Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / priprava na mimco
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2015 18:39
- Nahlásit

zdravím, v červenci se nám narodí miminko. můj pes hádám bude v pohodě, myslím že z mimča extra radost mít nebude ale jakmile si ho spojí s výletama vezme ho na milost . řeším spíš NO manželových rodičů. psík je to hodný určitě nemám strach že by k mimču byl agresivní spíš je trochu jak z divokých vajec. zajímaly by mě vaše zkušenosti jak váš pes reagoval na mimčo. byla nějaká změna v chování? mám v plánu ho seznamovat s věcma co budu používat, pak nechat očuchat plínku/oblečení. reagoval vám pes na mimčo v břichu? díky za postřehy

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2015 21:11
- Nahlásit

kiwikik
agoval vám pes na mimčo v břichu?
ne, ani mě nenapadlo nad tím přemýšlet.
zajímaly by mě vaše zkušenosti jak váš pes reagoval na mimčo
co si tak matně vzpomínám, tak Cir z počátku funěl jak lokomotiva, ale pak už to bylo dobrý.
očuchávat plenku jsem ho nenechávala, páč mi to přišlo nechutný

To třetí mimčo už berou všickni jako vcelku všední věc

kiwikik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2015 21:33
- Nahlásit

kachna_
s tou plenkou jsem to někde četla, myslela jsem ale čistou chvilku nošenou, stejnou službu ale udělá to oblečení.

třeba vím, že koně reagují na těhule dost. kobyla kamošky se dost zklidnila, můj kůň si mě taky hledí - ale on byl beránek i před tím na obou psech ale změnu zatím nepozoruju

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2015 00:33
- Nahlásit

kiwikik

reagoval vám pes na mimčo v břichu?
kobyla kamošky se dost zklidnila.....na obou psech ale změnu zatím nepozoruju

No zcela jistě to vědí. Psi vnímají i daleko menší změny ve stavu člověka. Spíš jde o to, jak moc je určitý jedinec zvyklý takové věci dávat najevo a jakým způsobem to dělá, jak moc je to čitelné.

anonym
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2015 13:51
- Nahlásit

Na břicho nereagovali, akorát mně do něj mlátili košíkem. Ihned po příchodu z porodnice jsem holku rozbalila a nechala je olízat jí nožičky a dceru jim "představila". První dny (kdy toho červíka člověk akorát tak nakrmil a přebalil) jsem se psům věnovala na maximum, byli jsme pořád venku na zahradě a na procházkách. Kočárek začali hlídat okamžitě, na její řvaní mě chodili pod okno upozorňovat (řvalo dítě, řvali psi), a jak rostla už jí brali jako samozřejmost. Nikdy ani setinu vteřiny nebyla s nimi sama, jak začala lézt a chodit snažila jsem se držet je trochu od sebe, aby je neotravovala, ale bylo to marné. Plot na zahradě stejně prolezla a víc než na pískovišti byla v boudách psů. Ale upozorňuji důrazně, že ani setinu vteřiny bez mého dohledu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2015 14:13 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

anonym
no mě taky občas překvapí, co moje hodné, vychované, psy respektující děti vymyslí.
Teď jsem tu měla tříletou neteř, (její maminka by zasloužila nasekat na zadek - neteř sedala na psy jako na koně, bafala na ně...) Mája, která děti nemá ráda, vrčí na ně a jednou mi bezdůvodně vyjela i po mém dítěti, jí naprosto ignorovala, nechala si šahat na zadek (holky na ní takhle vůbec nesmí šahat, aby se nelekla). Tím chci říct, osvědčilo se mi dát všem najevo, že tady se nikomu nikým ubližovat ani nadržovat nebude. Psi musí dodržovat pravidla, děti taky!
Možná bych učila psy podávat věci, to by bylo fajn

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2015 18:38
- Nahlásit

před časem jsem pro partu zvířetnickou napsala povídání o tom, co naše doga a příchod obou vnoučat do jejího života. Je to pravda trochu rozkecané... ale můj názor na věc se snad vyčíst dá. Prostě nedělat z toho vědu... Fungující "smečka" - tj. normálně fungující lidi a psi přijmou dítko bez speciálních orací...

http://www.dedenik.cz/2012/11/05/psi-beta-a-deti/

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 08:28
- Nahlásit

Xerxová
hezký
add. to přišlápnutí, mohu potvrdit, že potrhlej německej ovčák je schopen dítě přišlápnout a vyplatí se nevěřit tomu, že pes přece na dítě nešlápne. Šlápne, porazí,vrazí do kočárku, zazdí do dveří bez mrknutí jen proto, že kolem jede aito s vozejkem (ty je nutno zaštěkat, jinak se z nich stanou nejmíň strašlivý příšery, co žerou zejména německý ovčáky)

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 08:56
- Nahlásit

kachna_
to bude asi kus od kusu. náš je sice taký nevycválaný ale to z přebytku energie. když zjistí že se jde ven mívám ho až na hlavě a prvních pár metrů nemá vůbec smysl po něm cokoliv chtít to je prostě záplava euforie. pak už se uklidní a můžeme se bavit o nějaké snaze jít u nohy/kočárku. do styku přišel už s mimčem od švagrové, ale to jen venku a v kočáře, to ho vůbec nevzrušovalo. tak se necháme překvapit

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 11:54
- Nahlásit

Jsou rasy k dětem doporučované jako vhodné, pak jsou rasy, které jsou potřeštěnější a do těch bych s dětma nešla. Když už psa máte, jen to zohlednit. Příklad: oba mí psi jsou rasy,,k dětem doporučované" a vím, že neublíží. Přesto by nechtěně při hře mohli povalit atd. stejně jako všechny ostatní plemena, od středního psa nahoru je to dost pravděpodobné Psi těhotenství neřeší, je to pro ně normální záležitost. Pokud řeší, tak jedině změnu ve vašem chování. Mimino pes taky nějak zvlášť řešit nebude, pokud vy z toho nebudete dělat vědu. Čichne a zjistí, že je to součást vás, jeho smečky. Naši psi bezpečně poznávají naše přímé příbuzné:rodiče, prarodiče, sourozence - i když s nimi nejsou často, chovají se k nim jinak než k cizím lidem. Máme holt v něčem stejný pach.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 12:55
- Nahlásit

worick

Psi těhotenství neřeší, je to pro ně normální záležitost.

to není pravda, pes- tedy pes-fena přítelkyně mého synovce věděl jako první, že je těhotná. pes není debil. a jestliže jsou schopni napojit se na naše rozpoložení, je tohle úplná brnkačka.

Mimino pes taky nějak zvlášť řešit nebude,

nevím teda. zatímco prvního synovce pes zbožňoval a vyrůstali spolu, druhého - který jak se ukázalo byl následně v určitém věku dosti sprateček z podstaty své povahy - tak toho opravdu rád neměl a to od prvního momentu, tedy od věku kojeneckého, třetího neřešil a ten si mohl dovoli věci o kterých by ten prostřední nemohl ani zapřemýšlet.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 14:57
- Nahlásit

PetraK vidím rozdíl mezí "VÍ" a "NEŘEŠÍ" . Beta věděla (ráda si odkládala hlavu na těhotenské břicho) - ale na stranu druhou to neřešila - klidně se přetahovala, otravovala... příliš pozorná nebyla.

U mimina pochopitelně věděla - ale neřešila TO. Věděla, že je TO hájené a nemá se starat. Přiblízla, zavrtichvostila - celým psem dávala najevo, že ví, že je to pro nás důležité. Ale to bylo všechno.

Moc se mi líbilo, jak vrtichvostila při míjení postýlky. Pozdravila. ale to bylo všechno - nesnažila se o víc

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:01
- Nahlásit

Xerxová

rozdíl mezí "VÍ" a "NEŘEŠÍ" .

jojo, to máš pravdu. Já to vnímla tak, že to prostě nevnímají. Zas jsou myslím i jedinci, kteří to řeší - ve smyslu zajímá je to (jako i nadále fenku zmiňovanou, která má o pupík zájem dlouhodobý, což přisuzuju tomu, že se může jednat o jedince takového "pečovatele")

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Xerxová
PetraK
rozdíl mezí "VÍ" a "NEŘEŠÍ" - ano, přesně tak jsem myslela, myslela jsem, že tímto to dostatečně vysvětluju Psi těhotenství neřeší, je to pro ně normální záležitost. Pokud řeší, tak jedině změnu ve vašem chování - děkuju za upřesnění
- tak toho opravdu rád neměl a to od prvního momentu, tedy od věku kojeneckého - tak tohle opravdu nevím, ale nemyslím si, že na kojenci pes pozná, co z něj následně vyroste...Že by jsme je nechali, ať to rovnou vyselektujou Jak čteme v zahraničním tisku: pes zabil kojence...tak možná měl důvod?(můj černý humor )

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:27
- Nahlásit

worick
ale nemyslím si, že na kojenci pes pozná, co z něj následně vyroste.

nic takového netrvdím - jen uvedeno jako taková zajímavost, vzhledem k tomu, že všichni tři kluci jsou od jedné matky, kterou pes znal od mala, všechny tři kluky znal od mala a s tím jedním ten problém měl a velmi ostrej.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:29
- Nahlásit

PetraK
proč ze tří dětí bylo to prostřední ,,jiné"? Jako, že nemělo vlastnosti po své matce, ale bylo celé po svém otci, tchýni atd?

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:34
- Nahlásit

worick

proč? No to já nevím, to by ses musela zeptat někde u vyšší instance. Byl prostě jiný a byly doby, kdy jsem si říkala, že to možná v dospělosti bude o průšvih. Pak se stalo něco, co by paradoxně jiného jedince posunulo do úplnýho pekla, ale on díky tomu, že 4 roky strávil de-facto u nás, chytil jiný dech a dneska je z něj super člověk. Každopádně od úplného mimina byl prostě jiný, vzteklý, negativní. A pes není debil, aby tohle nevnímal.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:35
- Nahlásit

no tak děti bývají každé jiné - i u vlastních sourozenců. Myslím, že Petra jen poukazuje na to, že nejde vždy říct, že pes má VŠECHNY děti rád. Že je tam taky osobní sympatie a antipatie...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:39
- Nahlásit

Xerxová

přesně. A Pípa se značně vymykal. Dneska jsem fakt šťastná, i když to asi zní blbě, ale jsem, že se takhle změnil, vykuklil. Protože dodatečně jsme se všichni z rodiny shodli, že jsme v duchu měli obavy všichni, jen o tom před druhýma nemluvili

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Xerxová
mediátor
Myslím, že Petra jen poukazuje na to, že nejde vždy říct, že pes má VŠECHNY děti rád. Že je tam taky osobní sympatie a antipatie.. - nepochybně. Sama bych některé zabila Mě jen zarazilo to ,,od mimina". V batolecím věku už bych to chápala, tam už se dítě nějak i projevuje..
PetraK
To je dobře, že vám to takhle dopadlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2015 15:59
- Nahlásit

worick
Mě jen zarazilo to ,,od mimina".

ano hned od první návštěvy, kdy ségra přijela z porodnice prvně k nám a jejich vztah se až do konce Murphyho života nezměnil.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání