Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Americký stafordširský teriér
Autor Zpráva
Badun
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 23:03
- Nahlásit

Dobrý večer,
Kamaradka by si chtěla pořídit amerického staforda, nějaké zkušenosti se psy má. Chce vědět vice o plemenu, tak jsem ji slibyla ze se tu zeptam ...
Chtěla by fenu bez PP, ale všude po internetu píší že jsou prý agresivní na ostatní psy je to pravda ? Kamarádka by se ji věnovala, chodila na cvicak už od malinka. Také se mám zeptat jaké jsou na výcvik ? A prostě prosím kdo ma s tímto plemenem zkušenosti, tak je prosím napiste, nebo jak ho správně vycvičit atd .., . Predem díky

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 07:37
- Nahlásit

Badun
všude po internetu píší že jsou prý agresivní na ostatní psy je to pravda ?
Přečti si, k čemu bylo to plemeno původně vyšlechtěné.

Chtěla by fenu bez PP
Rozhodně nedoporučuju. Jednak kvůli povaze, a hlavně kvůli takové škaredé dědičné chorobě, která se jmenuje ataxie. Chovatelé s PP na ni testují, množitelé bez PP o ní vůbec nevědí.

Kamarádce doporučuju oslovit pár chovatelů, pobavit se o plemeni s nimi, domluvit se třeba i na společné procházce, podívat se na nějaké bull akce... Většina chovatelů bude ráda za zájem o plemeno, za to, že si kamarádka nechce koupit štěně bezhlavě a bez rozmyslu. Sbírat zkušenosti po anonymních diskuzích, a ještě zprostředkovaně, nemá moc smysl.

Badun
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 09:20
- Nahlásit

Díky za odpověď.
Chtěla něco menšího, ale rozhoduje se i mezi ovčákem a rotwajlerem.. Tak snad se ji podaří něco najít ..

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 09:23
- Nahlásit

Badun
Kamarádka evidentně neví co chce, možná by se měla nejdřív zamyslet nad tím.

Badun
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 10:28
- Nahlásit

Já osobně jsem ji říkala že pro mě je nejlepší ovčák, tak ať ho zkusí . já osobne mám fenu, ona ale fenku nechce kvůli harani. A u psa se boji že ji nebude poslouchat , nikdy jsem psa nemela, tak ji nemohu poradit .. Ale myslím si když bude pravidelně cvičit tak pes je taky super

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 11:38
- Nahlásit

Badun
ona ale fenku nechce kvůli harani. A u psa se boji že ji nebude poslouchat
Tak plyšáka? Oni jaksi třetí pohlaví nemaj.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 11:53
- Nahlásit

Badun
jestli se bojí, že jí nebude poslouchat ovčák, tak ať si hlavně proboha nepořizuje rovajlera nebo jakéhokoliv bulla

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 12:14 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Badun
Maya

jestli se bojí, že jí nebude poslouchat ovčák, tak ať si hlavně proboha nepořizuje...

Dovolím si poopravit: jestli se BOJÍ, že jí jakýkoli pes nebude poslouchat, ať si radši pořídí toho plyšáka.
To by byla ta nejhorší kvalifikace do začátku vztahu s jakýmkoli psem.

Na psa se musí těšit, že budou parťáci a budou se spolu něčím zabývat, a ne uvažovat v těhle dimenzích.

Badun
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2015 13:41
- Nahlásit

Díky , ted ji to musím jen vysvětlit ..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání