| Autor |
Zpráva |
Smoujinka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 20:28
- Nahlásit
Dobrý den mám doma 4 měsíční štěně výmar.ohaře skříženého s ridgebackem a když ho jdu vyvenčit, tak než si stihnu obout boty tak se mi vyčůrá přede dveřmi. Jindy to neudělá jen těsně předtím než s ním jdu ven. Nevím jak ho to odnaučit. Dříve to nedělal to ted posledních čtrnáct dní to děla každý den. Prosím o radu
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 20:40
- Nahlásit
Smoujinka
Ne odnaučit - předcházet. Evidentně je potřeba chodit ven častěji. A chystat se v klidu, aby se štěně tak nepřetáčelo - hlavní problém bude v tom, že se ven tak strašně moc těší, že mu z té přemíry emocí povolí svěrače.
Jinak já se štěňaty lítala ven v sandálech, které jsem jen nazula a zapnula jsem je až venku. Právě proto, abych mohla vylítnout ven se štěnětem v náručí a nezdržovala se oblíkáním. A na noční zimní venčení nám taky hodně pomohlo, že štěník spal v kenelce - když si zakňoural, tak jsem v klidu oblíkla bundu, vklouzla do bot a teprve pak jsem ho vytáhla z kenely a v náručí vynesla ven. Tak nevznikala ta prodleva, kdy štěně, které už to drží zuby nehty, pobíhá nedočkavě po zemi a neví, co by. Ale to byl mladší...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 21:14
- Nahlásit
Já chtěla napsat gumáky, ne sandály, ale jinak zcela totéž, co aňoňouma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 22:42
- Nahlásit
Smoujinka
ne-odnačit, ale chodit ven, běhat ven, furt a furt. Hned jak se probudí, jak se nají,když se rozdivočí při hře. Štěně neovládá svěraeče zrhuba do pátého měsíce, takže potřebuje maximum šancí, aby mohlo úspěšně konat venku. Je to jen na vás, jak rychle to půjde, štěně to neovlivní. Mám teď půlroční štěně. po celou dobu, jsem měla za dveřmi připavený starý tenisky do kterých jsem byla schopná vlítnout i v noci poslepu. Ve dvě ráno, ve čtyři jsme si pocourali sídlákem - ano je to náročný, ale vyplatí se, štěně se každým úspěšným pokusem učí čistotnosti. A i pak se někdy nehoda stane.Takže - jak říkám, je to ve vašich rukou, ne v jeho tlapkách
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2014 10:42
- Nahlásit
Smoujinka
Jo, tuhle jsme se s kamarádem nasmáli, když jsme vzpomínali, jak jsme se snažili ušéfovat tu situaci, o které píšete.
On spal oblečený (tepláky, mikina...), boty připravené u postele a ráno, když zazvonil budík, tak se vymrštil, jeho přítelkyně vzala do náruče štěně, on se obul, dostal štěně a běžel s ním ven
Já na to tehdy byla sama, takže se mi občas stalo to, co vám, ale štěně stejně chápalo, že se čurá venku, akorát nebylo v jeho možnostech to vydržet... Ale to uteče jako voda a za chvíli budete mít doma puberťáka a úplně jiné starosti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2014 10:44
- Nahlásit
Baggie
boty připravené u postele
jo. a super je to , když má člověk štěně na zimu
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2014 10:52
- Nahlásit
PetraK
Já měla zimní štěně a nebyl problém. Ale on byl "pan vzorňák", od začátku sám od sebe chápal, že se čůrá jen venku, takže nehod doma bylo minimum (snad deset celkem). A taky hodně pomohlo to, že chrněl v kenelce u postele.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2014 11:37
- Nahlásit
aňoňouma
tak já taky měla vzorný štěňata, to současný je ještě vzornější, než byl hafan předchozí, ale lítali jsme i v noci, protože ven prostě potřebovali.
ad to čůrání a ovládání svěračů - připomnělo mi to, co nedávno převedl ten náš borec, kdy mě totálně poslal na zem. V kuchyni máme veliký polštář jako kuchyňský pelíšek. A on když byl malej, používal ho jako trampolínu. Jednou se tam tak rozjel, že uprostřed hopikání, se neuhlídal a radostně jej poscal . Inu štěně. Polštář se vzal, vypral, po usušení vrátil. Jeliman ho zblejsknul, zazářily mu očka, vlítnul na trampolínu a snad ještě ani nedopadl dolů a stihnul naráz ten polštář zas prodojit a zároveň i pokadit (ani jedno běžně doma nekonal ). Takže polštář jel do kšá s tím, že se tam vrátí, až bude mladej stoprocentně čistotnej. I po nějaký době se tak stalo, oba čokle nadšený, protože ho mají rádi. Polštář tam byl jakou dobu, pak k nám přijel na návštěvu kamarád, což toho pitomu zrzavýho tak rozradostnilo, že začal s polštářem blbnout a ve své radostnosti ho zcela nepozorovaně - nechápu jak a kdy a to jsem na něj koukala celou dobu, co kravil - prodojil zas . Magor no.
|