| Autor |
Zpráva |
Nila
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2015 12:39
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se s Vámi podělit o dva problémy se kterými si nevím rady. Pořídili jsme si štěňátko kavalírka, je hrozně živá a hravá..Když jsme si ji dovezli, vyčůrala se 2x do postele a pak si to už nedovolila. Štěnátko máme teprve týden. ani se nepočůravala, jen občas jí to ujelo, ale myslela, jsem že je to snad zázrak, že by se vůbec nepočůravala. Vždycky s ní chodím jak se vyspí. Což je cca tak 2-3 hodiny.Ale najednou od včerejška, i když byla vyvenčená všechno, tak čůrá na jednom místě, třeba půl hodiny potom co dojde zvenku, prostě se vyčurá. Nechápu proč, když to začalo až teď.
A druhý problém máme, že musíme jít po víkendu oba do práce a štěňátko tady musí být aspoň těch 7hodin samo. Ale vždycky když nachvilku odejdu, strašně plače, sedí a čeká. Snažila jsem jí vždycky dávat hračky ať si hraje, a ona si hraje i sama, alekdyž někdo odejde tak jí hračky nezajímají. Tak se bojím, že to nezvládne . Mě to trhá srdce, že ji takhle slyším, ale nemůže člověk dělat nic jiného než být jen u ní. Má i jiné věci na práci. Zkouším odcházet, ale pořád stejně pláče. Děkuji prosím za rady.
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:08
- Nahlásit
S čůráním nevím, nepíšeš ani, jak je starý... to se stane, postupovala bych standardně, jako když štěně čůrá v bytě (už se to tu řešilo víckrát). S tou druhou věcí - zkrátka ji nechat kňučet. Odejít do vedlejší místnosti a nechat ji tam třeba s hračkama. A pak prodlužovat. Nemůžeš přiběhnout pokaždý, když zakňučí, evidentně už přišla na to, že to funguje. ;)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 15:54 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Nila
Tak to vyreklamujte a zkuste jinej typ, co vydrzi 7 hodin necurat uz od narozeni a neknuci.
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 17:59
- Nahlásit
S tím čůráním radím pořááádně vydesinfikovat byt, pravděpodobně na tom místě kde čůrá stále cítí moč a proto tam čůrá dál - voní jí to tam jako na záchode. psi mají nesmírně dobrý čich, takže je potřeba opravdu důkladně vyderatizovat pokaždé když se vyčůrá (jen pozor aby nezůstala nějaká desinfekce kterou by mohla slízat a ublížit si). s kňučením - hlavně se snažit na kňučení nereagovat, ani okřikovat! to je také reakce, všímat si pejska pouze pokud nekňučí, vrátit se za ní až když přestane kňučet, ale nejlépe ještě před tím než začne (tím myslím když to trénujete a odcházíte třeba do jiné místnosti)
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 12:28
- Nahlásit
Holt si zvykej, že to není tamagoči. Já ze začátku naučila štěně na plínu (respektive přebalovací podložku) a po nějaké době si zvyklo, že chodíváme ven a tam že - světe, div se - může čůrat i kakat a že je za to pochválená. Byla to praktická věc, ovšem ne každé štěně plínu zvládá. Já ji pak znovu zavedla, když hárala, ale to byla spíš inkontinentní. Ale nemůžeš počítat s tím, že štěněti zavřeš kohout a ono neprotéká. Mimino taky nezavřeš. Prostě to chce cvičit, cvičit, cvičit.
|
Petull96
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 15:53
- Nahlásit
Čůrání se určitě naučí, ale hlavně nezapomeňte strašně moc chválit když se vyčůrá tam kde má, případně i pamlsek a i když se vykaká. Hlavně štěně nesmíte trestat, jinak by si to mohlo vyložit tak, že čůrat nesmí vůbec. My máme už třetí týden doma křížence čivavky a jorkšíra a první týden to byla s čůráním a kakáním trága, ale teď už to zvládáme dobře
Hlavně byste ho měli naučit čekej a trénovat odchody pomalu, třeba jen přejít do jiné místnosti a když pesan nekňučí, tak hned moc chválit a zahrnout pamlsky Pak třeba zavřít dveře a na chvilku odejít a pamlsky dávat jen když nekňučí a odcházet postupně na delší dobu a hlavně dát dostatek hraček, ono to časem určitě zvládne ;)
|