| Autor |
Zpráva |
PeskovaL
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 10:09
- Nahlásit
Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila o výchově fenky. Konkrétně australského ovčáka. Vždy jsme měli jen psa a já bych si teď chtěla pořídit fenu. Jen mě zajímalo, například u koní je to hrozně znát, že hřebci jsou ochotnější kdykoli pracovat a předvádět se a klisny jsou "spíš jen na ty hříbátka a pastvu" a nějaký výcvik je nebere. Tak mě zajímalo jestli to je i u psů, že psi se radši předvádějí a radši cvičí než fenky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 11:13
- Nahlásit
PeskovaL
To srovnání s klisnou mi přišlo úsměvné
Myslím, že každý tady bude souhlasit, když řeknu, že rozdíly mezi pohlavími jsou, ale vždycky se může najít jedinec - výjimka, který bude přesně opačný.
Většinou se říká, že pes je akčnější, důraznější, víc vydrží, ale taky hned do všeho jde a míň přemýšlí. Fena je "vyčůranější", díky tomu třeba některé věci rychleji chápe (nebo taky rychleji najde cestu, jak vás přelstít). Fenky bývají něžnější, tu mojí to asi minulo.
Já bych vybírala pohlaví spíš z hlediska jiného - pes versus háravky a přpadně nevraživost k jiným psům, fena a hárání a s tím spojená řada problémů.
|
Jessi westik
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2015 17:40
- Nahlásit
Já si myslím,
že každý má sví pro a proti.
Pes je více agresivní na jiný psi,a když potkají nějakou "háravku"
tak pes je vetšinou mimo mísu. Ale zase je vytrvalejší a důraznější.
U fenek je blbí že hárají.Ale to se dá řešit kastrací.Jsou něžnější a rychleji chápou.Říká se, že fenky jsou i více oddaný a věrný svému pánovy, ale nevím co je na tom pravdy.Nevím jestli s nim v plánu cvičit, ale na cvičení by asi byla lepší fena.Avšak jsou výjimky
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 08:53
- Nahlásit
ty woe odkud ten koks bereš? musí to bejt děsná srajda!
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 18:45
- Nahlásit
Říká se že psi jsou taé dominantnější a toulavější, že se fenky víc drží domu a komplětně jsem mírnější a klidnější. Takése mi ale potvrdila jedna věc - pes si většinou víc sedne s ženskou a fenka si zase sedne s chlapem. Moje dvě fenky například obě prostě zbožňujou většinu chlapů. Mohly by je umazlit a je vidět jak jim v jejich přítomnosti zářej očička - já pak vzdycky žárlim :-D Ty hormony
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 19:51
- Nahlásit
myslivcovamarketa
To bude individuální, moje čuby 99% chlapů chtěj sežrat
Mno ale jsou kastrovaný
Jinak moji psi kluci byli fakt v poho, s fenama co mám teď je to jak s náma ženskejma, samy neví co chtějí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 20:01
- Nahlásit
myslivcovamarketa
Takése mi ale potvrdila jedna věc - pes si většinou víc sedne s ženskou a fenka si zase sedne s chlapem.
Tak u nás to je tak., že přítel preferuje feny a já psy, ale nejsem si úplně jistá, že t tak mají rozhozené i oni - třeba můj pes ho má fakt moc rád, přitom normálně chlapy moc nemusí (i když on teda ani ženský ) a v8odaj se jednou za uherák
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 23:21
- Nahlásit
Z vlastní zkušenosti vím,že pes se vždycky někam vypařil a za pár dní přišel,jakoby nic.Teď mám fenu a ta se ode mě nehne a zdrhnutí nepřichází v úvahu.Neustále mě má pod dohledem.Souhlasím s tím,že fena si sedne líp s chlapem a pes s ženskou.Psi bývají vytrvalejší a do všeho hrrr.Fena si vše důkladně promyslí a pokud ji to přestane bavit-smůla.Fena je věrná a respektuje svého pána,pes,když cítí háravku-smůla.Prostě fena se vše rychleji naučí,ale nemá takovou výdrž a razantnost jako pes.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 23:43
- Nahlásit
Nancy
Z vlastní zkušenosti vím,že pes se vždycky někam vypařil a za pár dní přišel,jakoby nic.
Tak to byla chyba spíš na druhé sraně vodítka než u psa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2015 08:18
- Nahlásit
muj pes je kludnejsi a kontaktnejsi, fena zas neznejsi. rozhodne neplati, ze pes ms problem dycky s jinyma psama, paradoxne ze zkusenosti dve vostrejsi feny byvaj horsi jak dva psy. je to indivdualni
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2015 10:21
- Nahlásit
Fena je fajn jako kamarádka,pes je lepší na práci.
|