Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes je agresivní na cizí lidi
Autor Zpráva
jana001
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2014 12:44
- Nahlásit

Ahojky, jdu si k Vám pro radu.

Jde o to, že před dvěma lety jsme si vzali od jedné rodiny psa (byli to cizí lidi, prostě ho už nechtěli). Teď jsou psovi 4 roky. A trápí nás jedna věc a to taková, že vyjíždí na cizí lidi. Respektive když se venčí, tak si ostatních nevšímá, ale jakmile si ho chce někdo pohladit, nebo i jeho psího bratříčka (máme ještě JRT), tak je zle. Tedy nikdy nikoho nekousl, ale ošklivě vyjede a i na člověka klidně předníma packama vyskočí. Nějak jsme to neřešili, říkali jsme si, že se snad zklidní, ale mám snad pocit, že je to časem čím dál horší...přitom jde jen o prvotní kontakt s cizím člověkem, jakmile ho pozná lépe (třeba po půl hodině), tak je to najednou úplný opak - od člověka se nehne, lísá se apod...
Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Napadlo mě, že může mít špatné zkušenosti z minulé rodiny, ale zase třeba na nás nevyjel vůbec, když jsme si ho přebírali...nevíme co s ním, je to jinak strašný milouš a náš člen rodiny. Jakým způsobem se takto narušený pes převychovává (resp. jak ho to odnaučit)? Určitě to prozatím budeme řešit košíkem při venčení, ale bojím se, aby ho to ještě víc psychicky nenarušilo, je to hrozně citlivá povaha...
děkuji všem!

moll
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2014 07:10
- Nahlásit

a co vysvětlůit cizím lidem, že na psa nemají šahat? na vás taky nešahají a kdyby jo, tak vám to nebude příjemné. pes asi potřebuje klidnější a delší seznamování.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2014 07:14
- Nahlásit

jana001
snad sem dorazí Gerda, která myslím psa učila prokrmováním cizími lidmi a pořádně to rozepíše krok po kroku, myslím, že má i poměrně zdravý přístup k tomu, kdo všechno by na psa měl šahat.
jana001
je to hrozně citlivá povaha.
čím větší nervák je pes, tím víc se mi osvědčuje být klidná, klidná, klidná. Náhubek neberte jako trest, nebude ho tak brát ani pes.

pitvora
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2014 09:07
- Nahlásit

jana001
jakmile si ho chce někdo pohladit, nebo i jeho psího bratříčka (máme ještě JRT), tak je zle

Proč by si ho měli úplně cizí lidi hladit? Pes není povinnej nechat se otlapkávat od naprosto neznámých lidí. Docela chápu, že mu to vadí, mně by taky vadilo, kdyby na mě každej na potkání bez pozdravu šahal. Prostě těm lidem vysvětlíte, že vaše psy hladit nebudou, tečka.
Nemáte narušeného psa, máte vcelku normálního psa.

Na košík se dá naučit tak, že ho pes bude mít rád a nadšeně do něj strkat čumák.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2014 09:27
- Nahlásit

jana001
To nejspíš vůbec není narušený pes, ale normální pes, který prostě nemusí cizí lidi, taky mám takovýho. Cizí lidi bez dovolení na něj nemají co sahat, od toho jseš tam ty a když tak stačí říct Nesahat kouše, nesáhne si fakt nikdo. Jako stoprocentně se to uhlídat nedá, ale že na něj sáhne někdo cizí by měla být naprostá výjimka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání