Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Plachost a obrana
Autor Zpráva
evina
# Zasláno: 9 Říj 2005 08:11
- Nahlásit

Se svým ani ne 5.měsíčním štěnětem jsem byla v sobotu na obraně.K mému údivu pejsek projevoval plachost.Nejdříve z hadru a figuranta.Pak si dal říct a hadr držel ale když si ho figurant začal přitahovat k sobě opět pouštěl.Myslíte,že když budu s pejskem chodit na obranu pravidelně,tak se bázlivost odbourá a pejsek začne snad i kousat?Jinak obrana na cvičáku se dělá formou hry,kdy si figurant pejska i hladí.Můj pes jinak bázlivost venku na procházkách neprojevuje.Naopak je vůči lidem hodně zvědavý,někdy se nechá i pohladit.Jen mi připadá,že nemá rád když mu začne někdo věnovat větší pozornost.To si jde většinou raději po svých.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 11:04
- Nahlásit

evina
podle meho je to pro nej proste nova situace, kterou nezna, a z nejistoty mohl pusobit plase... Myslim, ze pravidelnym nacvikem obrany by se to zlepsit mohlo. Ja mam neco podobneho - v 5 mesicich mi stendo videlo figuranta s bicem (moje vina), a strach z figuranta s bicem odbouravame doted (9 mesicu), pritom ale jinak kouse pekne a s figurantem blbne - nez ho uvidi s bicem, pak se jde schovat za mne. Ale uz to je taky o hodne lepsi a uz se tolik neboji, prestal se schovavat, jen je jeste nejisty...

Takze myslim, ze pokud se jinak pejsa neprojevuje plase, melo by to pri spravnem pristupu figuranta jit odbourat...

Pavel
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 12:51
- Nahlásit

Je to naproso normální věc. Máš prcka, ne starého pardála. Dej mu sebevědomí a po pár návštěvách cvičáku uvidíš ty změny. Některej pejsek je větší tvrďák, jinému to trvá déle.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 19:23
- Nahlásit

evina
Neznam nic co by zvedalo sebevedomi psa vic nez dobre delana obrana, ale hodne zalezi na tom co tam mate za figuranta jestli dokace pracovat se psem tak aby mu to sbevedomi zvedal a nesnizoval. nema cenu tady popisovat postupy ten figurant to bud umi a pak to zvaldene, nebo neumi a pak doporucuji zmenit figuranta.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání