Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Irský setr
Autor Zpráva
Sculiova
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:51
- Nahlásit

Dobrý den,mám několik dotazů.Mám 8 měsíční fenku irského setra.Přes inzerát jsem ji dostala darovanou v 5,5 měsících.Za tu dobu jsem ji naučila chodit na vodítku, základní povely a pod. Poslední dobou jak se otrkala tak poslouchá jenom mě a to po několika zopakováních stejného povelu někdy i u mě zkouší neposlechnout a zkouší co si může dovolit a co né.Učím ji jak na vodítku tak i na volno.Jediné co se mi zatím nepodařilo tak kdykoliv vidí psa tak zaním běží a nereaguje na žádné povely.V případě že s ní jde přítel ven tak ho neposlechne na žádný povel který umí.Jakmile ví že má volno tak nereaguje na žádný povel.Moc bych byla ráda kdybyste mi poradil jak mám pokračovat v její výchově aby se z ní nestal nezvladatelný a neukázněný pes.Moc děkuji za odpověd

Anonymní
# Zasláno: 7 Říj 2005 22:12
- Nahlásit

Ahojky
Z toho co jsem se docetla, tak bych jen dodala, nikdy neopakuj psu vickrat povel nez jednou, to je zasada, kdyz ho neudela na poprve bude si ho delat kdy sam chce a ne kdyz ho po ni vyzadujes, proste kdyz si nechce sednout pomoz ji!
Co se tyka toho zdrhanim za jinymi psy, tak ucit ji na dlouhem voditku asi 10m, a vyzkouset, pribehne za nim, ty zavolas, zatahnes za voditko, nebo ji dotahnes az k sobe a hrozne pochvalis, je tech metod vice, proc neposlechne Tveho pritele? Protoze s ni netravi tolik casu jako ty, moc se ji nevenuje nebo takhle, clovek tihne k silnejsi osobe, jako ve smecce a podrizuje se, nejhorsi je, kdyz pes je panem domu, ti majitele si za to muzou sami a pak trpi a pak se psa zbavuji vetsinou, protoze ho nezvladaji

Eda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2005 21:25
- Nahlásit

Já ti můžu jenom dodat obyčejnou odvahu z mého vlastního příkladu... odborník nejsem, ale snažím se pochytit spoustu věcí od přátel kynologů i z tohohle fóra...
Naše fenka (LR) jako štěně byla taky totálně neodvolatelná od jiného psa. Byla jsem zoufalá, myslela jsem, že se to nikdy nezlepší. Ale všechno chce čas, je to den ode dne lepší (myslím s poslušností) a to, že ne každého poslouchá stejně, to je "normálka". Jak je napsáno výše, s tím mohu jen souhlasit. Pes pozná, kdo je silná osobnost... takže hlavu vzhůru a obrň se trpělivostí...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání