Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes a miminko
Autor Zpráva
Dadulka01
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2015 21:16
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla bych se na Vás obrátit s prosbou. Mám 4letou fenku AST a 3měsíční miminko. Celé 3měsíce bylo vše super fenka malého přijala, vše bylo v pořádku. Poslední 3dny se mi její chování k miminku nelíbí. Když ho mám u sebe hned se začne na něj sápat chce ho olizovat a když jí odstrčím tak se mi jednou stalo jako by chtěla po něm vyjet. Nic se nestalo, ale mám teď strach kdykoliv se k němu přiblíží. Poradíte mi prosím co s tím máme dělat? Děkuji za rady

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 08:35
- Nahlásit

Dadulka01

Když ho mám u sebe hned se začne na něj sápat chce ho olizovat a když jí odstrčím .... jako by chtěla po něm vyjet

Nechce vám něco říct? Z mého pohledu, pokud je fena vychovaná a stabilní, zkoušel bych zjistit, jestli něco není miminu.

anonym
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 08:43
- Nahlásit

Docela normálně žárlí, přestaňte jí odstrkovat, klidně jí nechte olíznout ručičku nebo nožičku a naopak jí dávejte jasně najevo, že ona je jednička a miminko je i její.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 10:10 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

anonym

taky si myslim, že prostě žárlí.
Neodstrkovala bych, naučila povel "stačí" a zapracovala na ovladatelnosti. S AST a jeho živelností myslím, že se jí to ještě bude hodit

worick
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 11:08
- Nahlásit

Jak píšou ostatní, taky bych zkusila ji nějak zapojit do péče. Jestli má feňule ráda ,,péči", tak třeba utřu mimino, přetřu ručníčkem feňulu Jestli umí nosit, ať vám přináší věci pro mimčo, může mu ,,jako" podávat packu...a samozřejmě být připravená a odměňovat. Holky co mají děti, určitě napadne víc věcí, co by šlo dělat.

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 17:49
- Nahlásit

Docela normálně žárlí
taky si myslim, že prostě žárlí

No, kdyby to mělo být jen žárlení, tak bych jí spíš vysvětlil, že s takovouhle emocí se musí dodržovat ucitivá vzdálenost, a pokud se chce přiblížit, tak svoje naladění musí zásadně změnit.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2015 19:09
- Nahlásit

S čtyřletou čubinou byste se měly dobře vzájemně znát. Vyjíždí někdy i jindy?? Co tím chce říct?? Jak spolu jinak vycházíte??
Strach z jejího chování je komplikací. A může do budoucna vznést ještě víc potíží. Neb ona vaši nejistotu moc dobře cítí.

Je normální, že psi (a feny zvlášť) úplně maličké mimino neřeší (prostě vědí, že jim ho máma stejně nepůjčí). Přičichnou, zavrtichvostí - pozdraví, přiblíznou... ale to je tak všechno. Mám pocit, že tím spíš dávají signál okolí - koukej, jsem vzorný. Kontaktovat se pokouší dítka starší - když už na ně i ti človíčci začínají reagovat.

Byla v kontaktu s dítkem doposud? Tj. mohla být u jeho postýlky, při jeho kojení, mohla ho přiblíznout?? Nebo to bylo tabu, které dosud dodržovala ???

Neumi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 06:31
- Nahlásit

přestaňte jí odstrkovat, klidně jí nechte olíznout ručičku nebo nožičku a naopak jí dávejte jasně najevo, že ona je jednička a miminko je i její.
ano ano ano

plus

Neodstrkovala bych, naučila povel "stačí" a zapracovala na ovladatelnosti. S AST a jeho živelností myslím, že se jí to ještě bude hodit
ano ano ano

nevím jak žárlení, možní spíš chce o mimino pečovat a ty jí tím odstrkováním hrubě bráníš v plnění jejích "mateřských povinností". Takže neodstrkovat, ale v klidu naučit co má dělat - lehni, místo, dost atd. atd......

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 09:46
- Nahlásit

kachna_

já bych ještě dodala, že po tom stačí bych následně přidala nějaký povolovací povel - kdy její jednání bude pod kontrolou, kdy k miminku může, pokud dodrží povel "stačí" , tak následně by mělo přijí i to "pojď k nám" aby se naučila, že když dodrží stačí, může pak k miminku, takže se to celé protočí a ona nebude brát stačí, jako zákaz, ale něco po čem následuje to, co ona chce.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 11:18
- Nahlásit

PetraK
pokud dodrží povel "stačí" , tak následně by mělo přijí i to "pojď k nám"
já mám povel stačí spíš než "ukonči svou činnost", přestaň to přehánět, tzn. ať si klidně zůstane, kde je, ale ať třeba jenom uhne tou hlavou, páč na to miminko nevidim. záleží na tom, jak moc spolupracující pes to je. Čím lépe mi pes rozumí, tím mohu použít lepší povel.
Ale jak to nepoužívám, tak jsem třeba se psama používala "my" - my jdeme přebalit miminko, my jdeme nevím co.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 12:06
- Nahlásit

kachna_

já mám povel stačí spíš než "ukonči svou činnost", přestaň to přehánět, tzn. ať si klidně zůstane, kde je, ale ať třeba jenom uhne tou hlavou, páč na to miminko nevidim. záleží na tom, jak moc spolupracující pes to je.

já jsem si to představila na Rumíčkovi, právě. Že by fenka mohla být taky tak úderná, energická a tak moc šla do kontaktu, tak jsem si představila, že jí vyloženě "zastavím" chvilku nechám uklidnit, aby tak nejančila a pak zklidněné dovolím další kontakt. jako že se psina nejdřív musí naučit ten "normální a klidnej"kontakt. Si představuju, že Baty, nebo Mája - u Ciráta nevím - mají menší razanci , energičnost a potrhlost v tom, když do toho kontaktu jdou. Že tam řešíš spíš motání, než to, že ten pomatenec ve svém svatém nadšení a rozdivočení může nechtíc ublížit.

Čím lépe mi pes rozumí, tím mohu použít lepší povel

jo jo, to je pravda. Miluju, když se můžu se psema domlouvat, normálně domlouvat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 12:10
- Nahlásit

a co třeba klikr nebo homeopatika?

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 13:13 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

zbrnd
a co třeba klikr nebo homeopatika?
na přebalování potřebuješ zpravidla dvě ruce, takže myslim, že by to nebylo efektivní. Homeopatika by se dala házet (i s pikslou), teriéři rádi aportují, takže to by myslím mohlo jít. Pokud AST neprokousne pikslu

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 13:32
- Nahlásit

kachna_

Pokud AST neprokousne pikslu

Prokousne, předávkuje se, bude zle.
A neřiká se piksla, ale psikla, řikali to ondynoj v tydlevízi,

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2015 16:15
- Nahlásit

PetraK
Prokousne, předávkuje se, bude zle
lze se předávkovat homeopatiky?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2015 10:26
- Nahlásit

kachna_

lze se předávkovat homeopatiky?
prý nejde. osobně jsem to nezkoušela

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2015 17:58
- Nahlásit

PetraK
prý nejde. osobně jsem to nezkoušela
i tak se Ti to povedlo, zhruba tak před čtyřmi lety .... už zase běžím....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání