Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvikové tábory, víkendy a semináře
Autor Zpráva
purpurka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 09:04
- Nahlásit

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenostmi s výcvikovými tábory, víkendy a semináři. Potřebovala bych se s fenou dostat trochu dál v obranách, leč figurant u nás na cvičáku se psem, jako je ona, pracovat neumí. Fena je méně dráždivá, spíše vyčkává, co figurant udělá, až tak se sama aktivně neprojevuje. Snažím se s ní cvičit obrany i doma, ale vzhledem k tomu, že má devět měsíců, už by měla kousat i na figuranta a to na pešek, ne na kůži, kterou ani pořádně nedrží
Proto by mě zajímalo, zda mám ty peníze investovat - jestli to není uzavřená společnost, které nejenže nepomůže, ale aby psa ještě nezkazila. Logicky - kdo bude pomáhat potenciální konkurenci, že.

Díky

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 09:07
- Nahlásit

purpurka
Záleží na tom, kdo ten tábor pořádá. Osobně bych nejela na tábor s výcvikářem, kterého vůbec neznám, to by taky mohly být v lepším případě vyhozené peníze, v horším případě na dlouho pokažený výcvik. Nicméně tábor s dobrým výcvikářem je skvělá věc, zvlášť pokud je to třeba výcvikář z druhého konce republiky, za kterým by se člověk jinak moc nedostal.

purpurka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 09:20
- Nahlásit

aňoňouma
jenže jak takového výcvikáře poznat?
pár lidí sleduju - ale u nich mi přijde, že je to skupina lidí, která si poradí mezi sebou, ale ne ostatním - tam mi to evokuje jen dobré PR.
nemá někdo s někým dobrou zkušenost?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 10:50
- Nahlásit

me se celkem libilo na dvou vikendech s pavlem bradacem tady ale nevim, jestli ma obrany, to by ses musela mrknout. Jinak asi plati co pise anonouma a najit si i treba recenze jinych, jaky to je.

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 11:53
- Nahlásit

Výcvikářka, na kterou stojí jet je tato : http://www.servispropsy.cz/
Pořádá letní tábory v Luce v Podhradí (u Vranova), figurant tam je (alespoň poslední roky byl) Robert Fagoš, u toho bych se nebála, že mi psa zkazí.
Ale - figurant na táboře může být super, ale když nebudeš mít na koho pokračovat, tak to je vcelku na nic. A problém taky nemusí být ve fíkovi, ale ve fence. Taky může být typ psa,u kterých je lépe začínat s obranami až později....Jaké to je plemeno?

purpurka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 14:26
- Nahlásit

cernej caj
chtěla jsem, aby mi lidi řekli svůj názor
Neumi
děkuju
je to NO
na mě je dráždivá, aktivní; figurant ji nedokáže vydráždit - nedá tomu ten čas- prostě přijde a nebídne jí kůži říkala jsem mu, ať ji víc vydráždí, ale je to jak hučet do dubu

birma
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 15:50
- Nahlásit

purpurka
A nemůžeš změnit figuranta trvale?
Známí si moc chválí Honzu Chocholu, tak zkus mrknout, jestli nebude nějaký tábor s ním.

purpurka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 16:22
- Nahlásit

birma
děkuju, kouknu se
tak já chodím na cvičák, čekala jsem, že to bude k něčemu

birma
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 16:31
- Nahlásit

purpurka
tak já chodím na cvičák, čekala jsem, že to bude k něčemu
moje zkušenost (pravda ne úplně velká a stará přibližně deset let) je taková, že kdo chce mít něco pořádně musí si řešit individuálně a hledat si figuranta, za kterým bude jezdit a nespoléhat se na cvičák (i když samozřejmě jsou u nás kvalitní cvičáky produkující vrcholové závodníky, ale rozhodně jich není většina)

purpurka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 16:37
- Nahlásit

birma
asi máš pravdu
zkusím si ještě jednou s tím "naším" figurantem promluvit a uvidíme

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 16:52
- Nahlásit

purpurka
zkusím si ještě jednou s tím "naším" figurantem promluvit a uvidíme
To podle mě nemá smysl. Buď umí pracovat s takovou povahou, nebo neumí. Když neumí, tak nějakým promluvením do duše ho to nenaučíš...
Za sebe musím říct, že jsem strávila několik let jezděním po ix desítkách různých cvičáků a výcvikářů, než jsem si tak nějak vytipovala pár lidí, za kterými má smysl chodit - u 90% lidí je to pro mě ztráta času a peněz, v lepším případě (taky už jsem měla tu čest s výcvikářem, po jehož lekci jsem dávala fenku do kupy skoro rok ), protože neumí pracovat s povahami, jaké mají moji psi a/nebo já. Akorát nedělám obrany, takže konkrétní lidi ti neporadím...

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 17:14
- Nahlásit

Purpurka,odkud jsi?

Buď umí pracovat s takovou povahou, nebo neumí. Když neumí, tak nějakým promluvením do duše ho to nenaučíš...
bych to tak černě neviděla, taky se na mém psu naučil figurovat fík dané plemeno - pochopil, a jak nám to potom šlo ....

birma
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2015 17:22
- Nahlásit

Neumi
taky se na mém psu naučil figurovat fík dané plemeno - pochopil, a jak nám to potom šlo ....
ale na to musí chtít se dál vzdělávat a zlepšovat, pokud je jeho přístup figurant ji nedokáže vydráždit - nedá tomu ten čas- prostě přijde a nebídne jí kůži říkala jsem mu, ať ji víc vydráždí, ale je to jak hučet do dubu, tak asi ani dalších deset promluv nepomůže

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání