| Autor |
Zpráva |
Klara a Bara
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:37
- Nahlásit
Zdravim ve spolek,
mohli byste mi prosim poradit knizku o klikru vhodnou i pro zacatecniky? Je mi jasny, ze videa jsou lepsi, nebo uplne nejlepsi, kdyz to cloveku ukaze nekdo nazivo, ale stejne bych rada i knizku.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:55
- Nahlásit
Klara a Bara
Já bych rozhodně doporučila přečíst knížku Františka Šusty Trénink je rozhovor, která je naprosto fantastická, skvěle napsaná a dovíš se toho z ní strašně moc o tom, jakým způsobem se psi (i jiní živočichové) učí a proč. Ale nečekej, že tam bude popsaný nějaký manuál "jak začít klikat ve třech snadných krocích", to by bylo opravdu lepší s lektorem.
|
Klara a Bara
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 17:34
- Nahlásit
Diky, to vypada dobre
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 17:40 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
Klara a Bara
Malá ochutnávka - kapitolka z té knihy:
http://www.equichannel.cz/co-kdyz-se-mu-nechce
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 17:51
- Nahlásit
aňoňouma
Hele to je dobrý, zajímavý čtení a jistě funguje u 99,9% psů. Proč já mám to 0,1%?
Přivolání? Rozmyslím se... Jsem tak pade na pade. Uvidím co bude dál. Odměna? Co? Jak to? Co po mě chceš? Chystá se podraz a navíc je to jen piškot... No, fuj, to jdu pryč... Lepší odměna? To už zavání něčím moc moc podezřelým, raději přidám na tempu a utíkám z dosahu.
Příště mě raděj nevolej, jen se zastav, nevšímej si mě, já přijdu sama. A hlavně na mě nemluv a proboha nic mi nedávej!
Pes pažravec je v tomhle výhra!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 17:55
- Nahlásit
Klara a Bara
Já mám krom Šusty moc ráda Nemožnýho psa je v něm míň informací, pro úplnýho začátečníka je podle mě stravitelnější
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 17:58 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
ssshhhhh
Uvidím co bude dál. Odměna? Co? Jak to? Co po mě chceš? Chystá se podraz a navíc je to jen piškot... No, fuj, to jdu pryč... Lepší odměna? To už zavání něčím moc moc podezřelým, raději přidám na tempu a utíkám z dosahu.
Odměna má přijít až po příchodu. Pokud ji ukazuješ psu předem, není to odměna, ale úplatek. Přečti si znovu tu kapitolku o lákání koně do přepravníku na mrkvičku A nikdo neříká, že jediná možná odměna je žrádlo.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 18:03
- Nahlásit
aňoňouma
Dík.
když ta trubka to stejně vyplivne.
Přivolání jako takový slovně jsme úplně zrušily, kecnu si na bobek bokem k ní a ona přijde. Na ní se snad ani mluvit nesmí. Vypoulí oči a stojí jak zařezaná. Já jí mám za trest, já byla jako dítě stejná. A nebo mě má ona za odměnu, protože každej jinej by se z ní už potento a šoup by jí na šňůru nebo by jí přerazil. Ale většího mazla neznám.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 18:08
- Nahlásit
ssshhhhh
Však máš přivolání. Jen povelem není "pocemkemnětykreténenebotěpřetrhnu", ale dřepnutí na bobek bokem k ní Vždyť je to jedno, na jaký povel přijde, hlavně že to funguje.
Pamlsky můžeš zkusit házet na zem, bojaví psi je ze země obvykle berou radši než z ruky. Nebo vymysli úplně jinou odměnu - má ráda hračky, klacky? Nebo jí třeba stačí, že cítí, že jsi spokojená, a že ji trochu pomuchláš. To je taky odměna, pro spoustu psů ta největší.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 18:10
- Nahlásit
aňoňouma
Juju, podrbání mezi očima a "hodná holčička", sednout si k ní na bobek a povídat jí něco klidným tónem je jediná odměna. Hračky, žrádlo, klacky to nezájem
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 18:15
- Nahlásit
ssshhhhh
No vidíš, tak se na pamlsky úplně vybodni a je. Odměna je to, co zvíře vnímá jako odměnu, ne to, co se mu jako odměnu snažíš ty vnutit.
Šusta mluví v tom článku o pamlscích, protože pracuje převážně s divokými zvířaty, kterým je naprosto šumák, jestli je člověk spokojený, nebo ne, takže se s nimi dá pracovat jen za žrádlo. Krásně to říkal v kterémsi pořadu: prase je stejně inteligentní jako pes, ale rozdíl mezi nimi je, že když ho pes při braní pamlsku kousne do prstu, tak se mu začne děsně omlouvat, kdežto když mu prase při braní pamlsku ukousne prst, tak si pochutná na prstu a bude koukat, kde by dostalo ještě
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 18:45
- Nahlásit
aňoňouma
kdežto když mu prase při braní pamlsku ukousne prst, tak si pochutná na prstu a bude koukat, kde by dostalo ještě
Prasata jsou super, kdyby to tak nesmrdělo, už nějaký mám. Jenže jak se znám, skončil by mi stokilovej čuník v posteli. A ještě bych tutově nemohla dál jíst vepřový...
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:05
- Nahlásit
ssshhhhh
Prase do bytu moc není. Je to všežravec, má biologicky dané, že má celý den shánět žrádlo, rýt, být činorodé. Pes je šelma, která má vrozené chvíli lovit a pak dlouho odpočívat, takže psa obvykle není tak těžké naučit, že má v nepřítomnosti pána chrnět. Prase chrnět nebude, potřebuje furt něco vymýšlet. Nechci si představovat, jak ten byt pak vypadá...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:09
- Nahlásit
aňoňouma
No já viděla nějakej dokument o neobvyklých mazlíčcích a měli třeba bizona, giga prase, ledniho medvěda, hrocha (to bylo asi nejvíc). Holt amíci
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:10
- Nahlásit
ssshhhhh
Na velké a dobře oplocené zahradě se toho snese...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:17
- Nahlásit
aňoňouma
Ty magoři to měli v těch jejich luxusních maloměstskejch domech, jako jasně, zahrada jo, ale parádní obývák s kobercema a uprostřed hroch.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:19
- Nahlásit
ssshhhhh
Dyk hroch je převážně vodní zvíře... magoři, fakt.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:23
- Nahlásit
aňoňouma
tak bazén měli taky, ale fakt perverz. A ten s tou lední medvědicí, to byl čech žijící v americe mmch... A řikal něco jako že jí bejvá dost často horko...
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:27
- Nahlásit
ssshhhhh
bazén měli taky
když si představím, že hroch kadí do vody a rozmetá to ocasem...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 19:33
- Nahlásit
aňoňouma
jojo, a kterej metá víc a dál, ten má větší šanci na páření. Teda řikali na nat geo
|