| Autor |
Zpráva |
Remy03
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 22:03 - Změnil/a: Remy03
- Nahlásit
Dobrý den,
U strejdy a babičky kam často jezdíme s rodiči na chalupu mam fenku ( cca 8 let, kříženec NO s labradorem ), má tam velkou zahradu, prima prostředí, klid a je tam šťastná. Přítel má fenku (4 roky , kříženec NO s Boxerem). Chtěli by jsme Vánoční svátky (cca 2-3 týdny) být právě na zmíněné chalupě,kde máme své podkroví. Přítel by rád vzal sebou svojí fenku.Otázka je ta, jestli se takové fenky snesou na chvilku? A jak by jsme měli postupovat až přijedeme ? Nechat je chvíli čmuchat přes plot nebo je s vodítkama pustit k sobě blíže? Moje zkušenosti jsou takové, že jsem jednou byla na procházce s kamarádem ( Měl psa, Bernský salašnický pes- celkem dost neposlušný a nevychovaný) a bylo to také naposledy. Moje fenka se dost bála protože pes k ní pořád čuchal,ale dost nejemně. Jinak třeba u našeho Yorkshira nemá žádný problém a dovádějí spolu po zahradě. Zkušenosti přítele: Jeho fena se často vídá se psem (Retrívr) se kterým neustále dovádí a běhají.Ale když jde po ulici tak má stažený ocas, když ostatní psi štěkají.
Myslíte,že by se fenky na chvíli snesli nebo to raději neriskovat? A když to zkusit tak jak postupovat co nejlépe ?
Děkuji
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 22:42
- Nahlásit
Jednu jsme Vánoce strávily s mojí fenkou WSS a jejími pěti 6 - 7 týdenními štěňaty, fenkou tchýně ridgebackou a fenkou švagrové dogou. Holky si zrovna úplně nepadly do oka s tou doginkou, ale zvládly to celkem bez problémů. Každá si hlídala to svoje a obcházely se dokola. Všechny byly v bytě.
Jenže je to kus od kusu, ty Vaše se do sebe můžou pustit.
Doporučila bych začít zvykat už teď, pokud to jde. Při vycházkách. Pak jít na zahradu. A nakonec do bytu. Samozřejmě nenechávat o samotě, obě stejně hladit a odměňovat. Uvidíte, jak kolem sebe budou chodit.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 07:02
- Nahlásit
Při vycházkách
Jenom vypíchnu tohle - seznámit na neutrálním území (píšeš přítel - to se holky ještě neznají?)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 07:50
- Nahlásit
Remy03
Pokud má každá z nich zkušenost jen s jediným velkým psem a ta tvioje ještě navíc nepříjemnou, tak postupujte co nejopatrnějc a rozhodně ne přes plot, který by si ta tvoje mohla hlídat...
|
Remy03
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 09:25
- Nahlásit
Neumi: bohužel neznají, neboť jsou od sebe 200 km a na víkend tahat psa jen 400 km tam i zpět je takové trochu trápení...
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 09:39
- Nahlásit
Remy03
tahat psa jen 400 km tam i zpět je takové trochu trápení...
Trápení? Proč? Normálně socializovaný pes bere cestování jako další společnou aktivitu s pánem. Nesrovnatelně větší trápení je neumožnit psu časté sociální kontakty s příslušníky jeho druhu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 09:45 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Remy03
některé fenky spíš než k sobě jdou po sobě
Já doporučuju neutrální prostředí a hlavně NEseznamovat tak že je pustím k sobě na vodítkách, aby si čučely do xichtíků a čekat co na sebe řeknou... to může dopadnout hned z první blbě...
Vzít to hezky výletově..jdu na výletík a jéé hele tady se k nám přidal kamarád.... taky s čubinkou a jdou za náma, nebo před náma, pak vedle nás, furt jdem, oc nic nejde, jdeme jdeme, holky se unaví, společně se načuchají, zvyknou si na svojí přítomnost ... a hlavně vše v klidu...až uťapou XY kilometrů tak je možné zkusit je vzít společně do jednoho domu místnosti, budou unavené uťapané a nemuselo by je zajímat řešení té druhé...
a samozřejmě hlídat, nekrmit společně, neházet hračky o které by se mohly chytnout a mít na nich neustále jedno oko
Takhle jsem dávala společně dohromady já svojí drsnou fenku co si hlídala vše s druhým psem... dneska jsou schopný prakticky žrát z jedný misky a střídat se u toho
|
Remy03
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 10:22
- Nahlásit
aňoňouma: ona dlouhé cesty nerada snáší. Snese 20 minut cesty k jeho rodičům ( k tomu retrívrovi), ale déle jak hodinu, to už je pak takoví šílenější a hodně neklidná. Tak jí přítel nechce trápit, když pak akorát celý zbytek dne zvrací.
Fajka: Děkuji moc, zkusíme je vzít tedy na delší procházku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2014 12:00
- Nahlásit
Remy03
no a v domě - píšete, že budete v podkroví, tak by neměl být problém případně fenky oddělit. Pokud si nejste jisti, počítejte s variantou - holky si nesednou, takže budou separé, budeme s tím počítat a přizpůsobíme tomu situaci - doma odděleně, venku při společném venčení na vodítku. Takže proč by to nešlo? No a když si holky sednou, tak pak nemáte co řešit.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2014 19:18
- Nahlásit
Remy03
Otázka je ta, jestli se takové fenky snesou na chvilku?
Jasně, ale musíte na ně pozitivně koukat.
|