Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / čistotnost 5-ti měsíční štěně
Autor Zpráva
hrjanka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:39
- Nahlásit

Chci poprosit o radu co se štěnětem, kterému se mi nedaří vysvětlit, že doma se potřeba nekoná. Taky mám pocit, že na svůj věk vytváří loužičky strašně často.
Od prcka jsem s ní chodila ven (noviny doma ne). Běhala jsem s ní skoro pořád (po probuzení, po jídle, po hraní...). Celkem brzy pochopila, že konat potřebu venku je fajn, většinou se i pochlubí - radostně doběhne jako "koukej co jsem udělala", když odcházíme ven, tak už je nervózní, aby to ještě udržela. I přes to čůrá i doma, chodit každou hodinu ven je opravdu nereálné.
Přijde mi, že čůrá často - za hodinovou procházku klidně 2-3x (a ne lehce, spíš si řikam kde se to v ní bere), běžně tak každé 3 hodiny, ale občas i častěji. V noci to nejspíš vydrží i 8 hodin, tak snad by v tom neměl být žádný zdravotní problém. Moje zoufalé řešení je to, že jí učim na noviny.. bída.
Když jí doma nachytám jak dělá co nemá, tak jí okřiknu. Pak jí chvíli ignoruju než jdu uklidit co napáchala, aby to nevyužívala k získání pozornosti.

Někde je chyba, ale už nevim, kde jí hledat. Budu vděčná za jakékoliv rady či názory.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:51
- Nahlásit

hrjanka
U veterináře jste byli?

hrjanka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:54
- Nahlásit

Ne, nebyli. Chtěla jsem se tu nejdřív zeptat, ať případně zbytečně neplašim.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 20:00
- Nahlásit

hrjanka
To je první, co jste měli udělat, místo okřikování, ignorování a podobně. Tohle je často zdravotní problém.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 20:13
- Nahlásit

hrjanka
A cim krmis?

hrjanka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 21:00
- Nahlásit

aňoňouma Čůrá často od malička, postupně se to prodlužuje. Nebyl tam žádný skok, takže jsem se snažila postupovat podle toho co jsem načetla o nácviku čistotnosti. Je to můj první pes, takže jsem neměla s čím srovnávat. K veterináři určitě zajdu.

Fifi Po delším hledání teď krmim Arden grange, ale při jiných granulích to bylo úplně stejné.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 21:13
- Nahlásit

hrjanka
A krmis grancle suchy nebo maceny? Ono to piti a nasledny curani muze souviset jen s doplnovanim tekutin. Kazdopadne, jak bylo receno vys, navsteva veta jiste neuskodi. Kdyz bude tam vse v poradku, podumej o dobe krmeni, stylu krmeni, muzes ruzne posunovat tak, abys mela kontrolu nejakou nad casem, kdy se ji asi bude chtit curat.
Taky zalezi na velikosti psa. 5mesicni stene velkyho plemene bude mit jinej objem mocaku nez nejakej prcek. Navic to je furt stene, takze nehody se stanou. Obrn se trpelivosti a za louzicku doma ji nehubuj, nema to smyslu.

anonym
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2015 06:12
- Nahlásit

A nenapadlo vas,ze spis "znackuje" pred haranim?

hrjanka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 16:54
- Nahlásit

Opět zdravím.. byla jsem u veterináře a vypadá že je naprosto v pořádku. Granule jsem dávala suché i zkoušela pár týdnů namáčet, ale efekt žádný.
Značkování před háráním mi přijde jako nesmysl, když je to téměř stejné od jejích pár týdnů.
K velikosti - má teď cca 16 kilo, takže miniaturní močák nemá.
Psala jsem, že v noci to nejspíš vydrží 8 hodin - chyba, nevydrží, jen se jí to dařilo dobře zamaskovat.
Je mi jasné, že je štěně a nehoda se občas ještě může stát - ale ne 7x za den. Tady jen s trpělivostí a chválenim venku nikam nedojdu. Takže uvítám jakékoliv konstruktivní rady či připomínky.

birma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 16:59
- Nahlásit

hrjanka
vypadá že je naprosto v pořádku
Vypadá, nebo jí dělal nějaká vyšetření a jaká?
Pokud se snaží vydržet ven, jak jsi psala v původním příspěvku, tak bych asi nehledala chybu v nácviku.

hrjanka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 17:06
- Nahlásit

prohmat břicha, orgánů, test moči. fajn, nehledat chybu v nácviku, kde tedy?

birma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 17:11
- Nahlásit

hrjanka
Pokud se fakt snaží vydržet, tak asi ví co má dělat a z nějakého důvodu to nezvládá. Co s tím neporadím, nevím, já bych nechala udělat ještě třeba sono břicha.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 17:13
- Nahlásit

napada me taky, jaky ma granule? po hodne slanych muze mnohem vic pit, pripadne nemate doma moc teplo ze by taky vic pila?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 17:27
- Nahlásit

Nevím, já bych stejně pořád tipovala zdravotní problém. Prohmat břicha toho fakt moc nezjistí...
Čůrá doma... kde? Jak přesně to probíhá? Čůrá kdykoliv za pochodu, nebo se s tím jde někam schovat, nebo se snaží jít ke dveřím, nebo se třeba i vzbudí z hlubokého spánku, protože se jí chce čůrat?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 17:39
- Nahlásit

tezko rict, moje fena to mela s cistotnostihorsi, a myalim ze upoustela rak do 6-7 mesicu,nevim presne ale taky se mi to zdalo nejak dyl... no koberec sme museli vyhodit. nekterym psumto muze trvat dyl. na druhou stranu 7x denne je I tak asi na tak stary stene celkem dost.

nerikam, ze to neni zdravotni problem, jen ze to muzou byt dalsi problematicky faktory, ktery nepomahaj

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2015 18:03
- Nahlásit

v 5ti měsících 7xdenně? Tož to je prd , radši nebudu psát,jak to měl můj pes...... Jenom ujistím, že z toho vyrostl a že je třeba být trpělivý....

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 09:30
- Nahlásit

Neumi
ujistím, že z toho vyrostl
ale tak zase, radši mít doma prase než nemocnýho psa

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání