| Autor |
Zpráva |
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 08:49
- Nahlásit
Dobrý den,
mamka má problém s trpasličím jezevčíkem Aronem. Jako štěně se pořizoval k tehdy 15-letém jezevčíkovi. A žili spolu rok a půl. Po jeho smrti to malý dost těžko nesl a první týden až dva se v době kdy je doma sám snažil prohrabat dveřma. Pak se to vyřešilo a nepřišlo nám, že má problém zůstávat sám. Po dalším roce jsem si pořídila štěně kokra a občas jsem za rodičema přijela na víkend/týden a mamka tvrdila, že je vidět, že Aron kokra vždy hledá. A pak před rokem začala říkat sousedka, že Aron doma Vyje přes léto to bylo lepší, pořád se střídaly dovolené a podobně a celý podzim až do ledna byl u našich můj Jack (kokr) a to prý byl klid, žádné vytí. Jenže já jsem se vrátila a vzala si Jacka k sobě a sousedka si zase začala stěžovat. Tak ted je mamka špatná a snaží se nenechávat Arona doma a občas ho nechá u známých, občas ho bere do práce, ale furt se stresuje kde bude Aron přes den. Protože zkoušela všechno možné krom elektronického obojku...a vždy se to na chvíli zlepšilo, ale vrátilo se do původního stavu. Když odchází Aron leží v klidu v pelechu, nevyje hned, les má mamka 5 minut od bytu a chodí klidně i na 20km, k tomu minimálně ob den na zahradu. A ted dokonce začala uvažovat o pořízení nějaké malé starší fenečky z útulku, ale bojí se aby jí pak doma nevyli dva psi. Co myslíte?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 10:11
- Nahlásit
twingas
Může to pomoci a nemusí. Pokud vyje po společnosti lidské, druhý pes nepomůže, pokud teskní po psím kamarádovi, což se zdá být váš problém,pomoci to může. Záleží také na nové fence a její povaze. ˇUzkostná povaha věc může zhoršit.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 10:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Dobrý den, pejsánek trpí dozajista separační úzkostí. Na to tu máme odborníka Waldu, takže když vydržíte, určíte přijde a poradí.
Zatím zkuste aplikovat po ránu před jídlem dva kliky klikrem nad temenem levé strany ocasu. Kolem poledne bych dal asi dva decilitry bachovych kapek proti úzkosti a asi pet minut na to prilepit iizolepou za kazde ucho strouzek cesneku. Vecer pak jiz staci zadni nozky omyvat Vincentkou.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 11:48
- Nahlásit
No vypadá to spíš, že teskní po jakékoliv společnosti, protože s Jackem byl přes 3 měsíce v klidu. (je možné, že tím jak přijíždíme a odjíždíme, tak to zhoršujeme?)
No právě povaha případného psa je oříšek. proto mamka uvažuje už o dospělém/starším psovi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 11:55
- Nahlásit
twingas
povaha případného psa je oříšek. proto mamka uvažuje už o dospělém/starším psovi
ne každej dospělej pes k adopci je vychovanej a vyrovnanej dobrák.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:15
- Nahlásit
předpokládám spíš, že většina psů k adopci jsou nevychovaný. Ale možná se dá lépe odhadnout povaha.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:18
- Nahlásit
twingas
buď se přizpůsobí hlavně člověk nebo hlavně pes, ten Váš případ vypadá, že se přizpůsobují lidé, takže to tak nejspíš bude i nadále a tudíž pořízení dalšího psa s velkou pravděpodobností přinese další starosti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:58
- Nahlásit
twingas
jestli jste si jistí, že druhýho psa jo, tak zkuste spíš než útulek nějakou dočasku, kde ten pes žije v bytě a dočaskář odchází pracovat, takže budete mít větší představu o tom, jak se v běžnym životě pes chová. Protože povahu psa, co tráví 99% procent času za mřížema v kotci, nemusíte odhadnout vůbec.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:04 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
A já rovnou přidám tip na pejska, 15kg, poslušný, čistotný, se psy kamarád.
V dočasce na Moravě. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015370174 5503146&set=pb.715853145.-2207520000.1433847795.&t ype=3&theater
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:05
- Nahlásit
ssshhhhh
co ti ten pejsek udělal?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:07
- Nahlásit
zbrnd
ale no tak... myslíš, že je to tak špatný?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:15
- Nahlásit
ssshhhhh
Ten náš Martínek tak zlobí, my si s ním vůbec nevíme rady. Tak já doufám, že když teď čekám to druhý, že se to pak časem srovná.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:33
- Nahlásit
zbrnd
hmmm, asi máš recht... No SOS Psíky si lidi hodně prověřujou a jen tak psa někomu nevydaj, takže bych se nebála.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:37
- Nahlásit
ssshhhhh
hehe ale ja zas nemam strach, ze by mu zadavatelka zpusobovala nejake prikori v rozporu se zakony ci "moralkou", to si vubec netroufam soudit, jen myslim, ze kdyz nezvladaji jednoho tak je dost sance ze nyni nebudu zvladat dva...to ze je pejsek nyni s druhym pejskem v pohode neznamena, ze bude v pohode is tretim pejskem nebo bude, ale treba vymysli neco, co se lidem nebude zase libit noo atd atd atd
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:21
- Nahlásit
Ale tak pokud psovi opravdu chybí psí parťák, pak by to opravdu řešení být mohlo, kamarád s kterým si sednou. A jestli to půjde nebo ne, to se pozná většinou při prvním setkání.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:38
- Nahlásit
Asi tak většinou se při prvním setkání pozná, jestli si psi sedí nebo ne. Nemyslím si, že by Aron byl nezvládnutý, je to jezevčík a v lese chodí na volno, přivolání má, poslouchá a kdyby si sousedka nestěžovala tak nevíme o žádném problému. ze sousedů ho slyší jako jediná a říká, že kvůli tomu nemůže spát a začala mamce volat do práce stylem " váš pes už zase vyje!"
Myslím, že jsme to trochu vyvolali příjezdy a odjezdy kokra. před tím byl 2 roky sám a nevyl. Při odchodu z bytu je v pelechu, nebo se mu řekne místo a jde do pelechu, mamka se neloučí, Aron při odchodu nekvičí. Když se mamka snažila poslouchat před barákem tak ho neslyšela. Jinak vyje pravidelně na rozhlas, ale to když jsou naši doma tak mu zakazují
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:45
- Nahlásit
ssshhhhh
děkuji za odkaz, ale bohužel jsme se s mamkou shodly, že by asi lepší byla kastrovaná fena. Navíc chce něco malého. Aron má 5 kg tak max. 2x větší. Navíc by musel snést nejen Arona, ale i (čas od času) Jacka a tam by mohl být problém.
Což mě docela šokovalo, tak v některých útulcích neví o tamních psech téměř nic.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 15:09
- Nahlásit
twingas
Být vámi zkusím nejdřív webkameru nebo něco takového, zjistit jestli ta sousedka nekecá, takových případů už bylo, že si sousedi vymejšleli.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 15:25
- Nahlásit
ssshhhhh
psi si mohou sednout, ale budou dva a tedy více hlav víc vymyslí..a taky mohou začít vymýšlet něco, co se lidem nebude líbit a v popisovaném modelu to dopadne nejspíše tak, že se lidé opět budou snažit přizpůsobit ne problém řešit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 15:40
- Nahlásit
twingas
Což mě docela šokovalo, tak v některých útulcích neví o tamních psech téměř nic.
a jak by o nich něco měli vědět? Většina lidí ve většině útulků jsou prostě zaměstnanci, co si odkroutěj svejch 8 hodin. Ti psi jsou v kotci a občas je vezmou na procházku (v těch lepších) nebo vypustěj do výběhu.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 16:32
- Nahlásit
No já nevím, máme nejblíže Valchu v Plzni a tam mi přišlo, že jak právě s nima chodí ven tak dokáží toho psa popsat...aspoň trochu. Kdysi jsem tam chodila venčit a vždy věděli koho potřebují vyvenčit s jakou skupinou můžu jít a kdo se nemá potkat a když jsem s nima mluvila o konkrétním psu tak věděli. Už jsem tam přes 8 let nebyla, to je pravda.
Bohužel jsme se ptali i jiných sousedů (mamka bydlí v bytě 25 let) a říkal, že občas vyje...ale že oni ho buď neslyší nebo málo.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 17:17
- Nahlásit
twingas
Pejsek je kastrovaný a dost submisivní, tam by problém být určitě neměl. Přivolání má, moc se od člověka nevzdaluje. S pejsky hravý, k lidem z počátku nedůvěřivý.
Maya
Tak to máš pravdu, to bych taky raději zjistila. Jestli dvakrát třikrát zavyje, navíc třeba když projede kolem auto se sirénou, tak to bych neřešila.
birma
Ale tak jsou obrovské rozdíly, někde je to fakt jen vězení se stravou, jinde se v rámci možností velmi snaží. No a jinde cokoliv mezi tím.
Pejsek z dočasky mi přijde jako dobrý nápad. Už pro to, že dočaskář si může vzít zas dalšího.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 17:44
- Nahlásit
ssshhhhh
Jasně, že jsou rozdíly, ale pořád je většina útulků zřizovaná obcí, kdy ta obec někoho zaplatí a starej se. A pokud se nenajde dobrovolník, kterej se bude angažovat a útulek s nim nebude chtít spolupracovat, tak to bude pro ty psy prostě vězení a nic moc víc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 21:03
- Nahlásit
Pejsek z dočasky mi přijde jako dobrý nápad. Už pro to, že dočaskář si může vzít zas dalšího
paráda a chovatel může napráskat další!
|