- Nahlásit
A vy máte problém chodit s ním mezi lidi a psy???????
Nemám problém chodit mezi lidi a psy, ale každý na ulici netouží, aby ho očichával cizí pes a v našem okolí se pohybuji spíš pidi-psi, kteří spíš propadají hysterii, než by se chtěli kamarádit
|