Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / převýchova staršího psa + štěně
Autor Zpráva
veronikaaaaaaaa
Člen
# Zasláno: 9 Led 2015 23:28
- Nahlásit

Dobrý den,
začnu hned, bez omáčky. Přítel má psa - podle veterináře by to měla být čivava křížená s jack russelem. Šílená kombinace, co si budeme povídat. Je mu 6 let a je absolutně bez výchovy. Pes hýbe s celou rodinou. Čůrá na plýnu (někdy se počůrá i v bytě - hlavně když si páníček dovolí odejít a psa nechat v bytě), u oběda je zvyklý pochodovat mezi nohama jedlíků, jakmile si dovolíte poslat ho na místo, nebo mu dát nějaký povel, který se mu nelíbí - vrčí. Ale to by nebyl až takový problém. Přítelkyně přítele otce ( ) má jorkšíra. Jakmile jsou tyhle dva psi v kontaktu je to opravdu horor. Oba jsou na klíně a vrčí a štěkají na sebe přes celou místnost. Kolikrát se i poprali. A to vše kvůli čivavě. Jork by si chtěl hrát, je to na něm vidět. Ale čivava nesnese, když si vezmu jorka na klín, hned začne být jak šílený.. to samý u ostatních členů rodiny. Nevím, jestli je to tím, že je seznámily v teritoriu čivavy, nebo jen proto, že ten pes je prostě dement. Teď s přítelem bydlím v novém bytě + pes,které ho si musel vzít a já bych si chtěla pořídit štěně německého boxera. Čivavy nejsou můj šálek kávy ale psy miluju a chci mít i svého vytouženého psa. Tak bych se chtěla jen zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se starším psem a štěnětem, nebo jen jestli máte nějaký názor jestli čivava štěně snese, jak s tím bojovat a tak.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2015 23:34
- Nahlásit

veronikaaaaaaaa
já bych řekla, že by bylo pro všechny snazší, kdybyste napřed vychovali čivavu a pak přivedli domů štěně

veronikaaaaaaaa
Člen
# Zasláno: 9 Led 2015 23:43
- Nahlásit

Tak on už mě víceméně poslouchá. Ještě mu dělá problém to, že nemůže na postel, ale zatím v bytě nic nepočůral. Možná je to tím, že se tu pořád cejtí jako na návštěvě..nevim. Ale s tímhle si starosti nedělám. Tohle převychovat půjde. Napsala jsem to vše, aby bylo vidno,že pes je nedotčen co se týče výchovy. To jak nesnese "konkurenci" mi dělá větši starosti...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2015 23:45
- Nahlásit

veronikaaaaaaaa
To jak nesnese "konkurenci" mi dělá větši starosti...
i to se dá výchovou ovlivnit

veronikaaaaaaaa
Člen
# Zasláno: 9 Led 2015 23:55
- Nahlásit

No v to právě doufám. Do teď byl alfa a teď sem alfa já a to se mu nelíbí. :-D Ale zvyká si. :-D Štěňátko si stejně budu pořizovat až na jaře. Proto hledám informace už teď abych s tím mohla do té doby něco udělat. Takže moc děkuji za odpovědi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání