Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vztekla civava2
Autor Zpráva
soukupka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 23:14
- Nahlásit

Dobrý den,
mám dvouletou fenku čivavy již od jejího narození. Fenka se pořizovala v době, kdy jsem bydlela s rodiči a byla na vysoké škole. Fenka šlapala jako hodinky. Poslechla a dodnes mne poslouchá na slovo. Už od štěňate štěkala v chodbe na lidi, kteří procházeli okolo našeho bytu. Zkoušela jsem upoutat její pozornost na mě a bylo to o trochu lepší. Problém je, že fenka začíná být agresivní na sousedy. Naposled se podle me uplne bezdůvodně zakousla pánovi do nohavice u kalhot. Netuším jak to zvládnout, nebo jak naucit rodiče aby ji zvládali. Napadlo me, ze je hlavni problém v tom, že pár měsíců s rodiči nežiji a fenka začala takhle "blbnout" možná kvuli tomu...

soukupka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 23:16
- Nahlásit

Nechápejte me zle, fenku bych si nejradsi nechala u sebe, ale moji rodice jsou na ni hodne fixovani a tak mi ji "pujcuji" jen zridka. Mam z jejiho chovani pocit, ze se citi velmi nadrazene a sebejiste. Dokonce i cura jako pes a ne jako fena. Podle me bude take problem v rodicich. Jsou z ni doslova a do písmene posazení na zadek a ona to urcite citi a tak takhle venku vyvadi - nafe a kouse lidi. Nevite prosim co s ni?

Omylem jsem predchozi tema zamkla a neumim ho odemknout - proto jsem jej zalozila znovu

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 23:28
- Nahlásit

soukupka
Nevite prosim co s ni?
náhubek
a na moje rodiče by platila jedině nějaká výcvikářská autorita, která jim vše vysvětlí. Já bych jim to mohla cpát horem dolem a stejně by mě neposlechli.

soukupka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 23:40
- Nahlásit

Nahubek jsme jeste nezkouseli. Rada bych to zkusila vyresit jeste i jinak..

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 23:53 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit

soukupka
Pokud hryže sousedy, tak náhubek každopádně mít musí. Je to pes, je agresivní a do ranního venčení to v žádném případě nevyřešíte. Nemít ji zajištěnou vodítkem a náhubkem je velmi bezohledné vůči ostatním lidem.
Co se týče řešení, tak nespoléhej na rady po internetu od úplně neznámých lidí, kteří neznají vás ani psa, ale najdi si nějakého zkušeného výcvikáře, který vám poradí v reálu.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 09:49
- Nahlásit

soukupka
Fenku si vezměte, pes není věc na půjčování. Pán jí chybí, podejť by nebyla taková jaká je.

Matt
# Zasláno: 6 Říj 2014 10:23
- Nahlásit

pitvora
Stejně tak je bezohledné, aby fiflena aktualizovala svůj facebook, když její malý smrad s řevem, rozpaženýma rukama čelně skáče na psa (zajištěné štěně u nohy) ... a dnes, už se ježil, jen se k němu blíží dítě. Nezodpovědné to je, ale za tím problémem může být i ten soused, ať příčina, nebo spouštěcí faktor, přesto dokud ho nebude mít tazatelka u sebe, není žádné řešení správné.

Baggie
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 10:58
- Nahlásit

soukupka
No, pokud zůstane fenka u rodičů, musí ten problém vyřešit rodiče, protože se na něm očividně dost podílejí (Jsou z ni doslova a do písmene posazení na zadek a ona to urcite citi ).
Ovšem jak píše kachna_ - těžko si to od vás nechají vysvětlit Chce to nezávislou autoritu, výcvikáře...
Pokud si fenku vezmete k sobě natrvalo, tak myslím, že se časem sama srovná, protože bude šťastná.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 11:25
- Nahlásit

Vaše čivava přišla o někoho, kdo jí dává řád a zázemí, rodiče se s tím, že ji nebudou mít, určitě srovnají lépe, než čivava s tím, že nemá vás. Bylo by to asi nejlepší řešení.

Baggie
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 12:03
- Nahlásit

sicluceatlux
Máš recht, že tohle řešení je ideální.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 12:20
- Nahlásit

soukupka
opravdu je to snadne, bud se o ni starejte zase Vy nebo naucte rodice chovat se ke psu nebo ji dejte nekam, kde o ni bude dobre postarano
zazraky se proste nedeji, kdyz bude u nekoho, kdo se neumi o psa starat asi je hloupe se divit ze nastanou problemy

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 12:27
- Nahlásit

soukupka
a co je s tim triletym pejskem, co delal louzicky? uz je nedela?

soukupka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 14:08
- Nahlásit

Dekuji za rady. Promluvim s rodici a vezmu si ji natrvalo k sobe.

soukupka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 14:09
- Nahlásit

zbrnd civavak je uz o 100% lepsi. Mam pocit, ze cura na povel. Mame z něj radost.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání