Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nácvik daun na "neviděnou"
Autor Zpráva
Getchinka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 00:01
- Nahlásit

Dobrý den, potřebovala bych poradit netodu výcviku daunu na neviděnou na dálku aby mi pes nepodváděl a nepopocházel bez pomoci asistenta. Za rady děkuji.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 08:52 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Getchinka

daunu na neviděnou na dálku

Ať už na neviděnou nebo viděnou, podle mě jde jen o to, učit to psa postupně, postupně zvětšovat vzdálenost, a ze začátku po zalehnutí odcházet z přímého kontaktu, někam se na chvíli schovat, aby si pes zvyknul, že se leží i bez přímého kontaktu s páníčkem.
A rozhodně psa neoslovovat, to je právě svádí k popolejzání a popocházení.

Miochodem, zrovna takovouhle věc (záležitost poslušnosti) bych nikdy necvičil s pomocníkem, aby mi někdo, bez kontaktu se mnou, sahal do psa.

Getchinka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 09:03
- Nahlásit

Právě proto chci sama. Odložení nám funguje ale v běhu když mne nevidí nezadaunuje. Včera jsem jí nechala se rozparádit ve hře se psem a na hvizd okamžitě zalehla i když s ní cloumal, daun má jakoby brilantní ale když jí pošlu do vysoké trávy tak má tendenci pipoběhnout blíž. Ještě mne napadlo pískat do kotce z okna aby mne neviděla, ale přišla mi na to.

Getchinka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 09:06
- Nahlásit

Daun a chůze na prověšeném vodítku jsme vypracovávali v imprintinku. Asi bude závislačka.

Getchinka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 09:27 - Změnil/a: Getchinka
- Nahlásit

Budu riskovat moc když natrénuji odložení v běhu pro aport? A nebo raději odkládat u nohy, vypracování klidu, postupně couvat a naházet před ní aporty aby byla motivována koukat dopředu a vyslat jí a postpně to nařetězit na vysílání s mezidaunem? Zkoušel to někdo podobně? Tarťáci by mi mohli poradit, tam se asi také dává lehni ve směru běhu že?

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 09:37
- Nahlásit

Getchinka

lehni ve směru běhu že

Mě tvůj nácvik nepřipomíná položení při vysílačce, ale SLV na dálku před psovodem. Při tom mají psi při moc rychlém postupu nácviku tendenci chodit blíž - proto se to cvičí postupně, nebo v situaci, kdy pes blíž jít nemůže - třeba na horní hraně schodů, nebo na lavičce, na nbějaké zídce a podobně.

S aportem dohromady bych to nepletl, aby se víc nepokazilo, než nacvičilo.

A nebo raději odkládat u nohy, vypracování klidu, postupně couvat

Ano, mě podle tvého popisu připadá, že moc pospícháte, a pes nechápe přesně, co po něm chceš. Takže nejdřív bych pokládal na blízko a místo příchodu k němu a odměny bych nejdřív odcházel dál a teprve potom šel odměnit. A podle citu bych postupně zvětšoval vzdálenost při povelu.

Getchinka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 11:12
- Nahlásit

s tou zídkou a schody je to dobrý nápad. Moc nechci aby daun chápala, musí to být podkorově což je ale motivace mne vidět je příliš silná. Zkusím ty schody a zídky. Díky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání