Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana sam na seba ?
Autor Zpráva
BOM
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2014 17:07
- Nahlásit

Dobrý deň chcem sa spýtať či sa dá obrana cvičiť aj sam na seba akože budem mať psa a zároveň mu budem i figurantom. Dá sa to aj takto ?

jici
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2014 18:34 - Změnil/a: jici
- Nahlásit

Ahoj. Občas se to vidí. Znám pár lidí, kteří, když se nedostanou nějaký čas na cvičák, dělají to sami na sebe. Ale když je to příliš často, může se stát, že buď přestane kousat na cizí, což je asi minimální pravděpodobnost (ale viděl jsem to). A nebo se ti může stát, že se v nějakém zápalu otočí proti tobě, byť by to pes bral, jako hru.
Ale i já, když mám nějakou náladu, si občas vezmu klíňák a přetahujeme se, zkoušíme pouštěčky a tak.
Nevím no. Nemělo by se to. Ale musí si každý sám rozmyslet, kam až zajde -a také podle povahy psa, aby se neotočil proti psovodovi.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 07:02
- Nahlásit

jici
také podle povahy psa, aby se neotočil proti psovodovi.
tohle je teda úplně laický a týká se to tý hry, my si takhle hráli se špicema (ve starém vaťáku) a vždy se zdůrazňovalo oblečení, že prostě bez obleku se do paničky kousat nesmí
Nemělo by se to
a nemůže to být proto, že si to člověk snadno zkazí?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 09:49
- Nahlásit

no já nevim ,ale fíci dělaj na sebe obrany dost běžně a eště je žádnej nekous teda ))))))
jinak pokud chce se psem závodit,soutěžit,zkouškovat musí bejt zvyklej kousat i na cizí logicky

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 09:56 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

davidkova renata
fíci dělaj na sebe obrany dost běžně
no ale ty se to nějak učej, ne?
Nemůžou se to od nefíka třeba naučit špatně? Já nevim, třeba že nekoušou na plnou hubu apod.?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 10:22
- Nahlásit

kachna_
Nemůžou se to od nefíka třeba naučit špatně?
jasně že jo fíci na sebe dělaj třá techniku..já reagovala hlavně na to ,jak se pes může otočit kvůli tomu do psovoda,to mi přijde úsměvný
jinak pokud zadavatel nemá naprosto žádný ambice (a dle znění dotazu myslim ani moc povědomí) může se psem klidně blbout jen tak..

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:14
- Nahlásit

kachna_

ha - mám to, konečně mi to došlo! Někdo učil Bubici vobranu na sebe, p roto vona mě furt vokusuje (a tváří se, že je to z lásky) a evidentně si ten dotyčnej na to nebral vaťák, páč vona jde po mně ať má sukni a tílko a nebo zimní bundu

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:36
- Nahlásit

PetraK
Někdo učil Bubici vobranu na sebe
No Sany zjevně taky. To jsou rafance
davidkova renata
jak se pes může otočit kvůli tomu do psovoda
já myslim, že jici nemyslel otočit do psovoda, ale prostě, že při hře nepozná, kdy má kousnout málo a kdy hodně? Já si taky jednou vzala vaťák, kterej byl počertech podobnej tomu našemu blbnoucímu
jasně že jo
si umim představit, že bez zkušeností se zrovna tohle dá zvorat docela důkladně
může se psem klidně blbout jen tak..
jo, mě to tehdy strašně překvapilo, když jsem právě zjistila, že to co dělám se špicem coby hru je docela vlastně docela podobný obranám.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2014 15:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_

No Sany zjevně taky. To jsou rafance

a z jakýho důvodu je to u ní? Taky z lásky? Bubí to dělá jako projev velký náklonnosti a jako výraz čirý radosti (znám to, taky to mám, teda mívala jsem, dneska už nevokusuju,neštípu, jen mačkám

edit- škoda, že Bubi není mladší, páč jakej vona má zákus, to je síla. Myslím, že její babička musela bejt picbům. Vona dokáže vodklopit tu hlavu příšerně a tu ruku vezme fakt hodně festovně a nepovolí

jici
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2014 18:34 - Změnil/a: jici
- Nahlásit

Můžete se dokola dohadovat a bude to o ho... když budete mít každého psa s jinou povahou, jiným přístupem, vždy bude i výsledek jiný.

Profíci dělají obrany na sebe? Ipáci snad - ani bych se tomu nedivil. Tam to ničemu nebrání :-D

Když je člověk lempl, tak si psa zkazí a nemusí kousat na sebe. Ale v podstatě už tím se kazí, pokud není zvyklý kousat na cizího.
A kachna je prostě kachna. Jak trefné

NOK9
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 17:29
- Nahlásit

Pokiaľ viem tak sa to dá videl som ludi ktorý to robili aj sami na seba. Aj môj pes je robený týmto spôsobom : odmalička som sa sním hral a vytváral uňho koristnícky pud začal som s kožou,peškom neskor som sa sním začal hrať aj s rukávom.
Keď už mal ale 8 mes. tak ho brat držal a tak sme mu dávali kusať
nevytváral som zlobu na mňa ale na ten predmet ked už mal asi 13 mes. tak som zavolal kamarádou ktorý sa sním hrali tak isto ako ja
ked už mal asi 16 mes. mi spravil svv1 C : 95b ale na druhú stranu keby ma hrýzť na človeka ako civil neviem či by bol schopný pohrísť. Ale každý pes je iný a obrana nieje ako obrana
maš obranu športrovú a služobnú pri tej služobnej vytváraš zlobu na človeka a športová zasa na predmet takže neviem ako to vlastne myslíš sam na seba by asi nebolo dobre cvičit psa na skryté manžety alebo tak ale keď cheš mat psa ako hračku na rukáv a šport tak sa to dá aj čo som videl ipakov tak to robili doma sami na seba.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání